• Skigebied
  • Weer en sneeuwhoogte
  • Webcams
  • Skihuur

Skigebied Oberstdorf - "Grensoverschrijdend skiën en drie skigebieden"

In Oberstdorf vindt u het grootste skigebied van Duitsland verdeeld over drie skigebieden, te weten Fellhorn/Kanzelwand, Nebelhorn en Söllereck. Via de Kanzelwand kunt u tevens het Kleinwalsertal bereiken wat in Oostenrijk ligt, het skigebied is dus grensoverschrijdend. Het is ook een vrij sneeuwzeker gebied en wanneer de weergoden het is een keer laten afweten zorgt een groot aantal sneeuwkanonnen er voor dat de pistes goed begaanbaar blijven.

SKIGEBIED FELLHORN / KANZELWAND

Het skigebied van de Fellhorn / Kanzelwand is Duitslands grootste ski-arena en u kunt hier in twee landen skiën, het skigebied is namelijk via de Kanzelwand verbonden met Oostenrijkse Kleinwalsertal. Het skigebied biedt prachtige afdalingen en biedt aan iedere skiër wel een uitdaging, van licht glooiende afdalingen voor beginners tot lastige buckelpistes voor de gevorderden. Zeker de beide dalafdalingen zullen de harten van de wintersportfans sneller doen slaan. Bij het dalstation van de Kanzelwandbahn ligt het Crystal Ground funpark waar vooral de snowboarders zich kunnen uitleven. Bij het middenstation van de Fellhornbahn heeft men een funpark aangelegd welke meer geschikt is voor de jeugd en beginners. Het skigebied kent vanzelfsprekend een aantal leuke terrassen en bergrestaurants.

SKIGEBIED NEBELHORN

Het skigebied Nebelhorn gaat tot een hoogte van 2224 meter. Om hier te komen kunt u gebruik maken van de hoogste cabinebaan van Duitsland. Vanaf de top van de Nebelhorn heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Men zegt dat u vanaf hier 400 bergtoppen kunt zien. Ook voor niet skiërs is de top te bereiken. Vanaf de top van de Nebelhorn ligt er een skigebied onder u met 12 kilometer aan diverse pistes. De dalafdaling meet maar liefst 7.5 km en is hiermee de langste afdaling van Duitsland. Beginners en kinderen zullen zich vooral rond het middenstation Seealpe op 1280 meter hoogte begeven, alwaar zich het oefengebied bevindt.

SKIGEBIED SÖLLERECK

Het skigebied van Söllereck is de plek waar de hele familie zich zal weten te vermaken, of u nu een skiër bent of niet. De skiërs wacht een klein maar aantrekkelijk skigebied met 12 km aan goed geprepareerde afdalingen van diverse moeilijksgraad. Ook ligt hier het afgeschermde oefengebied voor kinderen en bij het dalstation vindt u diverse skischolen. Maar ook de niet skiërs zullen zich hier niet snel vervelen. Natuurlijk is het heerlijk om de verrichtingen van uw kind(eren) te zien tijdens de skiles. Maar u kunt ook een wandeling maken over één van de prachtige wandelroutes op sneeuwgeruimde paden. Voor meer snelheid kunt u ook eens met een snowbike de helling af suizen. Of maakt u liever een ritje in de Alpine Coaster? Een soort achtbaan waar u met een gangetje van zo'n 40 km/h van de berg af zoeft. Hoe het ook zij, u hoeft zich hier zeker niet te vervelen. Om uw lichaam daarna wat rust te gunnen kunt u plaatsnemen op één van de terrassen waar men voor families vaak gunstige aanbiedingen heeft.

 

Oberstdorf
Weer
27-04-2018
28-04-2018
29-04-2018
Berg (Max temp.)
9°C
9°C
9°C
Dal (Max temp.)
22°C
22°C
24°C
Verwachte sneeuwval
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Sneeuw en skiliften
Sneeuwhoogte
Recente sneeuwval
Kwaliteit sneeuw
Dal : 0 cm.
Berg 140 cm.
Laatste sneeuwval was op 28-03-2018, toen is 40 cm. gevallen
De aanwezige sneeuw is harde sneeuw en poedersneeuw.
Er zijn 4 van de 4 liften open
Bron Meteo Consult B.V.

Oberstdorf Fellhorn    Webcam Oberstdorf Nebelhorn   Webcam Oberstdorf dorp

Eenmaal op uw skibestemming zo snel mogelijk op de piste? Regel vooraf online uw ski's, snowboard, ski- of snowboardschoenen, skihelm, enz. bij Skiset.nl en profiteer ook nog eens van flinke kortingen! Skiset vind je in meer dan 400 wintersportoorden. Regel ook uw wintersportmateriaal bij Skiset.nl >>>

 

Oberstdorf - "ook naast de piste volop genieten"

Waarschijnlijk kent u Oberstdorf van het vierschansen-toernooi, een skispring evenement wat altijd aan het eind van het jaar plaatsvindt. Nu is skispringen waarschijnlijk niet direct een sport die u zult beoefenen tijdens uw wintersportvakantie, maar maakt u zich geen zorgen. Oberstdorf biedt voor iedereen een scala aan mogelijkheden tot winters vermaak. Voor de sportievelingen is er het grensoverschrijdende skigebied en zijn er ook buiten de pistes voldoende mogelijkheden. Voor degene die het graag wat rustiger aan doet zal het zeker ook genieten zijn in bijvoorbeeld een wellnesscentrum of tijdens een winterwandeling. Mede door de goede skischolen met de mogeljikheid tot kinderopvang, is het gebied erg kindvriendelijk.

Het dorp zelf is gelegen in de Allgäuer Alpen op een hoogte van 815 meter. De indrukwekkende bergwereld ligt werkelijk aan uw voeten. Men zegt zelfs dat u vanaf de top van de Nebelhorn 400 bergtoppen kunt zien. De gemeente gaat overigens ook zeer bewust om met het milieu. Zo mag het verkeer in de gehele plaats niet harder rijden dan 30 km/h en in verkeersluwe zones moet men zelfs stapvoets rijden. Ook zijn er autovrije zones en rijden er milieuvriendelijke skibussen. Hoewel Oberstdorf tot een wat uit de kluiten gewassen bergdorp is uitgegroeid, oogt het zeker niet stedelijk. U vindt er alle faciliteiten om het voor ieder gezinslid tot een onvergetelijke vakantie te maken.

Wintersport vakantieplanner

Oberstdorf

Oberstdorf voor families

Kinderskischool Ja
Skiles in het Nederlands Ja
Skikinderopvang Ja
Kinderopvang Ja
Oefenweide Ja
Lopende band lift Ja
Kinderliften Ja
Kindercarrousel Ja
Autovrij centrum Ja
Overdekt zwembad Ja

Informatie dorp Oberstdorf

Afstand vanaf utrecht 805 km
Afstand vanaf de snelweg 40 km
Hoogte dorp 815 m
Autovrij centrum Ja
www.oberstdorf.de  
info@oberstdorf.de
 

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl