Verouderde liften worden vervangen door de nieuwste modellen, skigebieden worden verbonden en het aanbod wordt verbeterd. Alles om het de wintersportgast zo aangenaam mogelijk te maken. Austria.info heeft een aantal van deze nieuwe liften en verbindingen voor het winterseizoen 2017/2018 voor je op een rij gezet.

Nieuwe skiliften en verbindingen Oostenrijk wintersportseizoen 2017 – 2018

De nieuwe Patscherkofelbahn op de huisberg van de stad Innsbruck wordt in december 2017 in gebruik genomen. Deze drempelvrije 10-persoons kabelbaan vervangt de vier huidige liftinstallaties waardoor op de oude tracés van de liften nu 30.000 vierkante meter bos aangeplant kan worden. Alle skipistes op de berg zullen voortaan met deze nieuwe lift te bereiken zijn. Vanaf de 900 meter hoog gelegen Römerstraße ga je eerst naar het middenstation op 1.720 meter hoogte en vervolgens naar het bergstation op een hoogte van bijna 2.000 meter – en dat alles in slechts tien minuten.

In december 2017 wordt een nieuwe 10-persoons gondellift naar de Spieljoch in gebruik genomen. Het gelijknamige skigebied heeft een nieuwe eigenaar en is nu in handen van de Schultz-Gruppe. Ook nieuw: het bergstation met restaurant en het dalstation met een sportwinkel. Tussen de Spieljoch en het naburige skigebied Hochzillertal, dat ook tot de Schultz-Gruppe behoort, pendelt nu een gratis skibus. Maar er zijn nog meer plannen: vanaf winterseizoen 2018/19 zal een nieuwe ‘3-S-Bahn’ de twee skigebieden verbinden. De gondels zullen daarbij tot op één kilometer hoogte boven het dal zweven.

In Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau kun je dit seizoen met de nieuwe 8-­persoons gondelbaan van Auffach de Schatzberg op. De nieuwe kabelbaan is bijna 4 kilometer lang en vervoert 2.650 personen per uur. Ook nieuw deze winter is de nieuwe Alpine Coaster ‘Alpbachtaler Lauser- Sauser’ naast het bergstation van de Wie­dersbergerhornbahn. De Alpine Coaster is 1,5 kilometer lang en is het hele jaar geopend.

In Zell am See-Kaprun kun je aankomend winterseizoen gebruik maken van de nieuwe 10-persoons gondelbaan ‘areitX­press’. De gondels bieden voldoende beenruimte, prettige zitplaatsen, een comfortabele instap en desgewenst gra­tis WiFi.

In de zomer van 2017 heeft skigebied Ischgl de 2-persoons stoeltjeslift op de Palinkopf vervangen door een 6-persoons supermoderne stoeltjeslift. Het dalstation (2.413 meter) bevin­dt zich vlak bij restaurant Schwarz­wand midden in de Silvretta Arena. De lift loopt via 16 steunen naar een van de hoogst gelegen plekken in het skigebied, de Palinkopf (2.853 meter).

Grote investeringen

Niet alleen de prachtige natuur is een reden om naar Oostenrijk op vakantie te gaan. Er wordt ook volop geïnvesteerd om de skigebieden te moderniseren.

Een voorbeeld hiervan is SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, die het komende seizoen 4,5 miljoen euro heeft geïnvesteerd, een groot skidepot bij het onderste liftstation heeft toegevoegd, de sneeuwkanonnen heeft uitgebreid en verbeterd en zeven nieuwe pistenbully’s om de pistes nog beter te kunnen prepareren.

Het Kleinwalsertal heeft maar liefst 40 miljoen euro besteed aan de modernisering van het Ifen-skigebied. Sinds afgelopen winter heeft de Olympiabahn de twee liften tussen het bergstation en de Ifen-hut vervangen. Aankomende winter worden de Ifen I en Ifen II geopend, evenals het bergrestaurant. De nieuwe kabelbanen vervangen de Ifenbahn en de Hahnenköpflebahn.

Bron: Austria.info
Afbeelding © Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

Leave a Reply