Skip to main content
17
Pistes km
16
skiliften
5
Berghutten
5
Skischolen
304
Km vanaf Utrecht
25
Vanaf snelweg

Skigebied Willingen-Ettelberg

Skigebied Willingen ligt op de 830 meter hoge Ettelsberg. Het skigebied, gelegen bij het gelijknamige dorp Willingen, telt 12 skiliften en 17 kilometer aan afdalingen. Het Sauerland is een ideale wintersportbestemming voor gezinnen met kinderen.  Het ligt dichtbij Nederland en de skigebieden zijn zeer geschikt voor beginners en kinderen. Skigebied Willingen beschikt over een gondellift en de langste afdaling van het Sauerland. Mede door de vele investeringen die het skigebied ieder jaar doet, kan het goed concurreren met ‘grote broer’ Winterberg

Een gondellift brengt je naar de top van het skigebied Willingen. Daarnaast zorgen 2 moderne stoeltjesliften en een aantal sleepliften voor goede verbindingen in het skigebied. Voor de echte cracks zal hetskigebied te weinig uitdaging bieden, maar zeker beginners en de niet veeleisende skiërs zullen het skigebied weten te waarderen. Er is een oefenpiste en er zeker een aantal eenvoudige afdalingen voor de beginners. Voor de iets meer gevorderden zijn er ook een aantal rode pistes.

Willingen staat niet stil. Ieder jaar weer worden er gigantische bedragen geïnvesteerd die bijdragen in de ontwikkeling van het skigebied. Door de aanschaf van sneeuwkanonnen kan er ook worden geskied wanneer de weergoden het laten afweten.

Het skigebied Willingen behoort ook tot de wintersport-arena Sauerland, een samenwerkingsverband van zes skigebieden. Met één pas krijg je dan toegang tot dé zes skigebieden van Sauerland. Aan afwisseling dus geen gebrek. (Afbeelding header © Tourist-Information Willingen) 

Webcams Willingen

Skifotheek

Pistekaart skigebied Willingen Ettelsberg

Hoogte skigebied: 560 – 840
Seizoen: 16-12-23 tot 31-03-24
Tijden open: 08.30 – 16.30 uur
——————————————————–
Sleepliften: 6
Stoeltjes: 2
Gondels: 1
Lopende bandlift: 7
Funparks: 1
Skihutten: 5
Skischolen:57
Gemakkelijk: 8 km
Gemiddeld: 9 km
Moeilijk: – km

Prijzen skipassen 2022 – 2023

Prijzen skipas volwassenen

1 dag € 36,=
2 dagen € 66,=
3 dagen € 108,=
6 dagen € 176,=
  • Dag 1 en 2 geldt de Willinger Skipass
  • Vanaf 3 dagen Wintersport Arena Card (geldig in 8 skigebieden)

Prijzen skipas kind - jeugd

1 dag € 24,=
2 dagen € 44,=
3 dagen € 75,=
6 dagen € 124,=
  • Dag 1 en 2 geldt de Willinger Skipass
  • Vanaf 3 dagen Wintersport Arena Card (geldig in 8 skigebieden)

Reserveer hier je skipas

Vanuit huis je skipas reserveren? Update volgt…

Huur je skimateriaal thuis en sta snel op de piste

Huur je skimateriaal thuis en sta snel op de piste!
Update volgt…

Kindvriendelijk

Kinderskischolen
Voor kinderen en beginners is het Sauerland als wintersportbestemming een goede keuze. De ligging nabij Nederland is natuurlijk ideaal. Zeker wanneer je met kinderen niet zo lang in de auto wilt zitten. Daarnaast zijn de pistes nog redelijk rustig en kennen de skigebieden over het algemeen weinig wachttijden. De skischolen beschikken in het hoogseizoen over Nederlands sprekende skileraren en er zijn voor de kinderen speciale oefenweides waar ze het skiën op een speelse manier kunnen leren.

Funpark Willingen
Het funpark staat geheel in het teken van plezier en veiligheid en is een eldorado voor snowboarders en freestylers. Bij het ontwerp is ook prioriteit gegeven aan de toegankelijkheid voor kinderen. Juist de jonge gasten zullen op speelse wijze de eerste ervaringen met jumps en slides kunnen opdoen.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

WILLINGEN


Het dorp Willingen ligt op 580 meter hoogte en is een gezellige wintersportplaats met een leuk en veelzijdig skigebied.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skidorpen-duitsland/willingen/” text=” Informatie skidorp” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Tourist-Information Willingen

SKILIFTKARUSSELL WINTERBERG


Het skigebied van Winterberg ligt tussen de 630- 820 m en heeft 27.5 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-duitsland/skiliftkarussell-winterberg” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Wintersport-Arena Sauerland – Siegerland-Wittgenstein e. V.

GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!