Familieski.nl mocht voor enkele dagen een bezoek brengen aan Obertauern, het waren superdagen! Samengevat kunnen we heel kort zijn; erg mooi skigebied, goede faciliteiten, gezellige dorpskern die zijn authentieke sfeer heeft behouden, een zeer goede apres ski, en niet te vergeten erg vriendelijke mensen.

Obertauern winterparadijs

Obertauern is één van de “hot spots” onder de grote skigebieden in de Alpen. Het dorp, gelegen op 1740 meter, en skigebied staan bekent om de grote sneeuwzekerheid van november tot begin mei, de après-ski en verschillende evenementen. Ook het uitgebreide skigebied met ongeveer 100 km aan pistes en 26 liften spreken tot de verbeelding. Rondom Obertauern kun je de ‘Ski-Runde Super Seven’ skiën. Deze ronde voert je over de 7 hoogste toppen rondom Obertauern. Obertauern was ook een voortrekker in alternatieve wintersporten, zoals Snowkiten, Snowbiken, Freestylen en Freeriden. Ook families zullen zich in Obertauern prima thuisvoelen. Er zijn kindvriendelijke hotels en er is het Kinderland Obertauern waar ze zich uitstekend kunnen vermaken.

Een ansichtskaart

Toen wij op 21 januari 2017 aankwamen in Obertauern lagen het dorp en het skigebied er prachtig bij. Het was als een perfecte ansichtskaart. Mooiere condities konden we ons niet wensen, alles lag onder een dik pak verse sneeuw, de lucht was strakblauw en het vroor enkele graden. Het perfecte wintersportgevoel bekroop ons. Het was voor Arno en mij de eerste keer dat we een bezoek brachten aan Obertauern en wij konden daarom ook niet wachten om de ski’s onder te binden. Nadat we hadden ingecheckt in het heerlijke hotel Steiner en onze skipassen hadden opgehaald, was het dan zover, het uitgebreide skigebied lag voor onze voeten… uuh ski’s.

Het skigebied

De skibelevenis in Obertauern is prima in orde. Doordat Obertauern het centrum van het skigebied is, zorgt dit voor een uitstekende bereikbaarheid van de skiliften en pistes welke rondom het dorp zijn gelegen. Vanaf de piste ski je in de meeste gevallen terug tot (vlakbij) de deur van je accommodatie. De pistes zijn prima geprepareerd en voor ieder skiniveau uitdagend. Het skigebied herbergt vele gezellige hutten waar je weer op krachten kunt komen. Je kunt ook een skironde skiën die je voert over de 7 hoogste bergtoppen van Obertauern, een echte aanrader! Voor de durfals is de Gamsleiten II een behoorlijke uitdaging.

Families voelen zich in Obertauern ook zeker thuis

Wij van familieski.nl besteden extra aandacht aan de familievriendelijkheid van een gebied. Zo zullen we niet alleen de focus leggen op de faciliteiten rondom het skiën, zoals aantal kilometers pistes en apres-ski, maar juist ook op de zaken die een skivakantie compleet maken met een gezin. Zijn de kinderen tevreden, dan zijn de ouders dat ook.

Allereerst vermaken kinderen zich, mits goed gekleed, altijd prima in de sneeuw. Sneeuwpoppen of een iglo bouwen, sneeuwballen gooien of sleetje rijden? In Obertauern lijkt dit een zekerheidje, het is een kinderdroom die uitkomt in een waar sneeuwparadijs…

Bij Obertauern staan gezinnen in ieder geval hoog in het vaandel. Er zijn meerdere skischolen die op een leuke speelse manier lesgeven. Zo is er bijvoorbeeld het BIBO BÄR Familien-skipark, met drie zelf ontwikkelde skipistes waar de kinderen op een doordachte speelse manier de basis van het skiën wordt bijgebracht. Voor de moedige kinderen is er ook de “Griezelpiste” die zich door een mooi sprookjesbos slingerd.

Mochten de kinderen even geen zin meer hebben om te skiën, dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden voor vermaak in Obertauern. Uit eigen ervaring kunnen we zeker een paar uur Snowbiken aanraden. Met een soort fiets op skietjes naar beneden rutchen is leuk voor jong en oud. Skischool Koch is een fijne aanbieder van deze activiteit. De vriendelijke en humoristische manier van lesgeven is een ervaring op zichzelf. Uiteraard kan er in Obertauern ook gerodeld worden. Wie wil er nou niet met een snowmobiel naar boven worden gebracht en op een slee weer naar beneden knallen? Plezier gegarandeerd en een leuke activiteit voor een ieder die eens op een andere manier dan op ski’s of board de berg af wil suizen. Romantisch buiten de piste? Maak een winterwandeling, een wandeling op sneeuwschoenen of een ritje in een paardenkoets.

Het dorp

Obertauern is een authentiek Oostenrijks bergdorp. Het ademt een gemoedelijk sfeer en de vele winkeltjes en HORECA geven het een vriendelijke en gezellige uitstraling. Na een lange dag in de buitenlucht is het tijd voor een welverdiende ontspanning. Veel van de hotels hebben uitstekende wellnessfacilteiten om hier gehoor aan te geven. Lekker ontspannen in het zwembad of sauna, een drankje op de hotelkamer of gezellig aan de hotelbar? In Obertauern hebben ze het goed voor elkaar. Tijdens ons verblijf zaten we in hotel Steiner, die de verwaching van kindvriendelijkheid, intieme sfeer en de goede service die Obertauern nastreeft, zeker waarmaakt. Twee grote kinderspeelzalen met tafelvoetbal, een ‘game corner’, enz. zijn voor de kids te gebruiken. Samen met het heerlijke zwembad hoeven de kinderen zich hier niet te vervelen.

Samengevat kunnen we over Obertauern erg positief zijn. Wat opvalt is de warme, gezellige karakteristieke Oostenrijkse sfeer die Obertauern heeft, iets wat het dorp ook nastreefd door niet groter te willen worden, maar zich vooral te richten op sfeerkwaliteit en kindvriendelijkheid. Al met al kunnen we concluderen dat voor diegene van wie het budget het toelaat, het prijsniveau ligt iets hoger dan gemiddeld, Obertauern wat ons betreft een goede keuze zal zijn. Je krijgt in ieder geval waar voor je geld!

Met dank aan: www.obertauern.com
Afbeelding: 
© Tourismusverband Obertauern

Leave a Reply