Skip to main content

PROMOTIE
DE BESTE DEALS

FAMILIESKI
BOEK NU

Todtnau

Het dorp Todtnau is gelegen in het Zwart Woud op een hoogte van 650 meter en kent prima wintersportmogelijkheden. Het dorp heeft een eigen skigebied op de Todtnauberg met 13 km aan gevarieerde pistes. Er zijn voor de gevorderden skiërs zelfs twee Fiss Wordcup afdalingen, maar ook voor beginners zijn er eenvoudige pistes. Wanneer je uitgekeken mocht raken op de Todtnauberg dan kun je eenvoudig uitwijken naar het nabijgelegen skigebied van Feldberg.

Todtnau is een mooi dorp gelegen in een hoogdal. Het kent daarom geen doorgaand verkeer waardoor het dorp verkeersluw is, ideaal voor gezinnen met kinderen dus. In en rond Todtnau zijn tal van mogelijkheden voor winters vermaak wat het een prima wintersportbestemming maakt voor families. Een echte geheimtip volgens ons…! (Afbeelding header © Hochschwarzwald Tourismus). 

Webcams Todtnau en skigebied

Webcam Webcam

Skigebied Todtnau

Duitsland skigebied Todtnauberg pistekaart © Hochschwarzwald Tourismus

Handige info

VVV DORP

VVV DORP

Familievriendelijk

Het Zwarte Woud
De omgeving van Todtnau leent zich voor diverse uitstapjes. Bezoek eens de leuke plaatsen en toeristische attracties in het Zwarte Woud. Ontdek de regio bijvoorbeeld met de Hochschwarzwald Card en de vele voordelen die deze geeft.

Wellness
In het Zwarte Woud kun je heerlijk zwemmen en relaxen bij het grote zwembadcomplex Badeparedies nabij Titisee-Neustadt. Ook in de diverse hotels zijn er wellnessmogelijkheden, vooral in Todtnau.

Hasenhorn Coaster
Leuk voor kinderen (maar ook volwassenen) is de ‘Hasenhorn Coaster’. Een spectaculaire rodelbaan van bijna 3 km lang. Een moderne dubbele stoeltjeslift brengt je naar het startpunt waarna je vervolgens via een rit vol scherpe bochten en leuke golven naar beneden suist. De snelheid bepaal je natuurlijk helemaal zelf.


	

Winteractiviteiten

Langlaufen in het Zwarte Woud
Langlaufers hebben rondom Todtnau 100 km aan loipen tot hun beschikking. In het Zwarte Woud zijn daarnaast nog veel meer langlaufkilometers mogelijk.

Rodelen nabij Feldberg en Todtnau
Er zijn 6 rodelafdalingen mogelijk rondom Todtnau, waarvan er één met een lengte van 3.5 km.

Winterwandelen 
Rondom Todtnau vind je een uitgebreid netwerk van 100 km aan (sneeuwgeruimde) wandelpaden. Ook zijn er tal van mogelijkheden om te sneeuwschoen wandelen.

Todtnauberg rodelen bij de Bucklift

Hochschwarzwald Card
De Hochschwarzwald Card krijg je wanneer je boekt bij meer dan 500 accommodaties. Deze Card  geeft veel voordelen. De Card geeft bij diverse skigebieden in het Zwarte Woud korting op de skipas, maar geeft ook gratis toegang of een korting bij een veelvoud aan attracties en zwembaden.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

TODTNAUBERG


Het skigebied Todtnauberg ligt tussen de 980- 1388 m en heeft 19 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-duitsland/todtnauberg/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Ulrike Klumpp – Ferienregion Südwärts

LIFTVERBUND FELDBERG


Het skigebied Liftverbund Feldberg ligt tussen de 950- 1450 m en heeft 30 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-duitsland/liftverbund-feldberg/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © photosforyou

FELDBERG


Het dorp Feldberg ligt in het Zwarte Woud op een hoogte van 1277 meter en nabij het veelzijdige skigebied Liftverbund Feldberg.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skidorpen-duitsland/feldberg/” text=” Informatie skidorp” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Ulrike Klumpp – Ferienregion Südwärts

GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!