Oberstdorf

Het gezellige en levendige wintersportdorp Oberstdorf is gelegen op een hoogte van 813 meter in de Allgäuer Alpen. Een indrukwekkende bergwereld ligt hier aan je voeten. Rondom het dorp liggen drie skigebieden waar families en gezinnen met kinderen prima uit de voeten kunnen. In het skigebied Fellhorn / Kanzelwand is het zelfs mogelijk om naar Oostenrijk te skiën, waar ook nog eens drie skigebieden liggen. Ook voor de wintersporters die liever niet op de piste staan zijn er genoeg mogelijkheden om sneeuwpret te beleven. Van langlaufen tot rodelen, het winterlandschap ligt hier aan je voeten.

Oberstdorf geniet wereldwijde bekendheid vanwege het Vierschansen-toernooi. Een skispring evenement welke altijd aan het eind van het jaar plaatsvindt. Nu is skispringen waarschijnlijk niet direct een sport die je snel zult beoefenen tijdens de wintersportvakantie, maar een bezoek aan de schans is zeker de moeite waard. In het centrum van Oberstdorf liggen een aantal leuke winkels, bars en restaurants. Daarnaast zijn er prima wellness mogelijkheden en een overdekt zwembad.

De gemeente Oberstdorf gaat overigens ook zeer bewust om met het milieu. Zo mag het verkeer in de gehele plaats niet harder rijden dan 30 km/h en in verkeersluwe zones moet men zelfs stapvoets rijden. Ook zijn er autovrije zones en rijden er milieuvriendelijke skibussen. Hoewel Oberstdorf tot een wat uit de kluiten gewassen bergdorp is uitgegroeid, oogt het zeker niet stedelijk. Je vindt er alle faciliteiten om het voor ieder gezinslid tot een onvergetelijke vakantie te maken. (Afbeelding header © Valentino Lautsoski via PB)
Oberstdorf winter dorp

Skigebied Oberstdorf

Oberstdorf pistekaart

Handige info

VVV Oberstdorf

VVV Oberstdorf

Prinzregenten-Platz 1
Oberstdorf

www.oberstdorf.de 
info@oberstdorf.de

Prijzen skipas volwassenen

1 dag € 49,50
3 dagen € 138,-
6 dagen € 244,50
7 dagen € 275,-

Prijzen skipas kinderen 2004 - 2013

1 dag € 19,-
3 dagen € 51,-
6 dagen € 90,50
7 dagen € 102,-

Prijzen skipas jeugd 2002 - 2003

1 dag € 38,-
3 dagen € 106,50
6 dagen € 188,50
7 dagen € 212,-

Familievriendelijk

Families voelen zich in Oberstdorf bijzonder thuis door de vele mogelijkheden die het dorp en de omgeving te bieden hebben. Het levendige en sfeervolle centrum nodigt uit om te winkelen, of om wat te eten en te drinken. Het centrum is autovrij dus ideaal voor kinderen.

Voor families zijn er in het skigebied speciaal aangelegde familieafdalingen. Probeer ook eens de Funslope in het skigebied Fellhorn. Daal samen af over heuvels, door kombochten en een tunnel. Wie is er het eerste beneden?

Meer actie belooft het rodelen. Er zijn een aantal rodelbanen in dit skigebied, waarvan ook prima geschikt voor gezinnen met kinderen. Met de Allgäuer Coaster suis je met een snelheid van 40 km/h, veilig in een rails, van de berg af. Adrenaline gegarandeerd. Op zoek naar meer actie? Bezoek dan eens het NTC Park op de Nebelhorn. Je kunt hier allerlei funsporten beoefenen zoals Snowbiken, snowtuben, snowfoxen of airboarden.

Winteractiviteiten

Wintersporters het liever wat rustig aan doen maar toch van de sneeuw willen genieten zullen zich niet hoeven te vervelen in Oberstdorf. Zo is er een ruim aanbod aan goed geprepareerde wandelpaden waar je met de familie een prachtige winterwandeling kunt maken. Het totale wandelnetwerk beslaat zo’n 140 km aan wandelroutes. Langlaufers binden de latten onder om de 75 km aan loipes te ontdekken. De loipes worden op topniveau geprepareerd. Natuurlijk mag het sneeuwschoenwandelen ook niet ontbreken. Ontdek met een gids de uitgestrekte sneeuwvelden en voel je helemaal één met de natuur.
Oberstdorf winterwandelen met het hele gezin

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

OBERSTDORF – KLEINWALSERTAL


Het skigebied Oberstdorf ligt tussen de 826- 2224 m en heeft 128 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

Afbeelding © Oberstdorf – Kleinwalsertal Bergbahnen

SKIREGIO OBERSTAUFEN


Het skigebied Oberstaufen ligt tussen de 741 – 1708 m en heeft 37 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩✩

Afbeelding © Oberstaufen Tourismus

OBERSTAUFEN


Het dorp Oberstaufen kent een gezellig centrum. Rondom het dorp liggen 4 skigebieden en met de Oberstaufen PLUS gastenkaart is de skipas gratis.

Afbeelding © Rudolf Neuberger via PB

GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!