Skip to main content

PROMOTIE
DE BESTE DEALS

FAMILIESKI
BOEK NU

Alt St. Johann – Unterwasser – Wildhaus

Alt St. Johann – Unterwasser – Wildhaus zijn de drie hoogst gelegen dorpen in Toggenburg. Zij vormen het wintersporthart van de regio en er zijn tal van wintersporten te ondernemen. Skiën doe je in de diverse skigebieden waarvan Wildhaus (bij het dorp Wildhaus) en Chäserrugg (bij de dorpen Unterwasser en Alt St. Johann) de grootsten zijn. De dorpen doen er veel aan om het gezinnen met kinderen naar de zin te maken. Ze hebben dan niet voor niets het keurmerk ‘Family Destination’ gekregen. 

De skigebieden Wildhaus en Chäserrugg waren tot het skiseizoen 2019 – 2020 nog met elkaar verbonden. Het zijn nu weer twee aparte skigebieden waarvoor ook aparte skipassen nodig zijn. Het is jammer, want daarmee levert het skigebied wel in voor wat betreft mogelijkheden. De twee aparte skigebieden zijn desalniettemin prima geschikt voor een geslaagde skivakantie.

De dorpen Wildhaus, Unterwasser en Alt St. Johann, die tussen de Churfirsten vormen het toeristische centrum van de vakantieregio Toggenburg. Ze vormen perfecte startpunten voor skiën, winterwandelen, langlaufen, schaatsen en nog veel meer. Een gevarieerd aanbod aan hotels, vakantieappartementen en restaurants zijn prima op de moderne wintersporter ingesteld.
Afbeelding header © Toggenburg Tourismus  

Webcams Flumserberg nabij Toggenburg

Skigebied Toggenburg

Toggenburg pistekaart

Handige info

VVV DORP

Tourist-Information Toggenburg

Website
Email

Familievriendelijk

Family Destination
Alt St Johann, Unterwasser en Wildhaus zijn onderscheiden met het kwaliteitskeurmerk ´Familiy Destination´.

Het keurmerk onderscheidt vakantieresorts en vakantiebestemmingen die hun aanbod afstemmen op de behoeften en wensen van kinderen en hun ouders. Dit alles om een bijdrage te leveren aan een succesvolle gezinsvakantie. Om het keurmerk ´Family Destination´ te krijgen moet de bestemming aan strenge eisen voldoen. Deze zijn verdeeld over de volgende criteria:

  • Infrastructuur
    Kindvriendelijke restaurants en accommodaties. Maar ook voldoende speelgelegenheden en picknickplaatsen.
  • Activiteiten in zomer en winter
    Voldoende entertainment, animatie, kindvriendelijke thema’s op gebieden van sport, cultuur, avontuur en ontspanning.
  • Diensten en services
    Kinderopvang, speciale arrangementen, veiligheid en een duidelijke gasteninformatie.

Sneeuwactiviteiten

Langlaufen
In en rondom de dorpen Wildhaus, Unterwasser en Alt St. Johann vind je ongeveer 70 km aan langlaufmogelijkheden. De verschillende loipen bieden voor ieder niveau langlaufer wel een uidaging.

Rodelen 
Er zijn 3 rodelafdalingen.

Wandelen 
Liefhebbers van rust en natuur vinden buiten de piste genoeg mogelijkheden om te ontspannen. Bijvoorbeeld tijdens een winterwandeling of sneeuwschoenwandeling. Er liggen ongeveer 50 km aan geprepareerde wandelpaden op je te wachten om ontdekt te worden.

Schaatsen
Schaatsliefhebbers kunnen terecht op de ijsbaan bij het dorp Wildhaus.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

SKIGEBIED TOGGENBURG


Het skigebied Toggenburg ligt tussen de 900 – 2262 m en heeft 63 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-zwitserland/toggenburg/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Toggenburg Tourismus

SKIGEBIED


GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!