Zermatt

Zermatt is een authentiek en chique bergdorp gelegen aan het immense skigebied Zermatt – Matterhorn Ski Paradise. De wintersportmogelijkheden zijn zo divers dat er voor iedere wintersporter wel iets naar zijn smaak is. Zermatt behoort al decennia lang tot één van de mooiste skidorpen ter wereld en heel gek is dit niet!

Zermatt ligt op een sneeuwzekere hoogte van 1620 meter in het Duitssprekende deel van Zwitserland in het kanton Wallis, grenzend aan Italië en het skigebied Breuil Cervinia.  Het dorp is autovrij, waardoor je kunt genieten van de schone berglucht. Het centrum van Zermatt heeft zijn authentieke charme hierdoor weten te behouden. Dit betekent wel dat je iets meer moeite moet doen om het dorp te bereiken.

Lees meer

(Afbeelding header  © Pascal Gertschen )

Zermatt dorp in de winter

Zermatt – Matterhorn

Handige info

VVV DORP

Tourist-Information Willingen

Website
Email

Prijzen skipas volwassenen

1 dag 92
3 dagen 204
6 dagen 380
7 dagen 433

Prijzen in CHF

Familievriendelijk

Family Destination
Zermatt is onderscheiden met het kwaliteitskeurmerk ´Familiy Destination´.

Het keurmerk onderscheidt vakantieresorts en vakantiebestemmingen die hun aanbod afstemmen op de behoeften en wensen van kinderen en hun ouders. Dit alles om een bijdrage te leveren aan een succesvolle gezinsvakantie. Om het keurmerk ´Family Destination´ te krijgen moet de bestemming aan strenge eisen voldoen. Deze zijn verdeeld over de volgende criteria:

  • Infrastructuur
    Kindvriendelijke restaurants en accommodaties. Maar ook voldoende speelgelegenheden en picknickplaatsen.
  • Activiteiten in zomer en winter
    Voldoende entertainment, animatie, kindvriendelijke thema’s op gebieden van sport, cultuur, avontuur en ontspanning.
  • Diensten en services
    Kinderopvang, speciale arrangementen, veiligheid en een duidelijke gasteninformatie.

Sneeuwactiviteiten

Langlaufen
Langlaufers kunnen terecht op een aantal loipes zowel klassiek als skating en geschikt voor ieder niveau. In totaal ligt er ongeveer 20 km aan geprepareerde loipes om ontdekt te worden.

Rodelen
Erg populair is het rodelen en ook dit mag in Zermatt niet ontbreken. Er zijn 3 rodel afdalingen. De Randa rodelbaan met een lengte van 200 meter is prima geschikt voor families. De Rotenboden rodelbaan telt 1.5 km en is de hoogst gelegen van de Alpen. Het uitzicht op de Matterhorn is hier fenomenaal.

Winterwandelen 
Ontspannen genieten van de natuur kan tijdens een winterwandeling. Er zijn een groot aantal geprepareerde routes met een totale lengte van bijna 75 km. Ook is het mogelijk om een sneeuwschoenwandeling te maken. Informeer hiervoor bij één van de skischolen.

Overige sporten
In Zermatt zijn er nog tal van (winterse) sporten te ondernemen. Denk aan schaatsen of curlen op de ijsbaan, ijsklimmen, een Husky-tocht, paragliden of enkele indoorsportmogelijkheden. Wellness mogelijkheden vind je bij de diverse hotels in het dorp.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

ZERMATT – MATTERHORN SKI PARADISE


Het skigebied Zermatt – Matterhorn Ski Paradise ligt tussen de 1620 – 3899 m en heeft 360 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩

Afbeelding © Pascal Gertschen

SKIGEBIED


GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!