• Skigebied
  • Weer en sneeuwhoogte
  • Webcams
  • Skihuur

Skigebied Tirols Ski-Dimension - "gevarieerd skigebied uiterst geschikt voor families"

Door de aansluiting van de skigebieden Serfaus, Fiss en Ladis ontstond de Tirols Ski-Dimension. Het reusachtige skigebied ligt tussen de 1200 tot 2820 meter hoogte en biedt 214 km aan uitstekend geprepareerde pistes. Voor beginners en gevorderden, maar ook voor de hele familie is het pistenaanbod op het hoogplateau ideaal. Van brede pistes met veel ruimte, ook om te carven, tot buckelpisten. Bij de dorpsmetro en de dalstations kan het zeker in het hoogseizoen nog wel eens druk zijn, maar eenmaal in het skigebied komt wachten bij een lift zelden voor.

Men investeert ook voortdurend in de modernisering van het skigebied, waarbij men vooral kijkt naar het comfort en de veiligheid. De recentelijk gebouwde Almbahn brengt zijn gasten veilig en comfortabel naar de op 2600 meter hoogte gelegen Zwölferkopf. Met de bouw van de gondel ontstonden er ook twee extra skipistes. Deze pistes gaan door het leven als "Direttissima (geprepareerd) en Kamikaze (skiroute)", namen die niet veel goeds beloven. En zo is het eigenlijk ook wel. Beide pistes zijn donkerzwart en zijn eigenlijk alleen geschikt voor zeer goede skiërs. De Gampenbahn is weer een bijzondere stoeltjeslift voor de allerkleinste skiërs. Zo kan de opstapband zich in hoogte aanpassen aan de lengte van het kind zodat het instappen in de lift wordt vergemakkelijkt. Ook hebben kinderen alle tijd om in te stappen omdat de stoeltjeslift uiterst langzaam door het station gaat. Als uw kind eenmaal zit wordt de sluitbeugel automatisch vergrendeld en kan onderweg ook niet meer worden geopend. Een andere ingebouwde veiligheid voorkomt dat uw kind niet onder de beugel door kan glijden. Verder investeert men in sneeuwkannonnen en pisteverbetering.

Voor snowboarders zijn er 9 funparks en een groot freeride terrein. Voor de carver zijn er speciale carvingparcours en voor de snelle skiër zijn er 2 permanente raceparcours. Hier kunt u uw snelheid laten meten en proberen sneller te zijn dan uw vrienden of familieleden.

Voor kinderen biedt het skigebied ook zeer veel, zoals eigen kinderspeeltuinen, liften en restaurants.

Serfaus
Weer
27-04-2018
28-04-2018
29-04-2018
Berg (Max temp.)
5°C
4°C
4°C
Dal (Max temp.)
18°C
19°C
20°C
Verwachte sneeuwval
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Sneeuw en skiliften
Sneeuwhoogte
Recente sneeuwval
Kwaliteit sneeuw
Dal : - cm.
Berg - cm.
Laatste sneeuwval was op 29-03-2018, toen is 10 cm. gevallen
-
Er zijn 0 van de 0 liften open
Bron Meteo Consult B.V.

Webcam Fiss   Webcam Fiss   Webcam Fiss   Webcam Fiss   Webcam Fiss   Webcam Serfaus   Webcam Serfaus   Webcam Serfaus   Webcam Serfaus   Webcam Serfaus   Webcam Serfaus   Webcam Serfaus 

Eenmaal op uw skibestemming zo snel mogelijk op de piste? Regel vooraf online uw ski's, snowboard, ski- of snowboardschoenen, skihelm, enz. bij Skiset.nl en profiteer ook nog eens van flinke kortingen! Skiset vind je in meer dan 400 wintersportoorden. Regel ook uw wintersportmateriaal bij Skiset.nl >>>

Serfaus - "families staan hier op nummer één!"

Serfaus moet in één adem worden genoemd met de naburige dorpen Fiss en Ladis. De dorpen werken nauw samen en delen ook het reusachtige skigebied "De Tirols Ski-Dimension". 

Het dorp Serfaus ligt op een hoogplateau op een sneeuwzekere hoogte van 1427 meter. Men zegt zelfs dat Serfaus de meeste zonneuren van Oostenrijk heeft.Tussen de Tiroolse boerderijen en oude houten huizen en stallen, staan moderne hotels. Deze zijn er echter zoveel mogelijk in harmonie met het dorp gebouwd waardoor het dorpse karakter is behouden. 
 
Wanneer je Serfaus zou vertalen naar het Nederlands dan zal de vertaling ongetwijfeld "familievriendelijk" zijn. In Serfaus doet men er namelijk alles aan om het families (met kinderen) naar de zin te maken. Zo is Serfaus onder andere door de lezers van de DSV-skiatlas en de FALK-skiatlas voor de tweede maal op rij uitgeroepen als top familieskigebied in de alpen met een uniek kinderaanbod. Ook familieski.nl heeft Serfaus beloond met de eerste plaats in de ALLES KIDS familie TOP 5.

De winkels, supermarkten en horeca van Serfaus vindt u met name langs de hoofdstraat. Het dorp richt zich op alle wintersporters maar zeker ook op families en gezinnen met kinderen getuige de kindvriendelijke accommodaties, de perfecte skischolen met speciale kinderprogramma's en het skigebied met kindvriendelijke skiliften. 

Onder het dorp door loopt een heuze metro, de U-bahn, die de wintersporters vanuit het dorp naar het dalstation van de Komperdellbahn vervoert. Hierdoor bereikt u eenvoudig het reusachtige skigebied Tirols Ski-Dimension, een samenwerkingsverband tussen Serfaus, Fiss en Ladis.

Het dorp tracht ook autovrij te zijn, maar dit lukt niet helemaal omdat de gasten naar hun accommodatie kunnen rijden. Hierdoor kan het vooral in het weekend wel voorkomen dat u auto's ziet, maar hier blijft het dan ook wel bij. Druk autoverkeer is dus niet aan de orde. 

Wintersport vakantieplanner

Top selectie

Wirthaus Zum Weissen Lamm

Lees meer

Prijsindicatie:
€ 1117.00

Skiregio Tirols ski dimension (Fiss) in Oostenrijk

Snowhomes Christophorus

Lees meer

Prijsindicatie:
€ 524.00

Skiregio Zillertaler arena (Mayrhofen) in Oostenrijk

Toon alle wintersportvakanties naar Serfaus >>>

Serfaus voor families

Kinderskischool Ja
Skiles in het Nederlands Ja
Skikinderopvang Ja
Kinderopvang Ja
Oefenweide Ja
Lopende band lift Ja
Kinderliften Ja
Kindercarrousel Ja
Autovrij centrum Ja
Overdekt zwembad Ja

Informatie dorp Serfaus

Afstand vanaf utrecht 898 km
Afstand vanaf de snelweg 20 km
Hoogte dorp 1427 m
Autovrij centrum Ja
www.serfaus-fiss-ladis.at  
info@serfaus-fiss-ladis.at  

Informatie skigebied Tirols Ski-Dimension

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl