Skip to main content

PROMOTIE
DE BESTE DEALS

FAMILIESKI
BOEK NU

Winterberg

Het dorp Winterberg is gelegen op een hoogte van 670 meter in het Duitse Sauerland.  Het dorp geniet internationale bekendheid door  de bob- skeleton en rodelbaan, maar ook door het skischans springen en de langlauf- en skiwedstrijden die er gehouden worden. Het familieskigebied Skiliftkarussell Winterberg is zeer geliefd bij de Nederlandse wintersporter. De eenvoudige bereikbaarheid speelt hier zeker een belangrijke rol in. Binnen 2 uur vanaf de grens sta je in het mooie winterlandschap en bekruipt je een heus wintersportgevoel. Naast het skiën zijn ook tal van andere winterse activiteiten mogelijke zoals langlaufen, sneeuwschoen wandelen, rodelen of een winterse wandeling tussen besneeuwde dennenbomen.

Winterberg is een leuk stadje met een verkeersluw centrum met vele vakwerkhuizen. In het centrum vind je diverse winkels en horecagelegenheden. Daarnaast zijn er diverse sportmogelijkheden mogelijk. Vanuit Winterberg zijn de andere skigebieden van de Skiliftkarussell gemakkelijk te bereiken zodat je nog meer uit je skipas kunt halen.

Wintersport Arena Sauerland
De wintersportarena Sauerland strekt zich uit van het Sauerland tot de regio Siegerland-Wittgenstein. Deze regio biedt het grootste wintersportplezier ten noorden van de Alpen. Er worden jaarlijks immense bedragen geïnvesteerd door de skigebieden om er voor te zorgen dat de wintersportbeleving voor iedereen mogelijk is. Of je skiër, snowboarder, langlaufer, wandelaar of genieter bent, iedereen vindt er wel iets naar zijn of haar zin.
Skipas: De wintersport Arena Sauerland Card. Deze skipas biedt toegang tot:

  • 75 Skiliften (waarvan 17 stoeltjesliften en 1 Gondellift)
  • 97 Afdalingen met een totale lengte van 66 km
  • 32 km blauw/ 28 km rood/ 6 km zwart
  • 52 afdalingen die kunstmatig besneeuwd kunnen worden met een totale lengte van 42 km
    (Afbeelding header © Wintersport-Arena Sauerland – Siegerland-Wittgenstein e. V.)  

Webcams Winterberg

Skigebied Winterberg

Winterberg pistekaart

Handige info

VVV DORP

VVV Winterberg

Website
Email

Familievriendelijk

De Skiliftkarussell Winterberg is zeer geschikt voor families. Het skigebied is vrij eenvoudig zodat je de hele dag samen met je kinderen of beginnende skiërs kunt optrekken. Gezellige skihutten nodigen uit om samen op te warmen en bij te kletsen over de skidag. Winterberg is een knus wintersportdorp met goede accommodaties voor gezinnen. Er bestaat de mogelijkheid voor kinderopvang.

Sneeuwactiviteiten

De omgeving van Winterberg en de Sauerland Arena is bij voldoende sneeuw een waar wintersportparadijs. Binnen enkele uren sta je in een compleet andere wereld. Besneeuwde heuvels en bomen nodigen uit tot allerlei wintersportactiviteiten. Er is een ruim aanbod aan winterwandelpaden, langlauf loipes en rodelafdalingen. Winterberg kent een knus centrum met enkele winkels en diverse bars en restaurants.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

Skiliftkarussell Winterberg


Het skigebied van Winterberg ligt tussen de 630 – 820 m en heeft 27,5 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-duitsland/skiliftkarussell-winterberg” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Wintersport-Arena Sauerland – Siegerland-Wittgenstein e. V.

Skigebied Willingen


Het skigebied Willingen ligt tussen de 560 – 840 m en heeft 17 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-duitsland/skigebied-willingen/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Tourist-Information Willingen

GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!