Skip to main content
104
Pistes km
35
skiliften
5
Berghutten
5
Skischolen
924
Km vanaf Utrecht
56
Vanaf snelweg

Aletsch Arena

Het skigebied van de Aletsch Arena bestaat uit 104 km aan geprepareerde pistes en skiroutes. De Aletsch Arena ligt aan de voet van de grote Aletschgletsjer. Deze is met 23 km de langste van de Alpen. Door de hoge ligging van het skigebied, tussen 1845 – 2869 m is het skigebied uitermate sneeuwzeker. Het hoogteplateau, waar de dorpen Bettmeralp, Riederalp en Fiesch-Eggishorn liggen, ontvangen jaarlijks ook veel zonuren. 

Het skigebied Aletsch Arena ligt hoog boven het Rhônedal en kijkt uit over de mooiste vierduizenders. Vanuit het dal zijn de dorpen in het skigebied goed te bereiken.  Riederalp bereik je via een gondellift die start vanuit het dorp Mörel. De gondel die start bij het Betten-dalstation voert je naar Bettmeralp en voor Fiesch-Eggishorn stap je in de gondel in het dorp Fiesch. Het mooie hier is dat sjouwen met ski’s bijna niet nodig is. Vanuit je accommodatie sta je direct op de piste of is een lift binnen handbereik.  Verblijf je in Fiesch of één van de andere daldorpen let dan op dat je de laatste gondel niet mist. Er is namelijk geen dalafdaling.

Lees meer

 

Webcams Aletsch Arena

Skifotheek

Aletsch Arena pistekaart

Hoogte skigebied: 1845 – 2869 m
Seizoen: 08-12-23 tot 06-04-24
Tijden open: 09.00 – 16.30 uur
——————————————————–
Sleepliften: 16
Stoeltjes: 8
Gondels: 11
Funparks: 3
Snowpark: 1
Skihutten: 5
Skischolen: 5
Gemakkelijk: 42 km
Gemiddeld: 50 km
Moeilijk: 12 km
Routes: 15

Prijzen skipassen 2023 – 2024

Prijzen skipas volwassenen

De actuele skipassenprijzen. Check ze hier

Reserveer hier je skipas

Vanuit huis je skipas reserveren? Check het hier…

Huur je skimateriaal thuis en sta snel op de piste

Huur je skimateriaal thuis en sta snel op de piste!

Kindvriendelijk

Kinderskischolen
Het skigebied is de thuishaven van vijf skischolen. De skischolen beschikken over deskundige skileraren die kinderen het skiën spelenderwijs bijbrengen. Er zijn vier Kinderparks waar in een veilige omgeving les gegeven kan worden.

Fun- en snowparks
Het skigebied kent een aantal mooie snowparks. Waar in het familiepark vooral beginners te vinden zijn, zoeken de wat meer gevorderden het in geluk in het TFI park bij Bettmeralp. De funslope is een afdaling met bochten, sprongen, bulten en een twister. Hier beleef je skiplezier met de hele familie!

Nog meer plezier
Mis dan zeker de 13 km lange slee-afdaling niet vanuit Fiescheralp naar Lax. Of ga eens Snowtuben of voor de kick op een Fatbike de helling af.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

BETTMERALP – RIEDERALP – FIESCH


De dorpen Bettmeralp, Riederalp en Fiescheralp liggen op een sneeuwzeker zonneplateau hoog boven het Rhônedal. Skiplezier voor iedereen in een prachtig winterlandschap.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skidorpen-zwitserland/bettmeralp-riederalp-fiesch/” text=” Informatie skidorp” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © aletscharena.ch

SKIGEBIED


GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!