• Dorpen
  • Weer en sneeuwhoogte
  • Webcams
  • Skihuur

In het skigebied van Garmisch Partenkirchen liggen de volgende skidorpen:     Garmisch Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen
Weer
27-04-2018
28-04-2018
29-04-2018
Berg (Max temp.)
7°C
7°C
6°C
Dal (Max temp.)
12°C
11°C
13°C
Verwachte sneeuwval
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Sneeuw en skiliften
Sneeuwhoogte
Recente sneeuwval
Kwaliteit sneeuw
Dal : 150 cm.
Berg 370 cm.
Laatste sneeuwval was op -, toen is - cm. gevallen
De aanwezige sneeuw is natte sneeuw.
Er zijn 9 van de 9 liften open
Bron Meteo Consult B.V.

Garmisch Partenkirchen webcam   Webcam Garmisch Partenkirchen    Webcam Garmisch Partenkirchen

Eenmaal op uw skibestemming zo snel mogelijk op de piste? Regel vooraf online uw ski's, snowboard, ski- of snowboardschoenen, skihelm, enz. bij Skiset.nl en profiteer ook nog eens van flinke kortingen! Skiset vind je in meer dan 400 wintersportoorden. Regel ook uw wintersportmateriaal bij Skiset.nl >>>

 

Garmisch Partenkirchen - "Sneeuwzeker door de gletsjer"

Het skigebied van Garmisch-Partenkirchen is het belangrijkste en grootste van Duitsland. Het skigebied bestaat eigenlijk uit meerdere afzonderlijke deelgebieden. Dit zijn de kind- en familievriendelijke skigebieden Eckbauer en Wank, het Alpspitz- en het Zugspitzeskigebied. Bij elkaar ligt er rondom Garmisch-Partenkirchen een pistenetwerk van meer 60 km waarvan het grootste gedeelte ligt op het Alpspitzgebied, namelijk 36 km. Op de gletsjer van de Zugspitze liggen daarnaast nog eens 21 km sneeuwzeker pistes op u te wachten.

Het Eckbauerskigebied bestaat uit slechts 3 km aan pistes en één gondelbaan. Het gaat tot een hoogte van 1238 meter en trekt niet zoveel skiliefhebbers. Juist daarom is het een perfect gebied voor kinderen en beginners die hier in alle rust hun eerste bochtjes kunnen draaien.

Het skigebied van Wank ligt aan de zonnige kant van Garmisch-Partenkirchen en is dus ideaal voor ouders met kinderen en wintersporters die van de zon houden. Het skigebied gaat tot een hoogte van 1780 meter en telt 9 km aan pistes die door een gondel en 4 sleepliften worden onsloten. Hier bevindt zich ook de langste piste van Garmisch-Partenkirchen met een lengte van 7 km. Het gebied biedt ook een prachtig uitzicht op de Zugspitze.

Het Alpspitzgebied telt eigenlijk 3 skigebiedjes (Alpspitz, Hausberg en Kreuzeck) die door liften met elkaar verbonden zijn. Het hoogste punt van het gebied ligt op 2050 hoogte. De gezamenlijke gebieden liggen voor het grootste gedeelte in de schaduw waardoor ze redelijk sneeuwzeker zijn. Voor skiërs van ieder niveau is wel een geschikte afdaling te vinden. Voor de gevorderden ligt hier ook de uitdagende en beroemde Kandaharafdaling. Families met kinderen zullen wellicht liever richting de Kreuzeck en Hausberg trekken waar ze zich zeker thuis zullen voelen op de eenvoudige pistes, gezellige bergrestaurants en het Kinderland.

Dan is er natuurlijk ook nog het sneeuwzekere Zugspitzegebied waar de gletschersneeuw de wintersporters verwelkomt. De gletscher is vanuit Garmisch-Partenkirchen met cabinelift of de Zugspitzbaan te bereiken. In totaal liggen er hier 21 km aan diverse pistes en voor de snowboarders ligt er een mooi funpark.

De verschillende skigebieden zijn alle per skibus met elkaar verbonden, maar u kunt ook zelf met de auto naar de dalstations gaan. Houdt er wel rekening dat het skigebied ook een grote aantrekkingskracht heeft op de wintersporters uit bijvoorbeeld München. Hierdoor zijn in het hoogseizoen en in de weekenden de parkeerplaatsen wel snel vol. Daartegenover staat wel dat het de skigebieden voor iedereen wel wat te bieden hebben en door de ligging bij de gletsjer is skiën tot ver in het voorjaar mogelijk. Door de aanschaf van sneeuwkanonnen zijn garandeert men tevens dat alle dalafdalingen begaanbaar blijven.

Happy Ski Card:
Met de twee- of meerdaagse Happy Ski Card hebben wintersporters toegang tot alle pistes in de Tiroler Zugspitz Arena (o.a. Ehrwald en Lermoos). Maar ook de skigebieden in het Oostenrijkse Seefeld en het Duitse Mittenwald en Garmisch-Partenkirchen zijn met de dezelfde moderne Keycard toegankelijk. De Happy Ski Card is geldig voor in totaal 106 liften en biedt de keuze uit 234 km skipistes. Voor kinderen van 6 jaar, de zogenaamde ‘sneeuwmannetjes’ (‘Schneemänner’), kost de 6-daagse Happy Ski Card EUR 52,50. Kinderen tot 5 jaar skiën gratis als één ouder een pas voor dezelfde periode koopt.

Bekijk reisaanbod touroperators

Pistekaart Garmisch

Pistekaart Garmisch-Partenkirchen 600 x 400

Skigebied Garmisch: 700 - 2830
Pistes totaal: 60 km

Dorpen skigebied Garmisch

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl