Skip to main content
40
Pistes km
18
skiliften
8
Berghutten
9
Skischolen
853
Km vanaf Utrecht
27
Vanaf snelweg

Skigebied Garmisch Classic

De skipistes van skigebied Garmisch Classic strekken zich uit over drie bergen. Prachtige afdalingen nodigen uit om te skiën of te snowboarden. Het dorp Garmisch Partenkirchen is een aangename plaats om tijdens de wintersport te vertoeven. Daarnaast is sneeuwzekerheid geboden door de Zugspitze gletsjer.

De skigebieden rondom Garmisch Partenkirchen behoren tot de belangrijkste wintersportbestemmingen van Duitsland. Het skigebied Garmisch Classic strekt zich uit over drie bergen. Namelijk de Hausberg, Kreuzeck en Alpspitze. Deze zijn door skiliften met elkaar verbonden waardoor er 40 km aan skipistes, die veelal eenvoudig tot middelzwaar zijn, te ontdekken zijn. Naast het bergstation van de Hausberg ligt het Kinderland. Hier zullen voornamelijk gezinnen met kinderen te vinden zijn. Op de Alpspitze zijn de pistes een stuk uitdagender, zodat ook de wat meer ervaren wintersporter uit de voeten kan in het skigebied Garmisch Classic. Je vindt hier ook de beruchte Kandahar afdaling. Met een verval van 940 meter is deze steile piste meer geschikt voor skiërs die de skitechniek tot in de puntjes beheersen.

Sneeuwkanonnen zorgen er voor dat er de hele winter geskied kan worden. Maar ook het skigebied op de Zugspitze is door de gletsjer uiterst sneeuwzeker en vanuit Garmisch Partenkirchen eenvoudig te bereiken. (Afbeelding header © Andreas Stach).

Webcams Zugspitze gletsjer

Skifotheek

Pistekaart skigebied Garmisch Partenkirchen

Hoogte skigebied: 720 -2050
Seizoen: 15-12-23 tot 01-04-24
Tijden open: 08.30 – 16.00 uur
——————————————————–
Sleepliften: 10
Stoeltjes: 4
Gondels: 4
Funparks: 1
Skihutten: 8
Skischolen: 9
Gemakkelijk: 12 km
Gemiddeld: 18 km
Moeilijk: 10 km

Prijzen skipassen 2023 – 2024

Prijzen skipas volwassenen

3 dagen 177,50
6 dagen 328
7 dagen 366,50
Prijzen in Euro  SKIPAS: Top Snow Card

Prijzen skipas jeugd

3 dagen 142
6 dagen 262,50
7 dagen 293,50
Prijzen in Euro  SKIPAS: Top Snow Card

Prijzen skipas kind

3 dagen 88,50
6 dagen 164
7 dagen 183,50
Prijzen in Euro  SKIPAS: Top Snow Card

Reserveer hier je skipas

Vanuit huis je skipas reserveren?
Update volgt…

Huur je skimateriaal thuis en sta snel op de piste

Huur je skimateriaal thuis en sta snel op de piste!
Update volgt…

Kindvriendelijk

Skigebied en skischolen
Kinderen en beginners zullen het skigebied Garmisch Classic zeker weten te waarderen. De vele eenvoudige en middelzware pistes nodigen uit om de skitechniek te verbeteren. In het kinderland vinden leren de kinderen spelenderwijs de beginselen van het skiën. De skischolen zijn van een hoog niveau en in het hoogseizoen is de kans groot dat je Nederlands sprekende skileraren treft.

Snowpark
Freestyle skiërs en snowboarders kunnen terecht in het Snowpark op de Hexenkessel. Het snowpark kent 10 obstakels, variërend van rails tot kickers. Het park is dagelijks geopend en wordt goed onderhouden tijdens het wintersportseizoen.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

Skigebied Zugspitze


Het skigebied Zugspitze ligt tussen de 1000- 2962 m en heeft 20 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/sskigebieden-duitsland/zugspitze-gletsjer/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Zugspitz Arena Bayern-Tirol – Matthias Aletsee

Garmisch Partenkirchen


Het dorp Garmisch Partenkirchen is een gevarieerde wintersportbestemming. Het dorp ligt op een hoogte van 707 meter en nabij de skigebieden Garmisch Classic en Zugspitze.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skidorpen-duitsland/garmisch-partenkirchen/” text=” Informatie skidorp” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Gapa Tourismus – Marc Hohenleitner

GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!