Skip to main content

Oberstaufen

Het gezellige dorp Oberstaufen ligt op een hoogte van 791 meter. Het heeft een levendig centrum met winkels, restaurants en veel wintersport faciliteiten. Rondom Oberstaufen liggen 4 familievriendelijke skigebieden, die elk voor iedere wintersporter geschikt zijn. Met de Oberstaufen PLUS gastenkaart kun je gratis skiën en profiteren van nog veel meer voordelen.

Oberstaufen is eigenlijk de ideale wintersportbestemming voor families en gezinnen met kinderen. Het dorp  is redelijk sneeuwzeker en is nog niet ontdekt door massa’s wintersporters. Door de Oberstaufen Plus card profiteer je van vele voordelen, waardoor er ook minder ‘pijn’ is in de portemonnee. Rondom het dorp zijn er genoeg mogelijkheden om te genieten van de sneeuw. Skiën, rodelen, langlaufen, winterwandelen, sneeuwschoenwandelen en schaatsen, zijn zomaar een greep uit het uitgebreide wintersportaanbod. Het mooie zwembad Aquaria is een heerlijke plek om te vertoeven, met een warmwaterbad en een zoutwater bad in de buitenlucht.  (Afbeelding header © Oberstaufen Tourismus) 

Webcams Oberstaufen

Skigebied Oberstaufen

Oberstaufen pistekaart en deelskigebieden

Handige info

VVV DORP

VVV DORP

ADRES
PLAATS

TEL
WEBSITE
EMAIL

Prijzen skipas volwassenen

1 dag € 37,-
3 dagen € 107,-
6 dagen € 208,-
7 dagen € 241,-

Prijzen skipas kinderen 2012 - 2018

1 dag € 19,-
3 dagen € 57,-
6 dagen € 114,-
7 dagen € 120,-

Prijzen skipas jeugd 2005 - 2011

1 dag € 35,-
3 dagen € 71,-
6 dagen € 136,-
7 dagen € 157,-

Familievriendelijk

Oberstaufen is een aanrader wanneer het aankomt op een geslaagde wintersportvakantie met het hele gezin. Het dorp ligt op een relatief gunstige reisafstand en daarnaast biedt de Oberstaufen PLUS card enorm veel voordelen.

De skigebieden rondom Oberstaufen zijn allen geschikt voor ieder niveau skiër. Daarnaast bieden de skischolen skilessen aan voor kinderen in speciale Kinderlanden.

Het zwembad Aquaria is hier zeker ook het vermelden waard. Met de gastenkaart kun je hier iedere dag een paar uur heerlijk ontspannen. Er zijn wellness mogelijkheden (deze zijn wel tegen betaling), maar vooral ook heel veel zwemplezier. De twee verwarmde buitenbaden, waarvan één een zoutwater bad is, bieden een fantastisch uitzicht op de omliggende bergen.

Sneeuwactiviteiten

Buiten de piste zijn er genoeg mogelijk om actief te genieten van de sneeuw. Er zijn diverse rodel afdalingen en de ijsbaan is met de gastenkaart gratis.

Voor de langlaufers liggen er 12 loipes  met in totaal ongeveer 50 km aan lengte te wachten om ontdekt te worden. De winterwandelaars kunnen prima uit de voeten op de 30 km aan geruimde wandelpaden. Liever de eerste sporen trekken in de diepe sneeuw is ook mogelijk. Bind de sneeuwschoenen maar eens onder en laat je verassen door de overweldigende natuur. Het is aan te raden om dit met een berggids te doen. Geen excuses dus om de prachtige natuur niet te ontdekken.

Romantici zullen het wat rustiger aan doen en een tocht in een paardenslee zeker weten te waarderen.

Hochschwarzwald Card
De Hochschwarzwald Card krijg je wanneer je boekt bij meer dan 400 accommodaties. Deze Card  geeft veel voordelen. De Card is onder andere als skipas te gebruiken in de diverse skigebieden in het Zwarte Woud, maar geeft ook toegang tot een veelvoud aan attracties en zwembaden.

SKIGEBIEDEN IN DE BUURT

SKIREGIO OBERSTAUFEN


Het skigebied Oberstaufen ligt tussen de 741 – 1708 m en heeft 37 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-duitsland/skigebied-oberstaufen/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Oberstaufen Tourismus

OBERSTDORF


Het skigebied Oberstdorf ligt tussen de 826- 2224 m en heeft 128 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-duitsland/oberstdorf-kleinwalsertal/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Oberstdorf – Kleinwalsertal Bergbahnen

GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!