44
Pistes km
13
skiliften
8
Berghutten
5
Skischolen
900
Km vanaf Utrecht
25
Vanaf snelweg

Winklmoos – Steinplatte

Het skigebied Winklmoos – Steinplatte is een veelzijdig skigebied met 44 km aan veelal brede en eenvoudige pistes. Hierdoor is het een echt familieskigebied. Beginners en kinderen begeven zich vooral op de Winklmoosalm. Skiërs die iets meer uitdaging zoeken kunnen beter op de Steinplatte te terecht. Aan de Duitse zijde van het skigebied Winklmoos – Steinplatte ligt het dorp Reit im Winkl en vanuit Oostenrijk is het skigebied bereikbaar via het dorp Waidring

Het skigebied ligt op een hoogte van 750 – 1900 meter is vrij sneeuwzeker. Bij een gebrek aan natuurlijke sneeuw, doen de sneeuwkanonnen hun werk. Winkmoos – Steinplatte is een overzichtelijk skigebied en maakt ook deel uit van het samenwerkingsverband 3 Länder Freizeit Arena. De pistes zijn voor het merendeel eenvoudig tot middelzwaar. Kinderen leren het skiën in het Kinderland terwijl de freestyle skiërs en snowboarders waarschijnlijk in het snowpark te vinden zijn. Leuk voor de hele familie  is het ook om de Funslope te skiën. Een spectaculaire afdaling met heuvels, kombochten, tunnels en bijzondere elementen.

Aardige bijzonderheid is, dat zowel het dorp Waidring als het dorp Reit im Winkl ieder hun eigen skigebiedje hebben in het dorp. In Waidring ligt de Hausberg Arena met het Triassi Kinderland en enkele eenvoudig pistes.  In Reit im Winkl vind je de Benz-Eck liften. Dit skigebiedje is met name geschikt voor families, beginners en kinderen. Ook is er een snowtube baan voor de afwisseling en nog meer sneeuwplezier. (Afbeedling header © defrancesco – Alpegg Chalets – Steinplatte Waidring).

Steinplatte skigebied stoeltjeslift

Skifotheek

Winklmoos - Steinplatte skigebied pistekaart

Hoogte skigebied: 750 -1900
Seizoen: 12-12-19 tot 07-04-19
Tijden open: 08.30 – 16.30 uur
——————————————————–
Sleepliften: 2
Stoeltjes: 9
Gondels: 2
Funparks: 1
Skihutten: 8
Skischolen: 5
Gemakkelijk: 28 km
Gemiddeld: 15 km
Moeilijk: 2 km

Prijzen skipassen
(skipas 3 Länder Freizeit Arena)

Prijzen skipas volwassenen

1 dag
3 dagen € 139,50
6 dagen € 239,-
7 dagen € 264,-

Prijzen skipas kinderen 2004 - 2013

1 dag
3 dagen € 69,50
6 dagen € 119,50
7 dagen € 131,50

Prijzen skipas jeugd 2001 - 2003

1 dag
3 dagen € 111.,-
6 dagen € 191,-
7 dagen € 211,-

Reserveer hier je skipas

Vanuit huis je skipas reserveren? Check het hier…

Huur je skimateriaal thuis en sta snel op de piste

Huur je skimateriaal thuis en sta snel op de piste!

Kindvriendelijk

Kinderskischolen
De skischolen zijn uitstekend ingesteld op kinderen. In beide skigebieden zijn oefengebieden voor kinderen waar spelenderwijs het skiën wordt aangeleerd.

Snowpark en Triassic Funline
Freestyle skiërs en snowboarders kunnen hun hart ophalen in het professioneel aangelegde en onderhouden snowpark. Het park bestaat uit verschillende secties en is voor iedereen, van beginner, gevorderde of prof, geschikt.
De Triassic funline  is een wel heel bijzondere afdaling. Je vindt hier heuvels, kombochten, tunnels en speciale elementen. Goed om de skivaardigheden bij te slijpen, of om met de familie de competitie aan te gaan wie het eerst beneden is.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

Reit im Winkl


Reit im Winkl ligt op een hoogte van 695 meter en vlakbij het top familieskigebied Winklmoos – Steinplatte.

Afbeelding © KlausListl Snowpark Steinplatte

Ruhpolding


Ruhpolding is een uitstekende wintersportbestemming voor families en gezinnen. Leuke skigebiedjes en veel wintersportmogelijkheden.

Afbeelding © Ruhpolding Tourismus GmbH / Andreas Plenk

Skigebied

GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!