Harrachov

Harrachov is het bekendste toeristische skigebied in het westen van het Reuzengebergte en ligt op een hoogte van 675 meter. Het gezellige stadje Harrachov biedt een breed scala aan mogelijkheden tot vermaak. Musea, wellness en diverse winterse activiteiten zorgen voor een compleet vakantieaanbod. Wintersporters van jong tot oud zullen zich hier niet snel vervelen. 

In het verleden stond Harrachov bekend om zijn glaswerken, tegenwoordig is het één van de grootste en best uitgeruste zomer- en wintersportcentra van Tsjechië. In de winter komt dit niet alleen door de uitstekende mogelijkheden voor skiërs, maar ook voor langlaufers. Harrachov kent een aantal skipistes met kunstmatige besneeuwing en vele goed onderhouden langlaufloipes en winter wandelpaden. De laatste jaren weten ook steeds meer snowboarders Harrachov te vinden.

Harrachov heeft meer dan 6000 gastenbedden in diverse categorieën ter beschikking. Van hotels en pensions tot privéaccommodaties. In Harrachov bevinden zich meer dan 60 hotels en restaurants waardoor je verzekerd bent van uitstekende gastronomische maaltijden en prima accommodaties. Een stukje cultuur opsnuiven is mogelijk in één van de musea. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het glasmuseum of het skimuseum. (Afbeelding header © Drahunkas via PB )

Tsjechië wintersport

Skiareal Harrachov

Harrachov pistekaart

Handige info

VVV DORP

VVV
Tourist-Information Harrachov

Harrachov Sports Complex as
Harrachov 225, 512 46 Harrachov
Postbus: 42
e-mail: areal@harrachov.cz
tel: 00420 481 529 353

Website

Prijzen skipas volwassenen (in Tsjechische Kronen)

1 dag 690
3 dagen 2000
6 dagen 3800
7 dagen (4 dagen geldig) 2800

Prijzen skipas kinderen 6 - 13 jaar

1 dag 480
3 dagen 1400
6 dagen 2660
7 dagen (4 dagen geldig) 1960

Prijzen skipas kinderen 14 - 17 jaar

1 dag 620
3 dagen 1800
6 dagen 3420
7 dagen 2520

Familievriendelijk

Harrachov als familievriendelijke bestemming
Of je nu een actieve of een recreatieve wintersporter bent. Liever geniet van de rust en winterse ontspanning en daarnaast nog een stukje cultuur wilt beleven. In Harrachov is het wintersportaanbod veelzijdig. Het stadje en het kleine skigebied bieden winters vermaak voor iedereen.

Overige activiteiten
Winterplezier voor iedereen. Liefhebbers van cultuur kunnen één van de vele musea bezoeken die het plaatse te bieden heeft. Het glasmuseum is zeker de moeite van een bezoekje waard. Maar ook het ski-, mijnbouw of bosbouwmuseum mogen niet vergeten worden. In Harrachov zijn er verder mogelijkheden tot: bowlen, squashen, fitness, indoorgolf en ontspannings- en wellnesscentra met sauna’s en zwembaden. Een aanrader is een bezoekje aan de Mumlava waterval die in de winter dichtvriest.

Sneeuwactiviteiten

Langlaufen en winter wandelen rondom Harrachov
In en rondom Harrachov ligt een uitgebreid netwerk aan wandelpaden en langlaufloipes. Deze voeren vaak langs prachtige uitzichten en onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om even op te warmen met een warme chocolademelk.

Rodelen in Harrachov
Harrachov kent enkele leuke rodelhellingen. Zeker met kinderen geweldig om te doen.

Sneeuwzekerheid
Omdat het Reuzengebergte, waar het skigebied zich bevindt, behoorlijk sneeuwzeker is, kunnen de kids zich lekker uitleven in de sneeuw. Denk bijvoorbeeld aan een ouderwets sneeuwballengevecht, iglo’s bouwen, sleetje rijden of het maken van de grootste sneeuwpop.

SKIGEBIEDEN NABIJ

SKIAREAL HARRACHOV


Het skigebied van Harrachov ligt tussen de 650 – 1020 m en heeft 8 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩✩

Afbeelding © Drahunkas via PB

CERNA HORA – PEC


Het skigebied Cerna Hora – Pec ligt tussen de 625 – 1260 m en heeft 44 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

Afbeelding © SkiResort ČERNÁ HORA – PEC

SPINDLERUV MLYN


De Skiareal Spindleruv Mlyn ligt tussen de 702 – 1235 m en heeft 25 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

Afbeelding © Skiareál Špindlerův Mlýn

GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!