• Skigebied
  • Weer en sneeuwhoogte
  • Webcams
  • Skihuur

Skigebied Glacier 3000 - "7 km lange afdaling op de gletsjer"

Vanuit het dorp Les Diablerets heeft u toegang tot twee afzonderlijke skigebieden, Isenau en Meilleret. Net buiten het dorp bereikt u het derde skigebied van Les Diablerets, het Glacier3000. Deze gletsjer biedt 25 km aan diverse pistes en door de hoogte, tot 3000 meter, sneeuwzekerheid tot ver in het seizoen. Met de ruim 7 km lange Oldenpiste heeft de gletsjer één van de langste afdalingen in de regio.

Isenau is het ideale skigebied voor beginners en kinderen. U vindt hier ongeveer 20 km aan voornamelijk blauwe pistes. Op de piste La Crua is de skischool veel te vinden. Ook is er een prachtige "blauwe" afdaling van ongeveer 5 km die u terugbrengt naar het dorp. Deze afdaling loopt voor het grootste deel onder de gondel door.

Het skigebied van Meilleret biedt meer uitdagen pistes en tevens vindt u via dit skigebied aansluiting op het skigebied van Villars. Het skigebied Meilleret zelf telt ongeveer 22 km aan voornamelijk rode pistes. Er zijn ook enkele korte buckelpistes. Met de aansluiting op het skigebied van Villars wordt het pisteaanbod enorm vergroot.

In het skigebied van Isenau ligt een funpark voor snowboarders. De echte cracks zullen echter te vinden zijn in het Snowpark op de gletsjer welke met hulp van professionals in oktober al wordt aangelegd.

De prijs voor de skipas is voor kinderen onder de 9 jaar gratis. Voor kinderen tot 15 jaar oud geldt er een aangepast tarief.

 

Les Diablerets
Weer
27-04-2018
28-04-2018
29-04-2018
Berg (Max temp.)
4°C
2°C
2°C
Dal (Max temp.)
18°C
16°C
16°C
Verwachte sneeuwval
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 27 cm.
Sneeuw en skiliften
Sneeuwhoogte
Recente sneeuwval
Kwaliteit sneeuw
Dal : 110 cm.
Berg 350 cm.
Laatste sneeuwval was op 01-04-2018, toen is 20 cm. gevallen
De aanwezige sneeuw is harde sneeuw en poedersneeuw.
Er zijn 8 van de 8 liften open
Bron Meteo Consult B.V.

Webcam Glacier3000   Webcam Glacier3000   Webcam Glacier3000        

Eenmaal op uw skibestemming zo snel mogelijk op de piste? Regel vooraf online uw ski's, snowboard, ski- of snowboardschoenen, skihelm, enz. bij Skiset.nl en profiteer ook nog eens van flinke kortingen! Skiset vind je in meer dan 400 wintersportoorden. Regel ook uw wintersportmateriaal bij Skiset.nl >>>

Les Diablererts - "Oudste wintersportdorp van Zwitserland"

Het dorp Les Diablerets ligt op een hoogte van 1200 meter in het hart van de Waadtländer Alpen en niet ver van het meer van Genève. Het is een traditioneel dorp dat samen met St. Moritz kan strijden om de titel oudste wintersportoord van Zwitserland.

De rotswand van het bergmassief die het dorpje in het Ormontdal omsluit, stond in de Middeleeuwen bekend als gevaarlijke en vervloekte plaats waar de duivel zijn gang ging. Daar komt dan ook de plaatsnaam Les Diablerets vandaan, van het Franse le Diable, de duivel. Bang hoeft tegenwoordig niemand meer te zijn in Les Diablerets, in verband met het grote aantal avontuurlijke sporten hoogstens een beetje dapper. Les Diablerets draagt het kwaliteitskenmerk  "Gezinnen welkom". Een uitgebreid, kindvriendelijk evenementenprogramma en aangepaste prijzen en infrastructuur kenmerken de inspanningen ten behoeve van de kleine gasten. Zo bieden de sportzaken aantrekkelijke kortingen voor families bij het huren van skimateriaal.

Les Diablerets is vooral ook een modern wintersportoord. Het dorp wordt omringd door 3 skigebieden, waaronder het gletschergebied Glacier3000. Tevens zijn er voor de niet skiërs vele opties om tijdens de wintersportvakantie te kunnen genieten.

Wintersport vakantieplanner

Top selectie

Hotel Ertl

Lees meer

Prijsindicatie:
€ 259.00

Skiregio Drautal in Oostenrijk

Idre Fjäll

Lees meer

Prijsindicatie:
€ 199.00

Skiregio Dalarnas iän in Zweden

Snowhomes Christophorus

Lees meer

Prijsindicatie:
€ 524.00

Skiregio Zillertaler arena (Mayrhofen) in Oostenrijk

Toon alle wintersportvakanties naar Les Diablerets >>>

Les Diablerets voor families

Kinderskischool Ja
Skiles in het Nederlands Ja
Skikinderopvang Ja
Kinderopvang Nee
Oefenweide Ja
Lopende band lift Nee
Kinderliften Ja
Kindercarrousel Ja
Autovrij centrum Ja
Overdekt zwembad Nee

Informatie dorp Les Diablerets

Afstand vanaf utrecht 927 km
Afstand vanaf de snelweg 20 km
Hoogte dorp 1200 m
Autovrij centrum Ja
www.diablerets.ch  
info@diablerets.ch  

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl