Zermatt - "skiën aan de voet van de Matterhorn"

Zermatt is een uniek skigebied in het Duitssprekende deel van Zwitserland in het kanton Wallis, grenzend aan Italië en het skigebied Cervinia. Al decennia lang behoort Zermatt tot een van de mooiste skidorpen ter de wereld en heel gek is dit niet!

Het dorp is autovrij, waardoor u kunt genieten van de schone berglucht. En het centrum heeft zijn authentieke charme behouden. Dit betekent wel dat u iets meer moeite moet doen om Zermatt te bereiken. Het makkelijkste is om de auto te parkeren in het lager gelegen dorpje Täsch, vanuit hier kunt u het laatste deel van de reis per trein afleggen. Eenmaal aangekomen op het station van Zermatt staan er elektrische karretjes die u naar uw hotel of chalet kunnen brengen (overleg eerst even met het hotel, want vaak kan een elektrische kar van het hotel uw familie gratis komen halen). Zermatt is een chique ski dorp met dure winkels en culinaire restaurants, hierdoor kan uw wintersportvakantie duurder uitpakken dan gemiddeld.

Achter de pittoreske houten huisjes van Zermatt doemt de Matterhorn uitnodigend op. Met meer dan 200 km aan skipistes in de winter en 21 km in de zomer is er voor iedere skiër wel een juiste piste. Dit maakt Zermatt tot een perfect wintersportgebied om met de hele familie heen te gaan. Kinderen kunnen al vanaf 3,5 jaar oud les krijgen en er zijn speciale pistes voor de kids. Vanuit het centrum van Zermatt kunt u de lift tot aan de Klein Matterhorn nemen op 3820 meter hoogte (de hoogste kabellift ter wereld!) en 13 kilometer naar beneden skiën totdat u weer in het dorp bent. Als beginnende skiër vindt u genoeg ruim opgezette pistes die veilig zijn om op te oefenen en die prachtige panoramische uitzichten bieden. Als u een meer gevorderde skifanaat bent kun u uw hart ophalen in het skigebied rond Zermatt. De pistes zijn lang en gevarieerd en de sneeuw is er van december tot april goed. Mocht u nog meer uitdaging zoeken kunt u kiezen uit de vele off piste mogelijkheden. Zorg wel dat u met iemand bent die dit gebied goed kent of kies voor een gids die u meeneemt naar de mooiste onontdekte plekjes.

Na een dag skiën kunt u terecht bij vele leuke restaurants om met de hele familie na te genieten van een top dag in de bergen.

Wintersport vakantieplanner

Zermatt

Alpen Resort

Lees meer

Prijsindicatie:
€ 821.00

Skiregio Matterdal (Zermatt) in Zwitserland

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl