• Dorpen
  • Weer en sneeuwhoogte
  • Webcams
  • Skihuur

In het skigebied van Obertauern liggen de volgende skidorpen:     Obertauern

Obertauern
Weer
27-04-2018
28-04-2018
29-04-2018
Berg (Max temp.)
8°C
10°C
9°C
Dal (Max temp.)
9°C
15°C
14°C
Verwachte sneeuwval
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Sneeuw en skiliften
Sneeuwhoogte
Recente sneeuwval
Kwaliteit sneeuw
Dal : 100 cm.
Berg 130 cm.
Laatste sneeuwval was op -, toen is - cm. gevallen
De aanwezige sneeuw is harde sneeuw en poedersneeuw.
Er zijn 3 van de 3 liften open
Bron Meteo Consult B.V.

Webcam Obertauern   Webcam Obertauern   Webcam Obertauern   Webcam Obertauern   Webcam Obertauern   Webcam Obertauern

Eenmaal op uw skibestemming zo snel mogelijk op de piste? Regel vooraf online uw ski's, snowboard, ski- of snowboardschoenen, skihelm, enz. bij Skiset.nl en profiteer ook nog eens van flinke kortingen! Skiset vind je in meer dan 400 wintersportoorden. Regel ook uw wintersportmateriaal bij Skiset.nl >>>

Skigebied Obertauern - "uniek skicircus met de bekende Tauernrunde"


Rondom Obertauern ligt een prachtig en voor alle niveaus geschikt skigebied. 26 kabelbaan- en liftinstallaties zijn rondom de plaats aangelegd en vormen zo een uniek skicircus. Het uitgekiende systeem maakt het mogelijk, van één installatie uitgaand, de hele Tauernronde te skiën en weer op het uitgangspunt terug te keren. De rode Tauernrondeloopt in de richting van de wijzers van de klok, de groene Tauernronde tegen de richting van de wijzers van de klok in. De auto kan gedurende de wintersportvakantie blijven staan. De liften zijn direct vanuit de hotels met de ski's bereikbaar. Om de straten over te steken werden ruime skibruggen aangelegd.

In vele huizen en hotels van Obertauern hangen nog foto’s die de legendarische Beatles weergeven tijdens roekeloze afdalingen op de pistes van Obertauern. Ze hebben mede gezorgd voor de internationale reputatie, waardoor Obertauern sinds de jaren '40 steeds bekender geworden is. Veel meer dan deze prominenten, heeft de geniale infrastructuur en netwerk van liften bijgedragen aan de legendarische naam die Obertauern heeft als 'het perfecte skicentrum'.

Nachtskiën
Via de Edelweißbahn is het elke maandag en donderdag van 19 tot 22 uur mogelijk om 's nachts te skiën.

Glad, oneffen en behoorlijk vet
Wanneer de skiërs en snowboarders al ondergedoken zijn in de plaatselijke après ski-gelegenheden, begint een ander schouwspel. Ontelbare voertuigen op rupsbanden rijden brommend de hellingen op en neer, walsen ze glad en maken ze ruw, zodat het skivolk de volgende morgen weer over perfect geprepareerde pistes beschikt. Wanneer de duisternis gevallen is en het geheel donker is, dan veranderen de stalen monsters met hun schijnwerpers in een leger van glimwormpjes die vlijtig over de piste vliegen. Maar niet alleen vanwege zijn gladde perfectie van de piste speelt Obertauern in de winterse Champions League. Op de „Gamsleiten 2“ biedt Obertauern één van de steilste buckel- skipistes van Europa, categorie diepzwart, waar de besten onder de skiërs en snowboarders een kick van krijgen. De laatstgenoemden genieten in Obertauern nog van een ander fantastisch plezier, het Longplay-Snowboard-Park. Van „beginner lines“ via rails tot aan de boxen en sprongen is hier alles op een rij gezet en geënsceneerd, wat de „shredders“ elkaar toefluisteren.

Bekijk reisaanbod touroperators

Pistekaart Obertauern

obertauern pistekaart 600 x 400

Hoogte skigebied: 1665 - 2526 m
Pistes totaal: 100 km

Dorpen in skigebied Obertauern

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl