• Skigebied
  • Weer en sneeuwhoogte
  • Webcams
  • Skihuur

Skigebied Obertauern - "uniek skicircus met de bekende Tauernrunde"


Rondom Obertauern ligt een prachtig en voor alle niveaus geschikt skigebied. 26 kabelbaan- en liftinstallaties zijn rondom de plaats aangelegd en vormen zo een uniek skicircus. Het uitgekiende systeem maakt het mogelijk, van één installatie uitgaand, de hele Tauernronde te skiën en weer op het uitgangspunt terug te keren. De rode Tauernrondeloopt in de richting van de wijzers van de klok, de groene Tauernronde tegen de richting van de wijzers van de klok in. De auto kan gedurende de wintersportvakantie blijven staan. De liften zijn direct vanuit de hotels met de ski's bereikbaar. Om de straten over te steken werden ruime skibruggen aangelegd.

In vele huizen en hotels van Obertauern hangen nog foto’s die de legendarische Beatles weergeven tijdens roekeloze afdalingen op de pistes van Obertauern. Ze hebben mede gezorgd voor de internationale reputatie, waardoor Obertauern sinds de jaren '40 steeds bekender geworden is. Veel meer dan deze prominenten, heeft de geniale infrastructuur en netwerk van liften bijgedragen aan de legendarische naam die Obertauern heeft als 'het perfecte skicentrum'.

Nachtskiën
Via de Edelweißbahn is het elke maandag en donderdag van 19 tot 22 uur mogelijk om 's nachts te skiën.

Glad, oneffen en behoorlijk vet
Wanneer de skiërs en snowboarders al ondergedoken zijn in de plaatselijke après ski-gelegenheden, begint een ander schouwspel. Ontelbare voertuigen op rupsbanden rijden brommend de hellingen op en neer, walsen ze glad en maken ze ruw, zodat het skivolk de volgende morgen weer over perfect geprepareerde pistes beschikt. Wanneer de duisternis gevallen is en het geheel donker is, dan veranderen de stalen monsters met hun schijnwerpers in een leger van glimwormpjes die vlijtig over de piste vliegen. Maar niet alleen vanwege zijn gladde perfectie van de piste speelt Obertauern in de winterse Champions League. Op de „Gamsleiten 2“ biedt Obertauern één van de steilste buckel- skipistes van Europa, categorie diepzwart, waar de besten onder de skiërs en snowboarders een kick van krijgen. De laatstgenoemden genieten in Obertauern nog van een ander fantastisch plezier, het Longplay-Snowboard-Park. Van „beginner lines“ via rails tot aan de boxen en sprongen is hier alles op een rij gezet en geënsceneerd, wat de „shredders“ elkaar toefluisteren.

Obertauern
Weer
27-04-2018
28-04-2018
29-04-2018
Berg (Max temp.)
8°C
10°C
9°C
Dal (Max temp.)
9°C
15°C
14°C
Verwachte sneeuwval
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Sneeuw en skiliften
Sneeuwhoogte
Recente sneeuwval
Kwaliteit sneeuw
Dal : 100 cm.
Berg 130 cm.
Laatste sneeuwval was op -, toen is - cm. gevallen
De aanwezige sneeuw is harde sneeuw en poedersneeuw.
Er zijn 3 van de 3 liften open
Bron Meteo Consult B.V.

Webcam Obertauern   Webcam Obertauern   Webcam Obertauern   Webcam Obertauern   Webcam Obertauern   Webcam Obertauern

Eenmaal op uw skibestemming zo snel mogelijk op de piste? Regel vooraf online uw ski's, snowboard, ski- of snowboardschoenen, skihelm, enz. bij Skiset.nl en profiteer ook nog eens van flinke kortingen! Skiset vind je in meer dan 400 wintersportoorden. Regel ook uw wintersportmateriaal bij Skiset.nl >>>

Obertauern - "één van de sneeuwzekerste skibestemmingen in Oostenrijk"

Obertauern is gelegen op 1740 meter en is door zijn ligging één van de meest sneeuwzekere skibestemmingen in Oostenrijk, naast de gletsjerskigebieden. De bijzondere weerssituatie in de Tauern en de hoogte van het dorp zorgen ervoor dat de sneeuw hier al in oktober komt en pas in mei geleidelijk verdwijnt. Het dorp is vanaf München of Wenen ook goed over de weg te bereiken. Snel naar de sneeuw kan ook door de gunstige vliegverbindingen naar Salzburg en Klagenfurt. Vanaf de luchthavens is er een Airport-Shuttle naar en van Obertauern.  Gun je auto ook enkele dagen vakantie, want in Obertauern kom je gemakkelijk te voet van de accommodatie op de piste. Via de Tauernrunde, een ingenieus netwerk van liften, ski je een rondje via gevarieerde pistes en kom je weer bij je startpunt uit. En na een spannende dag op de latten ontspannen de Obertauern-insiders zich in het sportcentrum. Of je nu toe bent aan nog meer actie of liever wilt  genieten, de moderne sport- en wellnessfaciliteiten spreken iedereen aan!

De après ski- en het nachtleven van Obertauern zijn veelzijdig. DJ’s uit Europese wereldsteden komen in de disco’s en clubs langs, en zoals overal op de catwalk van de winter geldt zien en gezien worden. Natuurlijk worden ook zij die tot de gezelligheidsmensen en genieters behoren zeer goed verzorgd. Daarvoor zorgen talrijke geschikte lokaliteiten zoals men in de Alpen gewend is. Maar niet alleen wie zich in het nachtleven van Obertauern stort, merkt het aangename vibreren van de plaats. Vanaf de seizoensopening eind november tot aan het afvlaggen in mei kan men het ene na het andere event beleven. Van de ski-opening tot live muziek events onder de staalblauwe hemel van Obertauern, of de bekoring van advent, winterfeesten, alpengloeien met ski-test, 30+ party week of Gamsleiten criterium – het grootste zoeken naar schatten van Oostenrijk, de dagen van Obertauern zijn altijd  „andante“ tot „fortissimo“. Het mooie aan deze grote verscheidenheid: je kunt eraan deelnemen, maar je hoeft niet.

Wintersport vakantieplanner

Top selectie

Hotel Ertl

Lees meer

Prijsindicatie:
€ 259.00

Skiregio Drautal in Oostenrijk

Idre Fjäll

Lees meer

Prijsindicatie:
€ 199.00

Skiregio Dalarnas iän in Zweden

Snowhomes Christophorus

Lees meer

Prijsindicatie:
€ 524.00

Skiregio Zillertaler arena (Mayrhofen) in Oostenrijk

Toon alle wintersportvakanties naar Obertauern >>>

Obertauern voor families

Kinderskischool Ja
Skiles in het Nederlands Ja
Skikinderopvang Ja
Kinderopvang Ja
Oefenweide Ja
Lopende band lift Ja
Kinderliften Ja
Kindercarrousel Ja
Autovrij centrum Nee
Overdekt zwembad Nee

Informatie dorp Obertauern

Afstand vanaf utrecht 1015 km
Afstand vanaf de snelweg 25 km
Hoogte dorp 1740 m
Autovrij centrum Nee
www.obertauern.com  
info@obertauern.com  

Informatie skigebied Obertauern

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl