Skip to main content

PROMOTIE
DE BESTE DEALS

FAMILIESKI
BOEK NU

Bettmeralp – Riederalp – Fiescheralp

Bettmeralp – Riederalp – Fiescheralp zijn prachtige en authentieke bergdorpen gelegen hoog boven het Rhônedal. De dorpen liggen op het Walliserplateau wat bekend staat om zijn vele zonuren. Door de hoge ligging van de dorpen geniet je van absolute sneeuwzekerheid en het skigebied van de Aletsch Arena is vanuit bijna iedere accommodatie eenvoudig te bereiken, Ski-in, ski-out. De wintersportregio heeft het keurmerk ‘family destination’. De dorpen Bettmeralp – Riederalp – Fiescheralp zijn per gondel te bereiken. Deze vertrekken vanuit het dal en zorgen ervoor dat je binnen 10 minuten bij je voordeur staat.

Bettmeralp (2000 m)
Het dorp Bettmeralp ligt op een zonneterras hoog boven het Rhônedal en biedt uitzicht op enkele vierduizenders, zoals de Weisshorn, Dom en Matterhorn. Je auto parkeer je in het dal bij het Betten dalstation, waarvandaan gondels je naar Bettmeralp brengen. Men zegt dat in het familievriendelijke vakantieoord jaarlijks 300 dagen de zon schijnt.

Lees meer


Webcams Aletsch Arena

Aletsch Arena

Aletsch Arena pistekaart

Handige info

VVV DORP

VVV
Tourist-Information Aletsch Arena

Website
Email

Familievriendelijk

Family Destination
De Aletsch Arena is onderscheiden met het kwaliteitskeurmerk ´Familiy Destination´.

Het keurmerk onderscheidt vakantieresorts en vakantiebestemmingen die hun aanbod afstemmen op de behoeften en wensen van kinderen en hun ouders. Dit alles om een bijdrage te leveren aan een succesvolle gezinsvakantie. Om het keurmerk ´Family Destination´ te krijgen moet de bestemming aan strenge eisen voldoen. Deze zijn verdeeld over de volgende criteria:

  • Infrastructuur
    Kindvriendelijke restaurants en accommodaties. Maar ook voldoende speelgelegenheden en picknickplaatsen.
  • Activiteiten in zomer en winter
    Voldoende entertainment, animatie, kindvriendelijke thema’s op gebieden van sport, cultuur, avontuur en ontspanning.
  • Diensten en services
    Kinderopvang, speciale arrangementen, veiligheid en een duidelijke gasteninformatie.

Sneeuwactiviteiten

Langlaufen
Op het Wallisplateau liggen 3 loipes van in totaal 7 km. In het dal ligt de Goms trail. Een beroemde en historisch route van 90 km die de plaatsen Niederwald en Oberwald met elkaar verbindt.
Rodelen en Snowtubing
De rodelafdaling vanaf de Fiescheralp tot aan Lax biedt 13 km aan winterplezier. Speciaal voor de jonge gasten werd er enige jaren geleden gestart met een snowtube park. Afdalingen van 200 meter liggen hier klaar voor je.
Winterwandelen 
De 72 km aan geprepareerde paden nodigen je uit om in alle rust te genieten van de bergtoppen om je heen. Zoek je nog meer rust en stilte? Er zijn 14 km aan sneeuwschoenwandelingen mogelijk in de Aletsch Arena.
Overige winterse activiteiten
Bij het sportcentrum in Bettmeralp ligt een mooie ijsbaan. Draai hier je rondjes met een fantastisch uitzicht op de omliggende bergen. Een nog mooier uitzicht geniet je wellicht tijdens het paragliden. Blijf je liever op de grond, of de sneeuw, dan is het Fatbiken misschien iets voor je. Op een mountainbike met dikke banden scheur je de piste af.

SKIGEBIEDEN NABIJ

ALETSCH ARENA


Het skigebied Aletsch Arena ligt tussen de 1845 – 2869 m en heeft 104 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-zwitserland/aletsch-arena/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © aletscharena.ch

SKIGEBIED


GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!