Skip to main content
Laatste nieuws

Skihelmplicht voor kinderen nu ook wettelijk vastgelegd

By 17 november 2009december 17th, 2021No Comments

Skihelmplicht voor kinderen nu ook wettelijk vastgelegd
Eerder kon je  al op familieski.nl lezen dat de skihelm verplicht zou gaan worden voor kinderen in Oostenrijk. Deze regeling moest alleen nog in wetgeving worden omgezet. Het volledige artikel kun je hier lezen. Gisteren (maandagmiddag 16 november 2009) heeft de Oostenrijkse overheid ingestemd de skihelmplicht in te stellen voor kinderen onder de 15 jaar oud. Komende donderdag zal dit in het parlement gaan gebeuren.

Skihelmplicht voor kinderen
Concreet schrijft deze nieuwe (sport) wet voor dat bij het skiën of snowboarden kinderen onder de 15 jaar oud op de skipistes een goedgekeurde skihelm op moeten hebben. De verantwoordelijkheid dat dit ook gebeurt ligt bij de ouders of verzorgers van het kind. Met deze verplichting hoopt men het aantal letselgevallen aan hoofd en nek terug te brengen.

Controle
Eén partij stemde tegen de motie. Zij stellen dat de skihelm door de meeste kinderen al wordt gedragen en dat het nooit goed werkt om het voor de andere kinderen nu te gaan forceren. Tevens stelt deze partij dat een controle op de handhaving van deze skihelmplicht niet te garanderen is.

Wat de consequenties zijn voor het niet naleven van de helmplicht is ons op dit moment nog niet bekent. Zo gauw we hier meer over weten zullen wij hierover berichten.

 

Leave a Reply