Skip to main content
28
Pistes km
17
skiliften
9
Berghutten
7
Skischolen
985
Km vanaf Utrecht
-
Vanaf snelweg

Skiareál Špindlerův Mlýn

Skiareál Špindlerův Mlýn behoort tot de populairste skigebieden van Tsjechië. In feite bestaat het skigebied uit vijf skigebieden, Svatý Petr, Hromovka, Medvědín, Horní Mísečky en Labská. Ieder van deze skigebieden heeft wel zijn eigen charme en moeilijkheidsgraad van de pistes. De skigebieden van Skiareál Špindlerův Mlýn worden met elkaar verbonden door skibussen en met één skipas kun je overal terecht. Ook zijn er enkele verlichte pistes, een funtrack en twee snowparks te vinden. 

Iedere dag skiën in een ander skigebied? Het is mogelijk voor skiërs die niet zo veeleisend zijn. Vooral kinderen en beginners zullen dit zeker weten te waarderen. De vakantiedagen die je hierna nog over hebt, besteed je vervolgens in je favoriete skigebied. De skigebieden in de Skiareál Špindlerův Mlýn bestaan gezamenlijk uit ongeveer 25 kilometer aan piste. Er liggen her en der nog wat losse liften en afdalingen die het totaal op 28 km brengen. Sneeuwkanonnen zorgen er voor dat er nog tot laat in het seizoen geskied kan worden. Twee snowparks, een funtrack, een tubingpark, rodelbanen, een slalombaan met tijdsmeting, je hoeft je hier niet snel te vervelen.

Svatý Petr
Het skigebied Svatý Petr is het drukst bezochte en ook meest uitdagende skigebied van de vijf. Beginners zullen de brede blauwe piste weten te waarderen, terwijl de gevorderde skiër vooral op de rode en zwarte pistes te vinden zal zijn. Op de zwarte piste worden regelmatig FIS wereldbeker wedstrijden gehouden. De Audi Race Track is een slalomafdaling met tijdmeting. Hoe snel ben jij?

Medvědín en Horní Mísečky
De skigebieden Horní Mísečky  en Medvědín worden door een 4-persoon stoeltjeslift met elkaar verbonden. Het skigebied Horní Mísečky is vooral geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen. In dit skigebied ligt ook een snowpark. Het skigebied Medvědín bestaat voornamelijk uit blauwe en rode pistes. Voor de veeleisende skiër is hier ook een zwarte afdaling. Vier stoeltjesliften brengen je naar de top van het skigebied. Deze vertrekken vanuit het dorp of vanuit het skigebied Horní Mísečky. Op de top van het skigebied ligt een restaurant met een buitenterras vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt op de omliggende bergen. (Afbeelding header © Skiareál Špindlerův Mlýn) 

Webcams Spindleruv Mlyn

Skifotheek

Spindleruv Mlyn pistekaart

Hoogte skigebied: 702- 1235
Seizoen: 01-12-23 tot 07-04-24
Tijden open: 09.00 – 16.00 uur
——————————————————–
Sleepliften: 11
Stoeltjes: 6
Gondels: 0
Funparks: 2
Funtrack: 1
Skihutten: 9
Skischolen: 7
Gemakkelijk: 10 km
Gemiddeld: 16 km
Moeilijk: 2 km

Prijzen skipassen 2022 – 2023

Prijzen skipas volwassenen

1 dag 40
3 dagen 112
6 dagen 203
7 dagen

Prijzen in Euro

Prijzen skipas jeugd

1 dag 32
3 dagen 85
6 dagen 163
7 dagen

Prijzen in Euro

Prijzen skipas kind

1 dag 28
3 dagen 75
6 dagen 142
7 dagen

Prijzen in Euro

Reserveer hier je skipas

Vanuit huis je skipas reserveren?
Update volgt…

Huur je skimateriaal thuis en sta snel op de piste

Huur je skimateriaal thuis en sta snel op de piste!
Update volgt…

Kindvriendelijk

Kinderskischolen
Voor kinderen en beginners staan er in Spindleruv Mlyn zeven skischolen ter beschikking. De allerkleinsten zullen in het Kinderland (een skispeeltuin met allerlei attributen om het skiën spelenderwijs en veilig te kunnen leren) te vinden zijn. De iets meer gevorderden kinderen kunnen al snel met de skileraar het skigebied in.

Snowparks
Er zijn maar liefst twee snowparken te vinden in het skigebied van Spindleruv Mlyn. De eerste ligt onderaan de zwarte piste in het skigebied Svaty Petr. Dit park bestaat uit verschillende obstakels en beschikt over een halfpipe. Dit snowpark is voor zowel beginners als gevorderden geschikt. Het tweede snowpark is bereikbaar via de stoeltjeslift in skigebied Horni Misecky en bestaat uit diverse rails, boxen en kickers.

Funtrack en slalomafdaling
De uitdaging met elkaar aangaan kan op de slalomafdaling met tijdmeting. Wie legt het parcours het snelste af? Leuk voor iedereen is de Funtrack. Een speciale afdaling met allerlei scherpe bochten en golven. De funtrack is ’s avonds ook verlicht.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

SPINDLERUV MLYN


Het dorp Spindleruv Mlyn ligt op 718 meter hoogte. Het is een gezellige wintersportplaats en ligt bij het populairste skigebied van Tsjechië.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skidorpen-tsjechie/spindleruv-mlyn/” text=” Informatie skidorp” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Skiareál Špindlerův Mlýn

CERNA HORA – PEC


Het skigebied Cerna Hora – Pec ligt tussen de 625 – 1260 m en heeft 44 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-tsjechie/cerna-hora-pec/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © SkiResort ČERNÁ HORA – PEC

HARRACHOV


Het skigebied van Harrachov ligt tussen de 650 – 1020 m en heeft 8 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-tsjechie/skiareal-harrachov/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Drahunkas via PB

GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!