Skip to main content

PROMOTIE
DE BESTE DEALS

FAMILIESKI
BOEK NU

Leukerbad

Leukerbad is een gezellig wintersportdorp gelegen op 1411 meter hoogte in het kanton Wallis. Het plaatsje is ideaal voor een familie-, wintersport- en wellnessvakantie. Het skigebied Torrent is direct vanuit het dorp te bereiken en is uitdagend voor skiërs. Langlaufers en winterwandelaars zullen het Gemmigebied weten te waarderen. Na een dag in de natuur en sneeuw kan het lichaam weer bij komen in één van de vele thermale baden die het dorp telt. 

Skiërs of winterwandelaars, langlaufers of liefhebbers van actiesporten, het wintersportaanbod in Leukerbad is veelzijdig. De overdekte Sportarena biedt in ieder jaargetijde weerbestendige indoorsportmogelijkheden. Leukerbad biedt een breed aanbod aan accommodaties. Je kunt kiezen uit hotels, pensions, appartementen, rustieke chalets of behaaglijke vakantiehuizen.

Lees meer

Webcams Torrent – Leukerbad

Torrent Leukerbad

Torrent Leukerbad pistekaart

Handige info

VVV DORP

Tourist-Information Leukerbad

Website
Email

Familievriendelijk

Family Destination
Leukerbad is onderscheiden met het kwaliteitskeurmerk ´Familiy Destination´.

Het keurmerk onderscheidt vakantieresorts en vakantiebestemmingen die hun aanbod afstemmen op de behoeften en wensen van kinderen en hun ouders. Dit alles om een bijdrage te leveren aan een succesvolle gezinsvakantie. Om het keurmerk ´Family Destination´ te krijgen moet de bestemming aan strenge eisen voldoen. Deze zijn verdeeld over de volgende criteria:

  • Infrastructuur
    Kindvriendelijke restaurants en accommodaties. Maar ook voldoende speelgelegenheden en picknickplaatsen.
  • Activiteiten in zomer en winter
    Voldoende entertainment, animatie, kindvriendelijke thema’s op gebieden van sport, cultuur, avontuur en ontspanning.
  • Diensten en services
    Kinderopvang, speciale arrangementen, veiligheid en een duidelijke gasteninformatie.

Sneeuwactiviteiten

Langlaufen
In Leukerbad zijn er enkele mooi geprepareerde loipen. Hoogtepunt is de loipe op de Gemmipas (2350 m) die helemaal rond de Daubensee voert.

Actiesporten
Rodelaars oftewel liefhebbers van sleetje rijden kunnen terecht op enkele leuke afdalingen in het skigebied. Ook is het mogelijk om een fiets (Fatbike) de berg te bedwingen. Het snowpark biedt uitdaging voor de snowboarders en freestylers. In het dorp is een indoor sporthal waar je je de mogelijkheid hebt om te tennissen of fitnessen.

Winterwandelen 
Op de Gemmipas is ook een wandelroute welke een absolute aanrader is. Deze route is 9 km lang en een wandeling duurt ongeveer 2.5 uur. Rondom het dorp liggen ook enkele wandelpaden.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

TORRENT LEUKERBAD


Het skigebied Torrent Leukerbad ligt tussen de 1411 – 2610 m en heeft 54 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-zwitserland/torrent-leukerbad/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Leukerbad Tourismus

SKIGEBIED


GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!