Skip to main content

PROMOTIE
DE BESTE DEALS

FAMILIESKI
BOEK NU

Lofer

Lofer is een wintersportbestemming waar gezinnen met kinderen zich in het bijzonder thuis zullen voelen. Het dorp ligt op 640 m hoogte in het mooie Saalachtal en biedt vele wintersportmogelijkheden. Zo ligt bij het dorp het mooie skigebied Almenwelt Lofer. Skiërs van ieder niveau vinden hier wel een uitdagende afdaling en genieten van de prachtige uitzichten.

Lofer staat bekent om zijn familievriendelijke karakter, zowel in de zomer als in de winter. Wintersporters worden hier getrakteerd op een veelzijdige skivakantie in de sneeuw. Langlaufen, winterwandelen en rodelen zijn zo maar wat sneeuwactiviteiten die je buiten de piste kunt ondernemen.

Lees meer

Webcam

Almenwelt Lofer

Almenwelt Lofer pistekaart © skialm-lofer.com

Handige info

VVV DORP

Tourist-Information Lofer

Website
Email

Sneeuwactiviteiten

Langlaufen
In het Saalachtal en bij Lofer liggen enkele goed geprepareerde loipes die zowel geschikt voor klassiek of skating.  In het skigebied van Almenwelt Lofer start er bij het bergstation een hoogteloipe. Deze is sneeuwzeker tot ver in het seizoen en biedt prachtige vergezichten op de Loferer- en Reither Steinbergen.

Actiesporten
De ‘Lofi Funslope’ biedt actie en plezier voor iedere leeftijd. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te Snowkiten, rodelen en is er een funpark.

Wandelen 
Op de Loferer Alm in het skigebied zijn er twee wandelroutes, één van 1.5 km en één van 4 km.  Bij de skischolen kun je terecht om onder begeleiding een sneeuwschoenwandeling te maken.

Familievriendelijk

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

ALMENWELT LOFER


Het skigebied Almenwelt Lofer ligt tussen de 640 – 1750 m en heeft 46 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-oostenrijk/almenwelt-lofer/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Almenwelt Lofer

SKIGEBIED


SKIGEBIED


GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!