Davos en Klosters

Davos en Klosters zijn twee skidorpen die één ding gemeen hebben. Ze delen hetzelfde skigebied. Daarnaast zijn het toch wel twee verschillende vakantieoorden. Davos is een beroemde en levendige stad, met uitgaansmogelijkheden, musea en tal van wintersportmogelijkheden. Klosters is gemoedelijker en meer voor wintersporters die het wat rustiger aan willen doen. 

Davos
Davos is de hoogste stad van Europa (1560 meter) en kent een uniek aanbod van kwaliteit en diversiteit. Davos weet zich omgeven door een imposante bergwereld en is door de hoge ligging vrij sneeuwzeker.  Davos liep voorop bij de ontwikkeling van de moderne wintersport en het kent daarom ook een rijke wintersporthistorie. In de sneeuw en op het ijs zijn er tal van winterse activiteiten te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan schaatsen of ijsklimmen. Maar ook langlaufers, winterwandelaars, sneeuwschoenwandelaars en liefhebbers van sleetje rijden, komen volop aan hun trekken.

Lees meer

(Afbeelding header © Nice Keil via PB )

Davos dorp winter

Skigebied Davos – Klosters Mountains

Davos - Klosters pistekaart

Handige info

VVV DORP

Tourist-Information Davos – Klosters

Davos                                      Klosters
Website                                      Website
Email                                          Email

Prijzen skipas volwassenen

2 dagen 149
3 dagen 208
6 dagen 351
7 dagen 385

Prijzen in CHF

Prijzen skipas kinderen 6 - 12 jaar

2 dagen 60
3 dagen 83
6 dagen 140
7 dagen 154

Prijzen in CHF

Prijzen skipas jeugd 13 - 17 jaar

2 dagen 104
3 dagen 146
6 dagen 246
7 dagen 270

Prijzen in CHF

Familievriendelijk

  • Family Destination
   Davos – Klosters is onderscheiden met het kwaliteitskeurmerk ´Familiy Destination´.Het keurmerk onderscheidt vakantieresorts en vakantiebestemmingen die hun aanbod afstemmen op de behoeften en wensen van kinderen en hun ouders. Dit alles om een bijdrage te leveren aan een succesvolle gezinsvakantie. Om het keurmerk ´Family Destination´ te krijgen moet de bestemming aan strenge eisen voldoen. Deze zijn verdeeld over de volgende criteria:

   • Infrastructuur
    Kindvriendelijke restaurants en accommodaties. Maar ook voldoende speelgelegenheden en picknickplaatsen.
   • Activiteiten in zomer en winter
    Voldoende entertainment, animatie, kindvriendelijke thema’s op gebieden van sport, cultuur, avontuur en ontspanning.
   • Diensten en services
    Kinderopvang, speciale arrangementen, veiligheid en een duidelijke gasteninformatie.

Sneeuwactiviteiten

Langlaufen
Rondom Davos en Klosters ligt een uitgestrekt loipennetwerk met in totaal 100 km aan klassieke loipes en 75 km aan skating loipes.

Rodelen en airboarden
Op een sleetje de berg af betekent plezier voor het hele gezin. Er is met acht afdalingen genoeg variatie mogelijk. Ook kan er ’s avonds worden gerodeld. Airboarden kan ook in het skigebied.

Winter- en sneeuwschoenwandelen 
In het skigebied zijn drie sneeuwschoenroutes te vinden welke met een gids kunnen worden verkend. Er zijn wandelingen mogelijk onder een volle maan, maar ook op andere avonden waarbij er naar een berghut wordt gewandeld om daar lekker te eten.
Ook winterwandelaars komen in Davos en Klosters prima aan hun trekken. Rondom Davos vind je 111 km aan wandelroutes en bij Klosters nog eens 45 km.

Meer winterplezier
Schaatsen kun je in overvloed in Davos op zowel binnen- als buiten ijsbanen, overdag en ’s avonds. Ook op bevroren water, maar dan anders, is mogelijk bij het ijsklimmen. Maar je kunt ook Fatbiken, deltavliegen of een romantische tocht maken in een paardenkoets.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

DAVOS – KLOSTERS MOUNTAINS


Het skigebied Davos – Klosters Mountains ligt tussen de 1191 – 2844 m en heeft ruim 399 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

Afbeelding © Martinschuschi via PB

SKIGEBIED


GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!