Feldberg

Het gebied rondom de Feldberg geldt als het middelpunt van de wintersport in het Zwarte Woud. Je kunt vanuit het gelijknamige dorp op diverse manieren je skivakantie beleven. Zo ligt onder andere het familieskigebied om de hoek en kun je diverse andere wintersporten ondernemen, zoals winterwandelen, rodelen of langlaufen.  Kinderen kunnen terecht bij de uitstekende skischolen waardoor het ook voor hen een prima wintersportbestemming is.

Feldberg ontleent z’n naam aan de gelijknamige berg, die met z’n 1493 m, de hoogste in het Zwarte Woud is. Feldberg zelf ligt op een hoogte van 1277 meter. Het dorp kent een goede infrastructuur en biedt alle voorzieningen die nodig zijn, van winkels tot banken en van bakkerijen tot goede restaurants. In Feldberg wonen ongeveer 1800 inwoners. Het dorp heeft genoeg gastenbedden in verschillende accommodaties, van eenvoudige appartementen tot 4 sterren hotels. Het grote voordeel voor families met (kleine) kinderen is de relatief korte reisafstand vanaf Nederland en het toch kunnen genieten van een echte wintersportsfeer.

Vanaf de 1493 meter hoge Feldberg heeft u bij goed weer een fantastisch uitzicht. Zo kunt u de Eiger, Mönch en Jungfrau, de Zugspitze, de Mont Blanc en de Vogezen zien. (Afbeelding header © Hochschwarzwald Tourismus)

Feldberg skigebied

Skigebied Feldberg

Duitsland skigebied Feldberg pistekaart © Hochschwarzwald Tourismus

Handige info

VVV DORP

VVV DORP

Prijzen skipas volwassenen

1 dag € 37,-
3 dagen € 107,-
6 dagen € 208,-
7 dagen € 241,-

Prijzen skipas kinderen 2012 - 2018

1 dag € 19,-
3 dagen € 57,-
6 dagen € 114,-
7 dagen € 120,-

Prijzen skipas jeugd 2005 - 2011

1 dag € 35,-
3 dagen € 71,-
6 dagen € 136,-
7 dagen € 157,-

Familievriendelijk

Feldberg wordt wel het middelpunt van de wintersport genoemd in het Zwarte Woud. Voordeel van deze wintersportregio is dat het dichterbij ligt dan de skigebieden in de Alpen. Dit kan met kleine kinderen een groot voordeel zijn. De regio biedt vele mogelijkheden tot vermaak. Kinderen zullen zich zeker naast de winterse activiteiten zeker weten te vermaken in het tropische zwembad ‘Badeparadies Schwarzwald’, waar ook een aanbod is aan sauna’s en wellness. In de Fundorena beleven kinderen de dag van hun leven. Binnen een 4000 m² grote arena beleef je een grote variëteit aan fun, sport en actie voor het hele gezin.

Feldberg dorp winter

Winteractiviteiten

Winterwandelen
Rondom het skigebied Feldberg ligt een uitstrekt netwerk aan goed geprepareerde en bewegwijzerde wandelpaden. Tip van de VVV is de Panoramaweg. Deze gaat naar de Todtnauer en St. Wilhelmer Hütte en biedt onderweg prachtige uitzichten. De heen- en terugweg zijn samen ongeveer 9 km.

Langlaufen
Rondom Feldberg liggen 120 km aan skating- en langlaufloipen te wachten om ontdekt te worden.

Sneeuwschoenwandelen
Samen met een gids wandelen door onberoerde sneeuwvelden en komen op plekken waar niemand komt? Via de skischool of VVV kun je je aanmelden voor een sneeuwschoenwandeling. Een absolute aanrader!

Nog meer winterse activiteiten
Sneeuwplezier is er natuurlijk genoeg, ook buiten de piste. Fakkelwandeltochten of een romantische tocht in een arrenslee. Maar er is ook een groot aanbod aan rodelafdalingen in en nabij Feldberg.

Hochschwarzwald Card
De Hochschwarzwald Card krijg je wanneer je boekt bij meer dan 500 accommodaties. Deze Card  geeft veel voordelen. De Card geeft bij diverse skigebieden in het Zwarte Woud korting op de skipas, maar geeft ook gratis toegang of een korting bij een veelvoud aan attracties en zwembaden.

SKIGEBIEDEN IN DE BUURT

LIFTVERBUND FELDBERG


Het skigebied Liftverbund Feldberg ligt tussen de 950- 1450 m en heeft 30 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩

Afbeelding © photosforyou

TODTNAUBERG


Het skigebied Todtnauberg ligt tussen de 980- 1388 m en heeft 19 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩✩

Afbeelding © Hochschwarzwald Tourismus GmbH

GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!