Skip to main content

PROMOTIE
DE BESTE DEALS

FAMILIESKI
BOEK NU

Nendaz – Veysonnaz – Verbier

De dorpen Nendaz – Veysonnaz – Verbier liggen allen op een sneeuwzekere hoogte en hebben ieder hun eigen sfeer en authenticiteit. Wat de wintersportplaatsen gemeen hebben met elkaar is dat ze een reusachtig skigebied delen met elkaar; Les 4 Vallées! Voor skiërs en snowboarders liggen er 412 km aan skipistes te wachten. Maar ook de niet-skiërs komen in de skiregio genoeg aan hun trekken. Het aanbod aan winterse activiteiten is groot.

In het skigebied dat zich uitstrekt over 4 valleien liggen 6 dorpen. Nendaz, Veysonnaz, Verbier, La Tzoumaz, Thyon en Bruson. Elk dorp heeft zijn eigen karakter en trekt zijn eigen wintersportpubliek.

Nendaz
Nendaz ligt op een zonneterras hoog boven het Rhônedal en op een hoogte van 1400 meter. In de winter ligt de plaats in het hart van het skigebied “Les 4 Vallées. Rond de kleine dorpskern van het oude Walliser dorp met de traditionele woonhuizen, schuren en opslagplaatsen is een modern vakantieoord ontstaan.

Lees meer

Webcams nabij Les 4 Vallées

Les 4 Vallées

Les 4 Vallées pistekaart

Handige info

VVV DORP

VVV
Tourist-Information Nendaz

Website
Email

Familievriendelijk

Family Destination
Nendaz is onderscheiden met het kwaliteitskeurmerk ´Familiy Destination´.

Het keurmerk onderscheidt vakantieresorts en vakantiebestemmingen die hun aanbod afstemmen op de behoeften en wensen van kinderen en hun ouders. Dit alles om een bijdrage te leveren aan een succesvolle gezinsvakantie. Om het keurmerk ´Family Destination´ te krijgen moet de bestemming aan strenge eisen voldoen. Deze zijn verdeeld over de volgende criteria:

  • Infrastructuur
    Kindvriendelijke restaurants en accommodaties. Maar ook voldoende speelgelegenheden en picknickplaatsen.
  • Activiteiten in zomer en winter
    Voldoende entertainment, animatie, kindvriendelijke thema’s op gebieden van sport, cultuur, avontuur en ontspanning.
  • Diensten en services
    Kinderopvang, speciale arrangementen, veiligheid en een duidelijke gasteninformatie.

Sneeuwactiviteiten

Langlaufen
In de skiregio bevinden zich meerdere langlaufmogelijkheden. Het dorp Verbier is bijvoorbeeld bekend als een etappeplaats van de “Haute Route”, een loipe die Chamonix met Zermatt verbindt.

Rodelen en Snowtuben
In de funparks kun je op sleetjes of in een band van een helling suizen. Ook zijn er mogelijkheden om ’s avonds te sleeën. Informeer ter plaatse naar de mogelijkheden.

Winterwandelen en sneeuwschoenwandelen
Tijdens een winterwandeling kom je helemaal tot rust en kun je genieten van de stilte en de geweldige natuur. Door de hoge ligging van het skigebied zijn de uitzichten vaak fenomenaal. De Mont Blanc en de Matterhorn zijn hier voorbeelden van.

Overige sneeuwactiviteiten
Genieten in de sneeuw is bijna een zekerheid door de hoge ligging. Dus sneeuwpoppen en iglo’s bouwen dan maar. Gezellig schaatsen of curlen kan ook.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

LES 4 VALLÉES


Het skigebied Les 4 Vallées ligt tussen de 820 – 3330 m en heeft 412 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-zwitserland/les-4-vallees/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Etienne Bornet

SKIGEBIED


GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!