Skip to main content
80
Pistes km
9
skiliften
19
Berghutten
2
Skischolen
926
Km vanaf Utrecht
21
Vanaf snelweg

Savognin

Skigebied Savognin telt 80 km aan pistes en kent door de hoge ligging, van 1200 – 2713 meter, een grote sneeuwzekerheid. Savognin is zonder twijfel een perfect skigebied voor een skivakantie met het hele gezin. De pistes zijn geschikt voor zowel gevorderden als beginners en zijn soms wel meer dan 200 meter breed. Ideaal om op te carven! Vanuit het dorp Savognin is het skigebied eenvoudig te bereiken.

Voor kinderen en beginners ligt er bij het dorp het kinderparadijs La Nars. Een kinderland waar de skischolen de kinderen vermaken en les geven. Voor beginners is het skigebied sowieso erg aantrekkelijk omdat het hele gebied via blauwe pistes doorkruist kan worden. Zelfs vanaf het hoogste punt de Piz Cartas kun je via alleen maar blauwe pistes afdalen naar het dal. Snowboarders zullen zich in dit skigebied goed voelen. De brede pistes van soms wel meer dan 200 meter breed en het snowpark liggen uitnodigend op hen te wachten.

Lees meer

Webcams Savognin

Skifotheek

Savognin pistekaart

Hoogte skigebied: 1200 – 2713 metrer
Seizoen: 02-12-23 tot 01-04-24
Tijden open: 08.30 – 16.00 uur
——————————————————–
Sleepliften: 6
Stoeltjes: 1
Gondels: 2
Snowparks: 1
Skihutten: 19
Skischolen: 2
Gemakkelijk: 32 km
Gemiddeld: 38 km
Moeilijk: 10 km

Prijzen skipassen 2023 – 2024

Prijzen skipas

Prijzen skipas

Men hanteert variabele prijzen voor de skipassen. Skipas prijzen

Reserveer hier je skipas

Vanuit huis je skipas reserveren? Update volgt…

Huur je skimateriaal thuis en sta snel op de piste

Huur je skimateriaal thuis en sta snel op de piste!
Update volgt…

Kindvriendelijk

Kinderskischolen
De skilessen worden verzorgd in het Kinderland ‘La Nars’. Met de Pinocchio-Espress, een speels en vrolijk treintje, worden de kinderen naar het kinderskiparadijs gebracht.  Het langste overdekte tovertapijt van Zwitserland vervoert de skiërtjes moeiteloos door de 171 m lange tunnel. Met de Rotondo-carrousel leren kinderen op ski’s balanceren, glijden en draaien. Het Magicparc draait helemaal om sprongen en evenwichtsoefeningen. Het railpark daagt jonge skiërs en snowboarders uit met obstakels en sprongen. Plezier is gegarandeerd!

Snowpark
Het snowpark Somtgant ligt op een sneeuwzekere hoogte van 2200 meter. Het park bestaat uit boxen, kickers en rails en is voor zowel beginners als gevorderden geschikt.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

SAVOGNIN


Het dorp Savognin ligt op 1200 meter hoogte aan een mooi skigebied. Het dorp heet kinderen en families van harte welkom.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skidorpen-zwitserland/savognin-surses/” text=” Informatie skidorp” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Tourismus Savognin Bivio Albula AG

SKIGEBIED


GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!