Tirol biedt in de bergwinter 2016/17 een veelzijdig aanbod voor gezinnen. Geselecteerde skiregio’s hebben zich helemaal aan de wensen van groot en klein aangepast: met gekwalificeerde kinderopvang, skischoolprogramma’s op maat en gezinsvriendelijke prijzen.Sneeuw als speeltuin: de eerste stappen op de piste

Al vanaf drie jaar kunnen kinderen in Tirol in de sneeuwsportscholen leren skiën: om de eerste stappen op de piste te vergemakkelijken, hebben geselecteerde Tiroler sneeuwsportscholen een speciaal programma voor een geslaagde en relaxte instap in de wintersport samengesteld. Ze bieden tijdens de bergwinter 2016/17 voor kinderen vanaf drie jaar onder het motto “Spielplatz Schnee” afwisselende cursussen en kinderopvang waarbij plezier en niet alleen skisuccessen centraal staan.Met veel liefde voor detail hebben de gezinsregio’s in heel Tirol een op maat gemaakt programma voor hun kleinste gasten bedacht: afwisselende beleveniswerelden in de sneeuw ontdekken, luisteren naar verhalenvertellers, sneeuwfiguren bouwen of samen met schattige mascottes dierensporen zoeken. Hoe het remmen en het bochten maken in de sneeuw werkt, leren de kinderen op een ontspannen manier, zonder prestatiedruk en afgestemd op hun leeftijd.

Hoe ziet dat er in de praktijk uit? De familieskiregio Pillerseetal in de Kitzbüheler Alpen is wat dat betreft bijzonder creatief: hier gaat het er sprookjesachtig aan toe: de kinderen gaan samen met de sneeuwkristalwachters, de mascottes van de regio, op een avontuurlijke reis. Elke dag wordt hier een deel van het verhaal voorgelezen en op de laatste dag ontvangen de kinderen van de skicursus hun eigen sneeuwkristal.

Tip: Om het ouders tijdens de reisplanning voor de gezinsskivakantie wat makkelijker te maken, vinden zij op familie.visittirol.nl een servicekaart. Hier staat vermeld wat voor een geslaagde vakantie in de sneeuw belangrijk is en waar specifieke aanbiedingen te vinden zijn: van een gezinsvriendelijk hotel tot de skiverhuur. Op deze manier verloopt de reisplanning ongecompliceerd en snel.

Highlights voor gezinnen in de Tiroler skigebieden In heel Tirol bieden talloze regio’s geweldige gezinsaanbiedingen – van de meervoudig door de ADAC onderscheiden familieskigebieden in Stubai tot de populaire skiregio’s in de Kitzbüheler Alpen, van het bekende zonneplateau Serfaus-Fiss-Ladis tot aan de Wilder Kaiser, van het Pitztal tot aan Galtür in de regio Paznaun-Ischgl.

Een overzicht over de topregio’s voor de skivakantie met kinderen vinden gezinnen hier: Visittirol.nl

Een geweldige kinderopvang is gegarandeerd

Terwijl de kinderen op speelse wijze kennis maken met de pistes, kunnen de ouders zelf skiën. Een perfecte begeleiding door gekwalificeerd en geschoold personeel, zowel op de piste als in de crèche, is in alle familieregio’s gegarandeerd. Bijvoorbeeld in de zogenoemde “Kinderkornkammer” ofwel bKiKo in Söll: kinderen en jongeren kunnen zich hier in de natuur uitleven. Op de avonturenboerderij staan het “Schaflkammerl” (slaapkamertje) of de “Hennasteign” (houten speelhut) al te wachten, twee plekken om heerlijk weg te dromen en te spelen. En natuurlijk de “Obstanger”, een lichte ruimte met uitzicht over de natuur waar naar hartenlust kan worden geravot (kinderprogramma in het Nederlands en Engels).

Een ander geweldig kinderopvangprogramma, met name voor kleuters vanaf 6 maanden, bieden de KAPA-crèche in St. Johann i. Tirol en de crèche “Vogelnest“ in Oberndorf (kinderprogramma in beide gevallen in het Engels). Ook in Pitzi’s Kinderparadies in Mandarfen in het Pitztal voelen de kleintjes zich als een vis in het water: hier wordt opvang voor kleuters vanaf 10 maanden aangeboden (kinderprogramma in het Engels.

Serfaus-Fiss-Ladis overtuigt in het winterseizoen 2016/17 met een nieuw speelparadijs voor kinderen: de Playin. De nieuwe indoor-speeltuin biedt alles wat een kinderhart begeert. Op de locatie van een voormalig liftstation is nu een speelparadijs met elf klimwanden, laserruimte en softplay-installatie voor kinderen en jongeren gevestigd.

Gezinsvriendelijke prijzen: dat kunnen gezinnen zich permitterenVoor de ouders is één ding tijdens de familievakantie van groot belang: gezinsvriendelijke prijzen. Op dit gebied weet Tirol met geslaagde aanbiedingen te overtuigen. Naast de gestaffelde kinder- en jongerentarieven bieden steeds meer skiregio’s aantrekkelijke kortingen voor gezinnen.

In het skigebied Silvapark Galtür skiën kinderen onder acht jaar onder begeleiding van een ouder gratis. Tot de leeftijd van 19 jaar geldt voor kinderen en jongeren het kindertarief.

Bij de Stubaier gletsjer en in het skigebied Schlick 2000 in Stubai en in het skigebied Hochzeiger in het Pitztal geldt dit onder begeleiding van een ouder zelfs tot een leeftijd van tien jaar. Bij de Hochzeiger worden bovendien speciale Bambini-weken georganiseerd.

Een speciale kaart voor jonge gezinnen is in de skiregio Wilder Kaiser Brixental verkrijgbaar: het ticket kan afwisselend door twee ouders worden gebruikt als ze met hun kinderen (tot drie jaar) op pad zijn. Tijdens de familieskiweken van 08-12- 2016 tot 22-12-2016 en van 11-03 tot 02-04-2017 zijn de ritten voor kinderen tot 15 jaar kosteloos. In het skigebied Kitzbühel/Kirchberg wordt onder andere de 3+1-actie aangeboden waarbij drie personen betalen en vier gezinsleden worden vervoerd.

In de regio Kitzbüheler Alpen-Pillerseetal met de skigebieden Fieberbrunn, Pillersee/Buchensteinwand en Steinplatte Waidring worden speciale skiweken voor kinderen, de zogenoemde “Schneezwergerlwochen”, georganiseerd en wel van 07 – 27 januari 2017. Tijdens deze weken ontvangen kinderen tot en met vijf jaar een kosteloze skipas voor zes dagen.

De als familieskiregio zeer populaire Serfaus-Fiss-Ladis biedt tijdens de zogenoemde “Genusswochen” (vanaf 18 maart 2017) en in de paasweken (vanaf 8 april 2017) speciale gezinsprijzen.

Afbeelding © PIRO4D via Pixabay

Leave a Reply