• Skigebied
  • Weer en sneeuwhoogte
  • Webcams
  • Skihuur

Skigebied Tirols Ski-Dimension - "gevarieerd skigebied uiterst geschikt voor families"

Door de aansluiting van de skigebieden Serfaus, Fiss en Ladis ontstond de Tirols Ski-Dimension. Het reusachtige skigebied ligt tussen de 1200 tot 2820 meter hoogte en biedt 214 km aan uitstekend geprepareerde pistes. Voor beginners en gevorderden, maar ook voor de hele familie is het pistenaanbod op het hoogplateau ideaal. Van brede pistes met veel ruimte, ook om te carven, tot buckelpisten. Bij de dorpsmetro en de dalstations kan het zeker in het hoogseizoen nog wel eens druk zijn, maar eenmaal in het skigebied komt wachten bij een lift zelden voor.

Men investeert ook voortdurend in de modernisering van het skigebied, waarbij men vooral kijkt naar het comfort en de veiligheid. De recentelijk gebouwde Almbahn brengt zijn gasten veilig en comfortabel naar de op 2600 meter hoogte gelegen Zwölferkopf. Met de bouw van de gondel ontstonden er ook twee extra skipistes. Deze pistes gaan door het leven als "Direttissima (geprepareerd) en Kamikaze (skiroute)", namen die niet veel goeds beloven. En zo is het eigenlijk ook wel. Beide pistes zijn donkerzwart en zijn eigenlijk alleen geschikt voor zeer goede skiërs. De Gampenbahn is weer een bijzondere stoeltjeslift voor de allerkleinste skiërs. Zo kan de opstapband zich in hoogte aanpassen aan de lengte van het kind zodat het instappen in de lift wordt vergemakkelijkt. Ook hebben kinderen alle tijd om in te stappen omdat de stoeltjeslift uiterst langzaam door het station gaat. Als uw kind eenmaal zit wordt de sluitbeugel automatisch vergrendeld en kan onderweg ook niet meer worden geopend. Een andere ingebouwde veiligheid voorkomt dat uw kind niet onder de beugel door kan glijden. Verder investeert men in sneeuwkannonnen en pisteverbetering.

Voor snowboarders zijn er 9 funparks en een groot freeride terrein. Voor de carver zijn er speciale carvingparcours en voor de snelle skiër zijn er 2 permanente raceparcours. Hier kunt u uw snelheid laten meten en proberen sneller te zijn dan uw vrienden of familieleden.

Voor kinderen biedt het skigebied ook zeer veel, zoals eigen kinderspeeltuinen, liften en restaurants.

Fiss
Weer
27-04-2018
28-04-2018
29-04-2018
Berg (Max temp.)
5°C
5°C
4°C
Dal (Max temp.)
18°C
19°C
20°C
Verwachte sneeuwval
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Sneeuw en skiliften
Sneeuwhoogte
Recente sneeuwval
Kwaliteit sneeuw
Dal : - cm.
Berg - cm.
Laatste sneeuwval was op 29-03-2018, toen is 10 cm. gevallen
-
Er zijn 0 van de 0 liften open
Bron Meteo Consult B.V.

Webcam Fiss   Webcam Fiss   Webcam Fiss   Webcam Fiss   Webcam Fiss   Webcam Serfaus   Webcam Serfaus   Webcam Serfaus   Webcam Serfaus   Webcam Serfaus   Webcam Serfaus   Webcam Serfaus 

Eenmaal op uw skibestemming zo snel mogelijk op de piste? Regel vooraf online uw ski's, snowboard, ski- of snowboardschoenen, skihelm, enz. bij Skiset.nl en profiteer ook nog eens van flinke kortingen! Skiset vind je in meer dan 400 wintersportoorden. Regel ook uw wintersportmateriaal bij Skiset.nl >>>

Fiss - "wintersport is hier een feest voor de hele familie"

Fiss moet in één adem genoemd worden met de naburige dorpen Serfaus en Ladis. De dorpen werken nauw samen en delen ook het reusachtige skigebied  "De Tirols Ski-Dimension". Vanuit Fiss heeft u direct toegang tot het enorme skigebied en het dorp is een waar winterparadijs voor families met kinderen.

Vanuit het Inntal slingert de weg de berg op naar het op 1436 meter hoogte gelegen dorp Fiss. Het dorp ligt prachtig landelijk gesitueerd en is door zijn ligging op een hoogplateau ook een erg zonnig dorp. De sneeuwomstandigheden zijn door de hoge ligging ook vaak goed te noemen. De toegangsweg naar Fiss loopt onder het centrum van het dorp door waardoor men in het dorp zelf nog echt de rust ervaart. Het dorp is overzichtelijk en kent een echt familair karakter. Wintersport in Fiss is dan ook een feest voor de gehele familie. De directe aansluiting op het grote skigebied "Tirols Ski-Dimension", de goede (kindvriendelijke) accommodaties, de vele mogelijkheden voor de wintersporters die liever iets anders doen dan op de piste staan en de goede faciliteiten voor de kinderen maken Fiss tot een waar wintersportparadijs. Het dorp is dan ook trots op het predicaat "Family Tirol Dorf" en staat bekent als kindvriendelijke skibestemming.

Wintersport vakantieplanner

Fiss

Wirthaus Zum Weissen Lamm

Lees meer

Prijsindicatie:
€ 1117.00

Skiregio Tirols ski dimension (Fiss) in Oostenrijk

Chesa Monte

Lees meer

Prijsindicatie:
€ 1595.00

Skiregio Tirols ski dimension (Fiss) in Oostenrijk

Hotel Chesa Monte

Lees meer

Prijsindicatie:
€ 1229.00

Skiregio Tirols ski dimension (Fiss) in Oostenrijk

Toon alle wintersportvakanties naar Fiss >>>

Fiss voor families

Kinderskischool Ja
Skiles in het Nederlands Ja
Skikinderopvang Ja
Kinderopvang Ja
Oefenweide Ja
Lopende band lift Ja
Kinderliften Ja
Kindercarrousel Ja
Autovrij centrum Nee
Overdekt zwembad Nee

Informatie dorp Fiss

Afstand vanaf utrecht 894km
Afstand vanaf de snelweg 22 km
Hoogte dorp 1436 m
Autovrij centrum Nee
www.serfaus-fiss-ladis.at  
info@serfaus-fiss-ladis.at  

Informatie skigebied Tirols Ski-Dimension

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl