• Skigebied
  • Weer en sneeuwhoogte
  • Webcams
  • Skihuur

Skigebied Kleinwalsertal - Oberstdorf - "sneeuwzeker en grensoverschrijdend"

Het grootste Oostenrijks/Duitse skigebied Fellhorn / Kanzelwand biedt pistes tot boven de 2.000 m. hoogte en skigenot in alle moeilijkheidsgraden. De geografische ligging zorgt voor een grote sneeuwzekerheid en moderne besneeuwingsvoorzieningen zorgen er voor dat het witte tapijt tot ver in het seizoen blijft liggen. Het is mogelijk om tot vlak boven Oberstdorf (Duitsland) te skiën en weer terug via de dalafdaling van de Kanzelwand naar Riezlern. Een uitdagende piste van 4400 meter. De pistes sluiten goed op elkaar aan en worden door voornamelijk moderne 6-persoons stoeltjesliften ontsloten. Bij het middenstation van de Fellhornbahn is er speciaal voor kinderen en beginners het Easy Park. De naam zegt genoeg. Direct daarnaast zullen de betere boarders en freestylers zich vooral vermaken in het Almdudler Fellhorn Park. Het funpark is van internationale klasse en behoort tot de beste van Duitsland. In het Snowpark Crystal Ground bij het dalstation van de Kanzelwandbahn kunnen ook beginners hun sprongen oefenen.


In het skigebied liggen diverse uitstekende restaurants en gezellige hutten om weer wat aan te sterken. Voor kinderen worden speciale kindermenu's geserveerd. Op speciale panoramaterassen kun je genieten van een fantastisch uitzicht over de prachtige bergwereld en wegdromen over de volgende afdaling.

Samen met de andere in het Kleinwalsertal gelegen skigebieden Ifen, Heuberg-Arena (Hirschegg) en de Walmerdingerhorn (Mittelberg) zijn er talloze gelegenheden voor skiërs, snowboarders, telemarkers en tochtenskiërs om te carven of om te poedersneeuwskiën. Eèn enkele skipas voor 52 liften en 74 pistes maakt het skiplezier mogelijk in het hele dal en op elk niveau.

Sneeuwhoogte, kwaliteit van de sneeuw op de piste, verwachte sneeuwval, laatste sneeuwval en verwacht weer in het skigebied van Oberstdorf (nabij Kleinwalsertal).

Oberstdorf
Weer
27-04-2018
28-04-2018
29-04-2018
Berg (Max temp.)
9°C
9°C
9°C
Dal (Max temp.)
22°C
22°C
24°C
Verwachte sneeuwval
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Sneeuw en skiliften
Sneeuwhoogte
Recente sneeuwval
Kwaliteit sneeuw
Dal : 0 cm.
Berg 140 cm.
Laatste sneeuwval was op 28-03-2018, toen is 40 cm. gevallen
De aanwezige sneeuw is harde sneeuw en poedersneeuw.
Er zijn 4 van de 4 liften open
Bron Meteo Consult B.V.

Webcam Kleinwalsertal   Webcam Oberstdorf Nebelhorn   Webcam Oberstdorf dorp   Webcam Kleinwalsertal   Webcam Kleinwalsertal Hirschegg   Webcam Kleinwalsertal Riezlern   Webcam Kleinwalsertal      

Eenmaal op uw skibestemming zo snel mogelijk op de piste? Regel vooraf online uw ski's, snowboard, ski- of snowboardschoenen, skihelm, enz. bij Skiset.nl en profiteer ook nog eens van flinke kortingen! Skiset vind je in meer dan 400 wintersportoorden. Regel ook uw wintersportmateriaal bij Skiset.nl >>>

Riezlern - "skigebied heeft aansluiting op het Duitse Oberstdorf"

Het dorpje Riezlern ligt op een hoogte van 1086 meter in het mooie Kleinwalsertal. Dit dal is alleen via Duitsland te bereiken en is vanuit Nederland een relatief dichtbij gelegen wintersportbestemming in Oostenrijk. Je hebt hier geen autobahnvignet nodig. Het dal heeft toeristen zowel in de zomer als in de winter het nodige te bieden. De imponerende bergwereld en de grote sneeuwzekerheid spelen hier zeker een grote rol in. Het dorp Riezlern is het grootste dorp in het dal en ligt aan het begin van het dal. Het dorp wordt ingeklemd door een imposante bergwereld met toppen boven de 2000 meter en heeft wintersporters veel te bieden.

Bij Riezlern ligt het grensoverscheidende skigebied Fellhorn / Kanzelwand met pistes in elke moeilijkheidsgraad. Het is mogelijk om vanaf hier naar het Duitse Oberstdorf te skiën. Via de uitdagende dalafdaling naar is het mogelijk om weer terug naar Riezlern te skiën. In het dorp vind je enkele sportzaken en er zijn enkele skischolen. Waag je liever een gokje? Dit  is mogelijk in het casino van Riezlern (de kleinste van Oostenrijk). Verder vind je Riezlern nog het zwembad en een uitstekend aanbod van diverse accommodaties in alle prijsklasses.

Reisaanbieders Kleinwalsertal

 affiliate chalet 60 x 40  Chalet.nl  Icon reisaanbod2
 affiliate Sunweb winter 52 x 52 60 x 40  Sunweb  Icon reisaanbod2
 affiliate Vrij Uit 60 x 40  Vrij uit  Icon reisaanbod2
 affiliate DeJongIntra 52 x 52 60 x 40  De jong Intra  Icon reisaanbod2

Riezlern voor families

Kinderskischool Ja
Skiles in het Nederlands Ja
Skikinderopvang Ja
Kinderopvang Ja
Oefenweide Ja
Lopende band lift Ja
Kinderliften Ja
Kindercarrousel Ja
Autovrij centrum Nee
Overdekt zwembad Nee

Informatie dorp Riezlern

Afstand vanaf utrecht 808 km
Afstand vanaf de snelweg 22 km
Hoogte dorp 1086 m
Autovrij centrum Nee
www.kleinwalsertal.com  
info@kleinwalsertal.com  

Informatie skigebied Kleinwalsertal

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl