Skip to main content

PROMOTIE
DE BESTE DEALS

FAMILIESKI
BOEK NU

Meiringen en Hasliberg

Meiringen en Hasliberg zijn uitstekende wintersportbestemming voor een geslaagde skivakantie. Meiringen is gelegen op een hoogte van 600 meter terwijl Hasliberg wat hoger op de berg ligt. Het skigebied Meiringen – Hasliberg is veelzijdig en vooral erg kindvriendelijk. Het heeft, met het “Skihäsliland”,  één van de grootste kinderskispeeltuinen van Zwitserland. Vanuit Meiringen vertrekt een gondellift naar het skigebied.

Het Haslital in het Berner Oberland strekt zich uit vanaf de Brienzersee tot aan de Grimsel- en Sustenpass. Het twee belangrijkste bestemmingen in het dal zijn Meiringen en Hasliberg. Meiringen is de belangrijkste plaats en ondanks de geringe hoogte van 600 meter is het een belangrijke wintersportbestemming. Het heeft goede accommodaties en gezinnen met kinderen zijn er erg welkom. Het dorp heeft het keurmerk “Family Destination”.

Lees meer

Webcam nabij Meiringen – Hasliberg

Meiringen – Hasliberg

Meiringen-Hasliberg pistekaart

Handige info

VVV DORP

Toeristenbureau Meiringen – Hasliberg

Website
Email

Familievriendelijk

Family Destination
Meiringen – Hasliberg is onderscheiden met het kwaliteitskeurmerk ´Familiy Destination´.

Het keurmerk onderscheidt vakantieresorts en vakantiebestemmingen die hun aanbod afstemmen op de behoeften en wensen van kinderen en hun ouders. Dit alles om een bijdrage te leveren aan een succesvolle gezinsvakantie. Om het keurmerk ´Family Destination´ te krijgen moet de bestemming aan strenge eisen voldoen. Deze zijn verdeeld over de volgende criteria:

  • Infrastructuur
    Kindvriendelijke restaurants en accommodaties. Maar ook voldoende speelgelegenheden en picknickplaatsen.
  • Activiteiten in zomer en winter
    Voldoende entertainment, animatie, kindvriendelijke thema’s op gebieden van sport, cultuur, avontuur en ontspanning.
  • Diensten en services
    Kinderopvang, speciale arrangementen, veiligheid en een duidelijke gasteninformatie.

Sneeuwactiviteiten

Langlaufen
Langlaufers moeten op de Hasliberg genoegen met één loipe van 1.5 km. Beginners kunnen hier het langlaufen leren. De meer gevorderden vinden meer langlaufmogelijkheden in Gadmen.

Rodelen
Er zijn 2 rodelafdalingen waarvan er één ook ´s avonds verlicht wordt. Wil je ’s avonds rodelen dan kan dit op de woensdagavonden van 18 – 22 uur op de Mägisalp.

Winterwandelen 
Winterwandelaars kunnen op de Hasliberg prima uit de voeten op 25 km aan gemarkeerde (met roze) paden. Tijdens de wandelingen worden je inspanningen beloond met fenomenale uitzichten over het prachtige winterse berglandschap. Informeer bij de skischool voor de mogelijkheden van sneeuwschoen wandelen.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

MEIRINGEN – HASLIBERG


Het skigebied Meiringen – Hasliberg ligt tussen de 1066 – 2433 m en heeft 60 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-zwitserland/meiringen-hasliberg/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © bidihofer via PB

SKIGEBIED


GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!