Skip to main content

PROMOTIE
DE BESTE DEALS

FAMILIESKI
BOEK NU

Ruhpolding

Het dorp Ruhpolding ligt op een hoogte van 655 meter en is één van Duitslands grootste wintersportcentra. Wintersportliefhebbers komen hier volledig aan hun trekken. Skiplezier beleef je in de drie Ruhpolding skigebieden Westernberg, Unternberg of Maiergschwendt. Ideale skigebieden voor gezinnen met kinderen of beginners. Zoek je meer uitdaging dan ligt het skigebied Winklmoos – Steinplatte vlakbij. Ook liefhebbers van andere wintersporten, zoals langlaufen, winterwandelen en rodelen vinden in Ruhpolding voldoende mogelijkheden voor optimaal sneeuwplezier.

Het dorp Ruhpolding ligt ingesloten in de prachtige Beierse Alpen. Bekendheid geniet het dorp door de legendarische biathlon World Cup wedstrijden, die ieder jaar in januari plaatsvinden. Langlaufers vinden in en rondom Ruhpolding prachtige loipes voor ieder niveau. Skiërs kunnen terecht op één van de drie skigebieden in Ruhpolding. De Unternberg, Westenberg en Maiergschwendt bieden een redelijke sneeuwzekerheid en zijn aangename en overzichtelijke skigebieden om te vertoeven. Het is hier ook mogelijkheden om ’s avonds te skiën.

Met de Chiemgau gastenkaart kun je tijdens je skivakantie profiteren van talloze recreatieve voorzieningen die de plaats te bieden heeft. Deze gastenkaart wordt bij het boeken bij één van de aangesloten accommodaties gratis verstrekt. Met de gastenkaart kun je bijvoorbeeld skiën in één van de Ruhpolding skigebieden of dagelijks ontspannen in het wellness- en avonturenzwembad Vita Alpina. Gratis vervoer met de skibus naar het skigebied Winklmoos – Steinplatte en gratis parkeren met de auto in het dorp zijn ook voorbeelden van wat je met de gastenkaart kunt doen.  (Afbeelding header © Ruhpolding Tourismus / Andreas Plenk) 

Webcams Ruhpolding en omgeving

Winklmoos – Steinplatte

Winklmoos - Steinplatte skigebied pistekaart

Handige info

VVV DORP

VVV Ruhpolding

Website
Email

Familievriendelijk

Voor iedereen is er wel een sneeuwbelevenis te vinden in en rondom Ruhpolding. Het dorp heeft een klein maar aangenaam centrum met enkele winkels, bars en eetgelegenheden. Diverse musea’s lonen de moeite om bezocht te worden. Met de gastenkaart heb je vele voordelen waar je met de hele familie van kunt profiteren. Het zwembad Vita Alpina nodigt uit om te ontspannen na een intensieve dag in de sneeuw.

Sneeuwactiviteiten

Perfectie loipes en een uitgestrekt langlaufgebied zijn een aanrader voor iedere langlaufer. Winterwandelaars komen op geruimde paden ook op prachtige plekken met mooie uitzichten. Sneeuwschoenwandelen, rodelen, een tocht in een paardenkoets of een les Biathlon behoren maken het winterplezier in Ruhpolding compleet.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

Winklmoos – Steinplatte


Het skigebied Winklmoos – Steinplatte ligt tussen de 750- 1900 m en heeft 44 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-duitsland/winklmoos-steinplatte/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © defrancesco – Alpegg Chalets Steinplatte Waidring

Reit im Winkl


Reit im Winkl ligt op een hoogte van 695 meter en vlakbij het top familieskigebied Winklmoos – Steinplatte.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skidorpen-duitsland/reit-im-wink/” text=” Informatie skidorp” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © KlausListl Snowpark Steinplatte

GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!