• Dorpen
  • Weer en sneeuwhoogte
  • Webcams
  • Skihuur

In het skigebied van Savognin liggen de volgende skidorpen:     Savognin

Savognin
Weer
27-04-2018
28-04-2018
29-04-2018
Berg (Max temp.)
3°C
3°C
3°C
Dal (Max temp.)
18°C
19°C
18°C
Verwachte sneeuwval
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 4 cm.
Sneeuw en skiliften
Sneeuwhoogte
Recente sneeuwval
Kwaliteit sneeuw
Dal : - cm.
Berg - cm.
Laatste sneeuwval was op 31-03-2018, toen is 10 cm. gevallen
-
Er zijn 0 van de 0 liften open
Bron Meteo Consult B.V.

Webcam Savognin 

Eenmaal op uw skibestemming zo snel mogelijk op de piste? Regel vooraf online uw ski's, snowboard, ski- of snowboardschoenen, skihelm, enz. bij Skiset.nl en profiteer ook nog eens van flinke kortingen! Skiset vind je in meer dan 400 wintersportoorden. Regel ook uw wintersportmateriaal bij Skiset.nl >>>

Skigebied Savognin - "perfect skigebied voor een skivakantie met het hele gezin"

Het skigebied van Savognin telt 80 km aan pistes en kent door de hoge ligging, van 1200 - 2713 meter, een grote sneeuwzekerheid. Savognin is zonder twijfel een perfect skigebied voor een skivakantie voor het hele gezin. Men besteedt hier veel aandacht aan de jongste skiërtjes en het skigebied is erg overzichtelijk waardoor men elkaar niet uit het oog hoeft te verliezen.

Voor kinderen en beginners liggen er bij het dorp een oefengebied en een kinderland. Voor beginners is het skigebied sowiezo erg aantrekkelijk omdat het hele gebied via blauwe pistes doorkruist kan worden. Zelfs vanaf het hoogste punt de Piz Cartas kunt u via alleen maar blauwe pistes afdalen naar het dal. Het skigebied kent vanaf het wintersportseizoen 2009 - 2010 geen zwarte pistes meer. Deze pistes staan nu als niet geprepareerde freeride routes op de pistekaart waardoor ook de gevorderden skiër hier wel zijn uitdaging vindt. Ook snowboarders zullen zich in dit skigebied goed voelen. De brede pistes en het funpark liggen uitnodigend op hen te wachten.

Het skigebied mag met 70 km aan pistes, 10 km aan freeride routes en 22 afdalingen redelijk groot genoemd worden. De 7 sleepliften en 3 stoeltjesliften zorgen ervoor dat er per uur 13.700 ski- en snowboard liefhebbers bergop vervoert kunnen worden. Vanaf de Piz Martegnas (2670 meter) heeft u een prachtig uitzicht over het skigebied en de omliggende bergwereld. In totaal vindt u er 10 km aan freeride routes, 38 km aan rode pistes en 32 km aan blauwe pistes. In totaal kan 12 km piste kuntsmatig besneeuwd worden. Vanaf de Piz Cartas kunt u terug naar het dal skiën over een respectabele afstand van 11.5 km! Wanneer u aan het eind van de dag nog geen genoeg heeft van het skiën, dan kunt u op woensdagavond terecht op een verlichte piste. Deze piste (Tigignas) meet 2.5 km en is van een redelijk niveau.

In het skigebied liggen 7 restaurants en berghutten waar u terecht kunt voor de lunch, tussendoortje of gewoon een kopje koffie. Hier bestaat zeker ook de mogelijkheid om elkaar weer te treffen. Vooral bij zonnig weer kunt u op de verschillende zonneterassen ook nog eens genieten van een prachtig uitzicht.

Kinderen onder de 6 jaar oud skiën gratis in het skigebied en voor families gelden ook speciale tarieven.

Bekijk reisaanbod touroperators

Pistekaart Savognin

Savognin Pistekaart 600 x 400

Skigebied Savognin: 1200 - 2713 m
Pistes totaal: 80 km

Dorpen skigebied Savognin

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl