• Skigebied
  • Weer en sneeuwhoogte
  • Webcams
  • Skihuur

Skigebied Grächen - "Klein maar fijn sneeuwzeker familieskigebied" 

Twee gondelbanen lopen vanuit het dorp naar de de sneeuwzekere skigebieden de Hannigalp (tot 2272 meter) en de Seetalhorn (2868 meter). Via de dalafdaling komt u ook weer terug in Grächen. Geen gedoe dus met skibussen of overvolle parkeerplaatsen.

In totaal telt het skigebied ongeveer 40 km aan diverse pistes die voor een ieder wel wat te bieden hebben, je vindt er 7 km blauwe, 31 km rode en 2 km zwarte piste. Hoewel het dus geen groot skigebied is heeft u wel de mogelijkheid om een echt "rondje" te skiën. In het skigebied bij de Hannigalp is ook een uitgebreid funpark waar de wat oudere jeugd zich kan uitleven. Ook toerskiërs kunnen hier goed terecht, er zijn er allerlei tochten mogelijk. Voor cracks die niet toerskiën is het wel een klein maar toch leuk en divers skigebied. Kinderen amuseren zich met spelletjes en hebben plezier in het grote SiSU Kinderpark op de Hannigalp. Op het vliegende tapijt (transportband) en de ski-karrousel krijgen ze het juiste gevoel voor de ski's. Ongeveer 90% van het skigebied kan kunstmatig worden besneeuwd. Kinderen onder de 6 jaar kunnen gratis gebruik maken van de skiliften.

Grächen
Weer
27-04-2018
28-04-2018
29-04-2018
Berg (Max temp.)
3°C
3°C
3°C
Dal (Max temp.)
13°C
14°C
13°C
Verwachte sneeuwval
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 1 cm.
Sneeuw en skiliften
Sneeuwhoogte
Recente sneeuwval
Kwaliteit sneeuw
Dal : - cm.
Berg - cm.
Laatste sneeuwval was op -, toen is - cm. gevallen
-
Er zijn 0 van de 0 liften open
Bron Meteo Consult B.V.

Webcam Grächen   Webcam Grächen   Webcam Grächen   Webcam Grächen   Webcam Grächen          

Eenmaal op uw skibestemming zo snel mogelijk op de piste? Regel vooraf online uw ski's, snowboard, ski- of snowboardschoenen, skihelm, enz. bij Skiset.nl en profiteer ook nog eens van flinke kortingen! Skiset vind je in meer dan 400 wintersportoorden. Regel ook uw wintersportmateriaal bij Skiset.nl >>>

Grächen - "Doet er alles aan om het families naar de zin te maken"

Na een mooie kronkelende weg bereikt u het bergdorp Grächen. Het dorp ligt op een breed zonneterras hoog boven het Mattertal op 1620 meter hoogte. Het dorp is bij uitstek geschikt voor een familievakantie en wordt omgeven door majestueuze bergreuzen, waaronder de Weisshorn (4505 meter).

Het dorp kenmerkt zich door de typische Walliser houten huizen en de sfeer in de oude en autovrije dorpskern is zo gemoedelijk dat het aangenaam verblijven is. Grächen was één van de eerste dorpen die er alles aan deed om het voor families aantrekkelijk te maken. Niet voor niets is Grächen onderscheiden met het kwaliteitskenmerk "Famillien willkommen". U kunt er zelfs baby- en kinderartikelen huren. Het skigebied met de gondels naar de Hannigalp en naar de Seetalhorn (2894 m) zijn gemakkelijk te voet bereikbaar. Voorzieningen als het KidsHotel ronden het aanbod af.

Wintersport vakantieplanner

Grächen

Hotel Alpina

Lees meer

Skiregio Matterhorn (Grächen) in Zwitserland

Toon alle wintersportvakanties naar Grächen >>>

Grächen voor families

Kinderskischool Ja
Skiles in het Nederlands Ja
Skikinderopvang Ja
Kinderopvang Ja
Oefenweide Nee
Lopende band lift Ja
Kinderliften Ja
Kindercarrousel Ja
Autovrij centrum Ja
Overdekt zwembad Ja

Informatie dorp Grächen

Afstand vanaf utrecht 918 km
Afstand vanaf de snelweg 15 km
Hoogte dorp 1620 m
Autovrij centrum Ja
www.graechen.ch  
info@graechen.ch  

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl