Skip to main content

PROMOTIE
DE BESTE DEALS

FAMILIESKI
BOEK NU

Reit im Winkl

Temidden van de Beierse alpen, op 695 meter hoogte, ligt het kindvriendelijke wintersportdorp Reit im Winkl. Het dorp ligt tegen de Tiroolse (Oostenrijkse) grens aan nabij één van de meest sneeuwzekere skigebieden van Duitsland, familieskigebied Winklmoos – Steinplatte. Door het aantrekkelijke skigebied en de vele winterse activiteiten die hier mogelijk zijn, trekt Reit im Winkl ieder jaar weer vele wintersporters aan.

Het dorp is opgebouwd uit goed onderhouden oude huizen en boerderijen die veelal voorzien zijn van het traditionele Luftmahlerei (het sierschilderwerk op de gevels) en nieuwe accommodaties die in de traditionele streekstijl zijn gebouwd. Het dorp oogt daarom gemoedelijk te midden van een prachtige natuur.

In het dorp zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden, welke zijn verdeeld over o.a. pensions, vakantiewoningen en hotels in alle prijsklassen.
De vele restaurants in en rond het dorp serveren voor iedere smaak wat wils. Van een eenvoudige lunch of een Beierse specialiteit, tot een heerlijk gourmet maaltijd. Een zogenaamde ‘Huttenabend’ mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw verblijf in Reit im Winkl.

Minpunt is dat het skigebied niet direct aan het dorp ligt. Er is dus geen lift vanuit het dorp en ook geen dalafdaling. Het skigebied Winklmoos – Steinplatte ligt echter niet ver weg en er is een goede busverbinding tussen het dorp en het skigebied. Midden in het dorp liggen de Benz-Eck liften, een skigebiedje met een skipiste die ’s avonds wordt verlicht. Hieromheen liggen een aantal gezellige après-ski gelegenheden, waardoor je in het dorp het echte wintersportgevoel krijgt. De skischolen bieden uitstekende faciliteiten voor kinderen en ook voor de niet skiërs zijn er voldoende mogelijkheden tot winters vermaak. Zo kun je er winterwandelen, rodelen, langlaufen, sneeuwschoenwandelen of een romantische rit in een paardenkoets maken. (Afbeelding header © defrancesco photographer Steinplatte) 

Webcams skigebied Winklmoos – Steinplatte

Skigebied Winklmoos – Steinplatte

Winklmoos - Steinplatte skigebied pistekaart

Handige info

VVV DORP

Tourismus Reit im Winkl

Dorfstrasse 38
Reit im Winkl

Website 
Email

Familievriendelijk

In Reit in Winkl zijn kinderen en families van harte welkom. Er zijn tal van mogelijkheden tot winters vermaak voor ieder gezinslid. In het aantrekkelijke skigebied Winklmoos – Steinplatte, met veel blauwe pistes, is de Funslope zeker een aanrader om met het hele gezin te proberen. Dat belooft sowieso veel skiplezier met elkaar. Voor de jeugd is het Snowpark op de Steinplatte erg aantrekkelijk. Dit professioneel aangelegde park, is voor ieder niveau toegankelijk. Wat zowel Reit im Winkl als Waidring (Oostenrijk) aantrekkelijk maakt, is dat zij beiden een eigen skigebiedje in het dorp hebben. Er kan hier ook ’s avonds geskied worden, wat het dorp een echte wintersportsfeer geeft.

Liever even wat rustiger aan. Dat kan natuurlijk ook in het overdekte zwembad Schwimmstadl in Reit im Winkl.

Winteractiviteiten

In Reit im Winkl vind je één van de beste langlaufgebieden in Beieren. Op goed geprepareerde en redelijk sneeuwzekere loipes kun je op verschillende hoogten rondom Reit im Winkl langlaufen! Namelijk in en rondom het dorp en op de Winklmoos-Alm. In totaal liggen er 81 km aan klassieke loipes en 67 km aan skatingloipes. Het gebied staat bekent om zijn perfect onderhouden wandelpaden, waar het in de winter genieten is van de prachtige natuur. Waag  je je liever buiten de paden? Dan is een sneeuwschoenwandeling zeker een avontuurlijke uitdaging. Het is ook mogelijk om elkaar eens uit te dagen tijdens een potje curling op de ijsbaan. Met een sleetje van de berg af? Dat kan zeker ook. Er zijn diverse rodelafdalingen.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

Winklmoos – Steinplatte


Het skigebied Winklmoos – Steinplatte ligt tussen de 750- 1900 m en heeft 44 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-duitsland/winklmoos-steinplatte/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © defrancesco – Alpegg Chalets Steinplatte Waidring

Ruhpolding


Ruhpolding ligt op een hoogte van 655 meter en is een waar langlaufparadijs. Ook skiërs vinden in de buurt genoeg mogelijkheden.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skidorpen-duitsland/ruhpolding/” text=” Informatie skidorp” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Ruhpolding Tourismus GmbB / Andreas Plenk

Skigebied


GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!