• Skigebied
  • Weer en sneeuwhoogte
  • Webcams
  • Skihuur

Skigebied Flumserberg - "Sneeuwzeker familieskigebied met veelzijdig pisteaanbod"

Flumserberg is het grootste wintersporgebied tussen Zürich en Chur en is door de geografische ligging erg sneeuwzeker. Het familieskigebied telt 16 moderne skiliften en biedt wintersporters van alle niveaus een veelzijdig pisteaanbod met 65 km aan geprepareerde pistes. De nieuwe moderne gondelbaan brengt de wintersporters in 12 minuten comfortabel van Oberterzen naar Flumserberg.

De vaak brede pistes zijn uitstekend geschikt voor beginners en nodigen uit om heerlijk te carven. Voor kinderen zijn er twee kinderparken met lopende band liften en in het Snowpark zullen de boarders, van groot tot klein, zich weten te vermaken. De gevorderde skiër wacht één van de mooiste afdalingen in de Alpen, de ongeprepareerde en 6 km lange Terza afdaling! Deze afdaling voert van de Seebenalp naar Oberterzen door een prachtig winterlandschap en met een onnavolgbaar uitzicht op de Walensee en de imposante toppen van de Churfirsten.

Gezellige sneeuwbars en skihutten zorgen er voor dat de inwendige mens ook niets te kort hoeft te komen.

Flumserberg
Weer
27-04-2018
28-04-2018
29-04-2018
Berg (Max temp.)
9°C
7°C
9°C
Dal (Max temp.)
24°C
24°C
25°C
Verwachte sneeuwval
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Dal 0 cm.
Berg 0 cm.
Sneeuw en skiliften
Sneeuwhoogte
Recente sneeuwval
Kwaliteit sneeuw
Dal : - cm.
Berg - cm.
Laatste sneeuwval was op 02-04-2018, toen is 20 cm. gevallen
-
Er zijn 0 van de 0 liften open
Bron Meteo Consult B.V.

Webcam Flumserberg Prodalp   Webcam Flumserberg Maschgenkam          

Eenmaal op uw skibestemming zo snel mogelijk op de piste? Regel vooraf online uw ski's, snowboard, ski- of snowboardschoenen, skihelm, enz. bij Skiset.nl en profiteer ook nog eens van flinke kortingen! Skiset vind je in meer dan 400 wintersportoorden. Regel ook uw wintersportmateriaal bij Skiset.nl >>>

Flumserberg - "Sneeuwzekere wintersportbestemming door geografische ligging"

Hoog boven de zuidelijke oever van de Walensee met een fantastisch uitzicht op de markante bergketen van de Churfirsten ligt Flumserberg. Het gezinsvriendelijke vakantieoord ligt terrasvormig tussen 1000- en ruim 1300 meter boven de Walensee en dalplaats Flums. De regio werd reeds aan het einde van de 19e eeuw als kuuroord ontdekt. Leuke wetenswaardigheid is dat Johanna Spyri zich door de ongerepte natuur rondom Flumserberg liet inspireren voor haar Heidi verhaal. Door de geografische ligging krijgt Flumserberg genoeg sneeuw en mag het zich hierdoor een sneeuwzekere wintersportbestemming noemen. Tevens ligt het skigebied voor Nederlanders erg gunstig en is gemakkelijk te bereiken.
 

De accommodaties liggen vaak aan of nabij de pistes en zijn verdeeld over verschillende kleine dorpjes waardoor rustzoekers en families zich hier zeker thuis zullen voelen. Tannenheim (1220 m) en Tannenboden (1400 m) boven in het skigebied zijn de belangrijkste dorpen, maar ook Unterterzen en Oberterzen bieden voldoende logeerplekken. In Unterterzen is het dalstation van de Flumserbergbahn. Oberterzen ligt bij het middenstation van deze gondel en ligt aan het einde van de off-piste dalafdaling. Mocht de accommodatie toch iets verder van de piste liggen dan zorgt de gratis skibus er voor dat je toch snel in het skigebied bent.

Het familieskigebied van Flumserberg gaat tot een hoogte van 2222 meter en is de grootste wintersportregio van Oost-Zwitserland. Het skigebied heeft pistes van verschillende moeilijkheidsgraden, snowboarders wachten funparks en een halfpipe. Op de Prodalp vinden langlaufers 15 km loipes. Kinderen kunnen in twee kinderspeelterreinen met de sneeuwsport vertrouwd raken. Gezellige bergcafés zorgen voor culinaire afwisseling.

Pistekaart Flumserberg

Flumserberg pistekaart oke 600 x 400

Skigebied Flumserberg: 1220 - 2222 m
Pistes totaal: 65 km

Flumserberg voor families

Kinderskischool Ja
Skiles in het Nederlands Ja
Skikinderopvang Ja
Kinderopvang Nee
Oefenweide Ja
Lopende band lift Ja
Kinderliften Ja
Kindercarrousel Ja
Autovrij centrum Nee
Overdekt zwembad Ja

Informatie dorp Flumserberg

Afstand vanaf utrecht 770 km
Afstand vanaf de snelweg 8 km
Hoogte dorp 1400 m
Autovrij centrum Nee
www.flumserberg.ch  
flumserberg@heidiland.com  

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl