Skip to main content

PROMOTIE
DE BESTE DEALS

FAMILIESKI
BOEK NU

Saalbach – Hinterglemm – Leogang – Fieberbrunn

De dorpen Saalbach – Hinterglemm – Leogang – Fieberbrunn zijn uitstekende wintersportbestemmingen voor de skivakantie. De dorpen Saalbach en Hinterglemm zijn levendig en kennen een bruisende après ski. Leogang en Fieberbrunn zijn een stuk rustiger en daardoor mogelijk wat meer geschikt voor families en gezinnen met kinderen. De dorpen hebben gemeen dat ze allen liggen aan het grote skigebied ‘Skicircus Saalbach – Hinterglemm – Leogang – Fieberbrunn‘. 

De dorpen Saalbach – Hinterglemm – Leogang – Fieberbrunn kennen een veelzijdig wintersportaanbod. Vrijwel iedere sneeuwfanaat vindt er wel een leuke winterse activiteit. Winterwandelaars wacht ongeveer 140 km aan geruimde wandelpaden, skiërs een reusachtig en veelzijdig skigebied met 270 km aan pistes. Daarnaast zijn er rodelafdalingen, snowparken, schaatsbanen en spectaculaire attracties als de Alpine Coaster Timok en de Baumzipfelweg.

Lees meer

Webcams Skicircus

Skicircus

Skicircus pistekaart 2019-2020 © saalbach.com

Handige info

Sneeuwactiviteiten

Langlaufen en schaatsen
De langlaufmogelijk zijn enigzins beperkt, maar ze zijn er wel. Voor een uitgebreid loipennetwerk zul je moeten uitwijken naar het nabijgelegen Hochfilzen (tussen Fieberbrunn en Leogang gelegen). In enkele dorpen is een schaatsbaan waar je je rondjes kunt draaien, of kunt curlen.

Actiesporten
In de dorpen en het skigebied Saalbach – Hinterglemm – Leogang – Fieberbrunn zijn diverse snowparks. Er zijn race- en slalompistes, maar ook funslopes en een Skimovie afdaling. Je kunt er rodelen ook op verlichte pistes en bijvoorbeeld een keer gaan snowtuben. Mooie en spectaculaire attracties zijn er ook. Zoals de Alpine Coaster Timok met een lengte van bijna 1200 meter. Deze vertrekt vanaf het middenstation Streuboden bij Fieberbrunn.

Winterwandelen
Zo’n 140 km aan wandelpaden liggen te wachten om ontdekt te worden. De Baumzipfelweg, de hoogste ‘tree-top trail’ van Europa, is leuk met het hele gezin. Ook sneeuwschoenwandelaars kunnen de onaangetaste sneeuwvelden ontdekken.

Advertentie

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

SKICIRCUS


Het skicircus Saalbach – Hinterglemm – Leogang – Fieberbrunn ligt tussen de 840 – 2096 m en heeft 2710 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-oostenrijk/skicircus-saalbach-hinterglemm-leogang-fieberbrunn/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © saalbach.com – Mirja Geh

SKIGEBIED


GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!