Wanneer je kind het skiën leuk vindt sta je voor de mogelijkheid om het zelf de beginselen van het skiën te leren, of om het over te laten aan de ervaren instructeurs van de skischool. Wij raden in principe het laatste aan, mede door de kindvriendelijkheid van de skischolen.

Laat de keuze bij het kind
Allereerst willen wij kwijt dat de keuze bij het kind ligt of hij wel of niet wil skiën. Wanneer uw kind liever niet wil skiën forceer dit dan ook niet, dit werkt averechts. Laat ze dan vooral lekker spelen en genieten in de sneeuw dan komt het vanzelf!

Vanaf welke leeftijd?
Bij de meeste skischolen kunnen kinderen al vanaf 4 jaar terecht voor skiles. Wanneer de kinderen 3 jaar oud zijn bieden skischolen vaak al sneeuwcrèches aan, waar de kids lekker kunnen ravotten in de sneeuw onder goede begeleiding. Bij enkele skischolen zijn zelfs gediplomeerde kinderleidsters in dienst en kunnen zelfs al baby's opgevangen worden.

Laat het over aan een skischool!
Wij raden het in principe af om uw kind zelf te leren skiën, tenzij u hiervoor bent opgeleid natuurlijk. De kans is namelijk groot dat uw kind een foute techniek aanleert, wat later ontzettend moeilijk weer is af te leren. De skischolen zijn ingesteld op kleine kinderen en de instructeurs weten precies hoe ze de kinderen het skiën of boarden moeten aanleren. Dit gebeurt vaak spelenderwijs op speciale afgeschermde pistes die als ware kinder paradijsjes zijn ingericht met sprookjesfiguren, indianententen en speeltoestellen, om maar wat voorbeelden te noemen. Tevens zijn er hier faciliteiten die het leren skiën vergemakkelijkt zoals lopende band liften, ski karoussels en speciale afdalingen. De kinderen leren hier de eerste skibewegingen samen met leeftijdsgenootjes wat het gemakkelijker voor ze maakt en motiveerd. In de vakantieperiodes zijn er op de skischolen vaan Nederlands sprekende skileraren, maar de ervaring leert dat dit voor veel kinderen niet zo heel veel uitmaakt

TIP: Neem eerst eens een skiles in één van de vele overdekte banen in Nederland. Uw kind is dan op de wintersportbestemming direct vertrouwd met de sneeuw en de skies.

Reacties  

# Guus 25-09-2014 09:40
De indoorrollerban en zijn vele malen beter om de techniek te leren. Wil de de kinderen direct parallel leren skien ga dan naar Portesduski te Ridderkerk. Daar wordt als enige skibaan in Ned. dirtect parallelskien geleerd. Er zijn speciale cursussen voor de kinderen. http://www.portesduski.nl Voordeel de kinderen kunnen direct in de sneeuw al skien.
Antwoorden

WINTERSPORT WEBLOG


Tips voor een geslaagde wintersport met kinderen
Blog tips wintersport kinderen - PB

Op wintersport met kinderen is voor ieder gezinslid een prachtige ervaring. Toch is de wintersportbenadering wel wat anders als dat je gewend was toen er nog geen kinderen in je leven waren. Waar moet je op letten om de skivakantie voor iedereen te laten slagen? Wij geven je enkele tips voor een onbezorgde vakantie.


Wintersport Arena Sauerland investeert 15 miljoen in skigebieden

Duitsland Winterberg skilift © Wintersport Arena Sauerland Siegerland Wittgenstein eV
Bij Nederlanders is de Wintersport Arena Sauerland erg in trek, voor een dagje skiplezier of voor een langer verblijf. Wintersport is dan ook één van belangrijkste pijlers van het toerisme in de regio. Met maatregelen van ongeveer 15 miljoen euro willen exploitanten van skigebieden en langlaufgebieden de wintersport nog veiliger en comfortabeler maken. Lees verder: nieuwe investeringen Wintersport-Arena Sauerland

Icon Facebook 70 x 70   Icon Twitter 70 x 70   Icon Youtube 70 x 70

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl