• Skigebied
  • Weer en sneeuwhoogte
  • Webcams
  • Skihuur

Skigebied Almenwelt Lofer - "zeer geschikt voor beginners en kinderen"

In het Saalachtal liggen 2 skigebieden namelijk de Almenwelt Lofer en Heutal met in totaal 58 km aan pistes van diverse moeilijkheidsniveaus. Het skigebied Loferer Alm (46 km), bij het dorp Lofer, staat bekent om zijn familievriendelijke karakter en reikt tot een hoogte van ongeveer 1747 meter. Ondanks de geringe hoogte zijn de skigebieden toch vrij sneeuwzeker tot ver in het seizoen. Er wordt gezegd dat er in het Saalachtal de meeste sneeuw valt van het Salzburgerland.

Zowel beginners als gevorderden vinden in het skigebied van de Almenwelt Lofer wel een piste die hen zal bekoren. Zo zijn er diverse oefenhellingen en eenvoudige blauwe pistes. De gevorderde skiër zal de mooie maar lastige Hochwena Alpin afdaling zeker weten te waarderen . Maar ook de 9 km lange dalafdaling met een hoogteverschil van 1000 meter zal op prijs is uitdagend en biedt fantastische uitzichten. Ook zijn er diverse mogelijkheden off-piste mogelijkheden wanneer de sneeuwomstandigheden gunstig zijn.

Voor de snowboarders is er een funpark waar ze hun trics and jumps kunnen demonstreren.

De kinderen zullen zich vermaken op de kinderpiste in het dal of in het Kinderland op de Almenwelt Lofer. Het vervoer in de kinder Kaserasi-Truck naar het dalstation is ook een hele belevenis. Voor de moedige kinderen is de blauwe Märchenwaldafdaling een avontuur. Langs de zijkant staan namelijk allerlei sprookjesfiguren. Nieuw sinds het seizoen 2013 -2014 is ook de uiterst kindvriendelijke 8-persoons stoeltjeslift die de berg Schwarzeck ontsluit.

Sneeuwhoogte, kwaliteit van de sneeuw op de piste, verwachte sneeuwval, laatste sneeuwval en verwacht weer in het skigebied van Lofer.

Lofer
Weer
27-04-2018
28-04-2018
29-04-2018
Berg (Max temp.)
15°C
15°C
16°C
Dal (Max temp.)
24°C
25°C
27°C
Verwachte sneeuwval
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Sneeuw en skiliften
Sneeuwhoogte
Recente sneeuwval
Kwaliteit sneeuw
Dal : - cm.
Berg - cm.
Laatste sneeuwval was op 28-03-2018, toen is 10 cm. gevallen
-
Er zijn 0 van de 0 liften open
Bron Meteo Consult B.V.

Webcam Lofer   Webcam Loferer Alm   Webcam Lofer   Webcam Lofer              

Eenmaal op uw skibestemming zo snel mogelijk op de piste? Regel vooraf online uw ski's, snowboard, ski- of snowboardschoenen, skihelm, enz. bij Skiset.nl en profiteer ook nog eens van flinke kortingen! Skiset vind je in meer dan 400 wintersportoorden. Regel ook uw wintersportmateriaal bij Skiset.nl >>>

Lofer - "gezellig dorp gelegen midden in het Saalachtal"

In het Saalachtal ligt het familievriendelijke wintersportdorp Lofer. Het dorp wordt omringd door de Loferer- en Reither Steinbergen en ligt in het Salzburgerland op een hoogte van 639 meter.

Omdat het dorp centraal in het dal ligt is het de ideale plek om van alle wintersportmogelijkheden in het Saalachtal te profiteren. Na een dag in het skigebied van de Almenwelt Lofer trekken veel wintersporters zich terug in het autovrije centrum van Lofer om hier te genieten in één van de talrijke restaurants. Kinderen zullen zich hier ook zeker thuis voelen en de allerkleinsten weten zich te vermaken in het Kinderland of op de speciale kinderpiste van de kinderskischool.

Wintersport vakantieplanner

Lofer

Toon alle wintersportvakanties naar Lofer >>>

Lofer voor families

Kinderskischool Ja
Skiles in het Nederlands Ja
Skikinderopvang Ja
Kinderopvang Nee
Oefenweide Ja
Lopende band lift Ja
Kinderliften Ja
Kindercarrousel Ja
Autovrij centrum Nee
Overdekt zwembad Ja

Informatie dorp Lofer

Afstand vanaf utrecht 936 km
Afstand vanaf de snelweg 30 km
Hoogte dorp 639 m
Autovrij centrum Nee
www.lofer.com  
info@lofer.com  

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl