• Dorpen
  • Weer en sneeuwhoogte
  • Webcams
  • Skihuur

In het skigebied van Oberstdorf liggen de volgende skidorpen:     Oberstdorf

Oberstdorf
Weer
27-04-2018
28-04-2018
29-04-2018
Berg (Max temp.)
9°C
9°C
9°C
Dal (Max temp.)
22°C
22°C
24°C
Verwachte sneeuwval
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Sneeuw en skiliften
Sneeuwhoogte
Recente sneeuwval
Kwaliteit sneeuw
Dal : 0 cm.
Berg 140 cm.
Laatste sneeuwval was op 28-03-2018, toen is 40 cm. gevallen
De aanwezige sneeuw is harde sneeuw en poedersneeuw.
Er zijn 4 van de 4 liften open
Bron Meteo Consult B.V.

Oberstdorf Fellhorn    Webcam Oberstdorf Nebelhorn   Webcam Oberstdorf dorp

Eenmaal op uw skibestemming zo snel mogelijk op de piste? Regel vooraf online uw ski's, snowboard, ski- of snowboardschoenen, skihelm, enz. bij Skiset.nl en profiteer ook nog eens van flinke kortingen! Skiset vind je in meer dan 400 wintersportoorden. Regel ook uw wintersportmateriaal bij Skiset.nl >>>

 

Skigebied Oberstdorf - "Grensoverschrijdend skiën en drie skigebieden"

In Oberstdorf vindt u het grootste skigebied van Duitsland verdeeld over drie skigebieden, te weten Fellhorn/Kanzelwand, Nebelhorn en Söllereck. Via de Kanzelwand kunt u tevens het Kleinwalsertal bereiken wat in Oostenrijk ligt, het skigebied is dus grensoverschrijdend. Het is ook een vrij sneeuwzeker gebied en wanneer de weergoden het is een keer laten afweten zorgt een groot aantal sneeuwkanonnen er voor dat de pistes goed begaanbaar blijven.

SKIGEBIED FELLHORN / KANZELWAND

Het skigebied van de Fellhorn / Kanzelwand is Duitslands grootste ski-arena en u kunt hier in twee landen skiën, het skigebied is namelijk via de Kanzelwand verbonden met Oostenrijkse Kleinwalsertal. Het skigebied biedt prachtige afdalingen en biedt aan iedere skiër wel een uitdaging, van licht glooiende afdalingen voor beginners tot lastige buckelpistes voor de gevorderden. Zeker de beide dalafdalingen zullen de harten van de wintersportfans sneller doen slaan. Bij het dalstation van de Kanzelwandbahn ligt het Crystal Ground funpark waar vooral de snowboarders zich kunnen uitleven. Bij het middenstation van de Fellhornbahn heeft men een funpark aangelegd welke meer geschikt is voor de jeugd en beginners. Het skigebied kent vanzelfsprekend een aantal leuke terrassen en bergrestaurants.

SKIGEBIED NEBELHORN

Het skigebied Nebelhorn gaat tot een hoogte van 2224 meter. Om hier te komen kunt u gebruik maken van de hoogste cabinebaan van Duitsland. Vanaf de top van de Nebelhorn heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Men zegt dat u vanaf hier 400 bergtoppen kunt zien. Ook voor niet skiërs is de top te bereiken. Vanaf de top van de Nebelhorn ligt er een skigebied onder u met 12 kilometer aan diverse pistes. De dalafdaling meet maar liefst 7.5 km en is hiermee de langste afdaling van Duitsland. Beginners en kinderen zullen zich vooral rond het middenstation Seealpe op 1280 meter hoogte begeven, alwaar zich het oefengebied bevindt.

SKIGEBIED SÖLLERECK

Het skigebied van Söllereck is de plek waar de hele familie zich zal weten te vermaken, of u nu een skiër bent of niet. De skiërs wacht een klein maar aantrekkelijk skigebied met 12 km aan goed geprepareerde afdalingen van diverse moeilijksgraad. Ook ligt hier het afgeschermde oefengebied voor kinderen en bij het dalstation vindt u diverse skischolen. Maar ook de niet skiërs zullen zich hier niet snel vervelen. Natuurlijk is het heerlijk om de verrichtingen van uw kind(eren) te zien tijdens de skiles. Maar u kunt ook een wandeling maken over één van de prachtige wandelroutes op sneeuwgeruimde paden. Voor meer snelheid kunt u ook eens met een snowbike de helling af suizen. Of maakt u liever een ritje in de Alpine Coaster? Een soort achtbaan waar u met een gangetje van zo'n 40 km/h van de berg af zoeft. Hoe het ook zij, u hoeft zich hier zeker niet te vervelen. Om uw lichaam daarna wat rust te gunnen kunt u plaatsnemen op één van de terrassen waar men voor families vaak gunstige aanbiedingen heeft.

 

Bekijk reisaanbod touroperators

Pistekaart Oberstdorf

Pistekaart Oberstdorf

Skigebied Oberstdorf: 815 - 2224 m
Pistes totaal: 23 km

Dorpen skigebied Oberstdorf

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl