Skip to main content
13
Pistes km
6
skiliften
4
Berghutten
2
Skischolen
675
Km vanaf Utrecht
35
Vanaf snelweg

Todtnauberg

Het skigebied Todtnauberg behoort niet tot de reuzen onder de skigebieden. Nee, met 13 pistekilometers en 6 liften komen de kilometervreters niet bepaald aan hun trekken. Het skigebied Todtnauberg is daarom meer geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen. De skiër die meer uitdaging zoekt kan uitwijken naar het nabij gelegen skigebied op de Feldberg.

Skigebied Todtnauberg is klein maar fijn. De grote verscheidenheid aan pistes maken het voor iedere skiër een aantrekkelijk skigebied. Er zijn hellingen waar je uitstekend kunt carven, maar ook pistes waar de beginner zich op zijn gemak zal voelen. Voor kinderen die net beginnen met het skiën zijn er speciale oefenhellingen waar ook de skischolen te vinden zijn. Voor de wintersporter die meer uitdaging zoekt zijn er in het skigebied ook twee FIS afdalingen. Waar je je ook bevindt, het uitzicht op de omliggende bergen is overal fantastisch. 

In het skigebied op de Todtnauberg liggen vier berghutten waar je eenvoudig met elkaar kunt afspreken en de ervaringen van die dag met elkaar kunt bespreken. Kun je geen genoeg krijgen van het glijden over de sneeuw, dan zijn er op enkele avonden in de week ook pistes verlicht.   (Afbeelding header © Hochschwarzwald Tourismus). 

Webcams Todtnau

Webcam Webcam

Skifotheek

Duitsland skigebied Todtnauberg pistekaart © Hochschwarzwald Tourismus

Hoogte skigebied: 970 -1388
Seizoen: dec 2023 – apr 2024
Tijden open: 09.00 – 16.30 uur
——————————————————–
Sleepliften: 6
Stoeltjes: 0
Gondels: 0
Funparks: 0
Skihutten: 4
Skischolen: 2
Gemakkelijk: 3 km
Gemiddeld: 10 km
Moeilijk: – km

Prijzen skipassen 2022 – 2023

Prijzen skipas volwassenen

1 dag € 37,-
2 dagen € 71,-
3 dagen € 105,-

Prijzen skipas jeugd

1 dag € 27,-
2 dagen € 37,-
3 dagen € 54,-

Reserveer hier je skipas

Vanuit huis je skipas reserveren? Update volgt…

Huur je skimateriaal thuis en sta snel op de piste

Huur je skimateriaal thuis en sta snel op de piste!
Update volgt…

Kindvriendelijk

Het skigebied
Omdat het skigebied klein en overzichtelijk is zullen kinderen niet snel verdwalen. Tevens komen alle pistes in het dorp uit. Wel zo geruststellend.

Kinderskischolen
In het dorp bevinden zich twee skischolen waar je uitstekend met kinderen terecht kunt.

Hasenhorn Coaster
De Hasenhorn rodelbaan is met een lengte van bijna 3 km de langste van Duitsland. Met de stoeltjeslift wordt je naar het beginpunt gebracht. In een karretje op een rails suis je vervolgens de berg af. Een rit vol verassingen en uitdagingen, ook in de winter.

Hochschwarzwald Card
De Hochschwarzwald Card krijg je wanneer je boekt bij meer dan 500 accommodaties. Deze Card  geeft veel voordelen. De Card geeft bij diverse skigebieden in het Zwarte Woud korting op de skipas, maar geeft ook gratis toegang of een korting bij een veelvoud aan attracties en zwembaden.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

TODTNAU


Het dorp Todtnau ligt bij een aantrekkelijk skigebied en grote broer Feldberg. Geheimtip voor de wintersporter!

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skidorpen-duitsland/todtnau/” text=” Informatie skidorp” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Hochschwarzwald Tourismus GmbH

FELDBERG


Het dorp Feldberg ligt in het Zwarte Woud op een hoogte van 1277 meter en nabij het veelzijdige skigebied Liftverbund Feldberg.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skidorpen-duitsland/feldberg/” text=” Informatie skidorp” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Ulrike Klumpp – Ferienregion Südwärts

LIFTVERBUND FELDBERG


Het skigebied van Feldberg ligt tussen de 950- 1450m en heeft 30 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-duitsland/liftverbund-feldberg/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © photosforyou

GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!