• Dorpen
  • Weer en sneeuwhoogte
  • Webcams
  • Skihuur

In het skigebied van Skiliftkarusell liggen de volgende skidorpen:     Winterberg

Winterberg
Weer
27-04-2018
28-04-2018
29-04-2018
Berg (Max temp.)
11°C
12°C
16°C
Dal (Max temp.)
14°C
14°C
20°C
Verwachte sneeuwval
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Sneeuw en skiliften
Sneeuwhoogte
Recente sneeuwval
Kwaliteit sneeuw
Dal : - cm.
Berg - cm.
Laatste sneeuwval was op -, toen is - cm. gevallen
-
Er zijn 0 van de 0 liften open
Bron Meteo Consult B.V.

Webcam Winterberg   Webcam Winterberg   Webcam Winterberg   Webcam Winterberg   

Eenmaal op uw skibestemming zo snel mogelijk op de piste? Regel vooraf online uw ski's, snowboard, ski- of snowboardschoenen, skihelm, enz. bij Skiset.nl en profiteer ook nog eens van flinke kortingen! Skiset vind je in meer dan 400 wintersportoorden. Regel ook uw wintersportmateriaal bij Skiset.nl >>>

 

Skiliftkarusell Winterberg - "Binnen 3 uur op de ski's"

De Skiliftkarussell Winterbergis het grootste en modernste skigebied ten noorden van de Alpen. Het familievriendelijke skigebied telt 23 skiliften en 32 afdalingen verdeeld over 23 kilometer aan afwisselende pistes. Van eenvoudige oefenhellingen tot uitdagende pistes voor gevorderden. In het seizoen 2009 -2010 werd er voor bijna 2 miljoen Euro in de ontwikkeling van het skigebied geïnvesteerd. Zo kwamen er twee nieuwe pistes, twee extra spaarbassins en haast 20 nieuwe sneeuwkanonnen, waardoor er nu 17 pistes kunstmatig besneeuwd kunnen worden. Voor de kinderen kwam er bij de Herrloh een grote nieuwe speelweide met tovertapijten, sprookjesfiguren en uiteenlopende afdalingen.

Kindvriendelijk
In Winterberg wordt ook rekening gehouden met de allerkleinste wintersportfans, of zij nu willen rodelen of skiën. Het skigebied is redelijk vlak en telt een groot aantal oefenhellingen. De skischolen hebben goed opgeleide instructeurs die precies weten wat kinderen leuk vinden. Kinderen in alle leeftijdsklassen leren spelenderwijs het skiën of snowboarden. Speciale oefengebieden voor kinderen met magische tapijten en speeltoestellen maken de winterpret compleet. Vooral de nieuwe en grote speelweide aan de Herrloh zullen veel kinderharten sneller doen kloppen.

Avondskiën
Ook 's avonds kunt u nog volop skiën in Winterberg. Met elf kunstlichtpistes beschikt Winterberg over het grootste aanbod kunstlichtski van de hele wereld. Op woensdag, vrijdag en zaterdagavond is het skiën tot in de late uurtjes. Daarna kunt u zich prima vermaken in één van de vele après-ski gelegenheden of een sfeervolle huttenavond.

Snowboarden
Het funpark bij de Winterberger skiliftcarrousel doet niet onder voor de parks in de Alpen. De obstacles bieden een uitdaging voor elk niveau. De Schneestern-obstacles laten geen wens onvervuld.

Wintersportarena Sauerland
Winterberg maakt deel uit van de Wintsportarena Sauerland. Enkele jaren geleden hebben de toeristische bedrijven in het Sauerland besloten om de omgeving uit te bouwen tot de belangrijkste wintersportregio ten Noorden van de Alpen. En daar zijn ze in geslaagd! In het hart van de Wintersportarena Sauerland liggen zes afwisselende skigebieden met maar liefst 82 afdalingen op u te wachten. Met een totale lengte van 46 kilometer van makkelijk tot zwaar, waaronder de steilste helling ten Noorden van de Alpen is het aanbod afwisselend. Een groot deel van de 60 liften, waaronder zes stoeltjesliften, is aangesloten op een gemeenschappelijk ticketsysteem. De gebruikte keycards maken het mogelijk om niet enkel snel en zonder veel omhaal langs de poortjes te gaan, maar zijn bovendien geldig in de vijf grootste van de tien skigebieden in Wintersportarena. Veel van de skigebieden kunnen kuntstmatig worden besneeuwd.

In z'n geheel biedt vakantiewereld Winterberg als centrum van de Wintersport-Arena Sauerland 72 rode, blauwe en zwarte pistes aan. Maar dat is nog niet alles: er liggen ook rodelhellingen. Bovendien kronkelen zich 30 loipes door het besneeuwde landschap.

Bekijk reisaanbod touroperators

Pistekaart Winterberg

Pistekaart winterberg 600 x 400

Skigebied Winterberg: 639 - 809 m
Pistes totaal: 16 km

Dorpen skigebied Winterberg

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl