Skip to main content

PROMOTIE
DE BESTE DEALS

FAMILIESKI
BOEK NU

Adelboden en Lenk

Adelboden en Lenk zijn twee mooie en veelzijdige skidorpen gelegen aan één van de grootste skigebieden Zwitserland. Wintersporters vinden hier tal van sneeuwactiviteiten welke variëren van ontspannend tot uitdagend. Het skigebied Adelboden – Lenk is daarnaast voor iedereen aantrekkelijk door veelzijdigheid aan pistes voor ieder niveau. Voor kinderen en families zijn er leuke pistes, zoals de Funslope of de snelheidspiste. Ook is er een mooi Snowpark. Adelboden staat voornamelijk bekend om de luxe, terwijl Lenk wat meer gericht is op kinderen. Voor de liefhebbers van winterlandschappen is er een prachtig wandelgebied rondom Adelboden.

Adelboden
Het idyllische bergdorpje Adelboden ligt op 1350 m hoogte. Dit gezinsvriendelijke vakantieoord biedt zowel in de zomer als in de winter talrijke mogelijkheden tot recreatie. In de winter heeft Adelboden een geweldige ski-arena te bieden. De 56 liften en meer dan 170 km aan gevarieerde pistes behoren tot het grootste en mooiste skigebied van de Zwitserse Alpen. In dit skigebied komt elke wintersporter aan zijn trekken. Betoverende wandeltochten op het Adelbodener Sonnenterrasse, langlaufloipes en diverse wandel- en rodelroutes nodigen verder uit tot de ontdekking van de sprookjesachtige winterwereld.

Lees meer

 

Webcams Adelboden – Lenk

Skigebied

Adelboden - Lenk pistekaart

Handige info

VVV DORP

VVV
Tourist-Information Adelboden – Lenk

Website

Familievriendelijk

Family Destination
Adelboden – Lenk is onderscheiden met het kwaliteitskeurmerk ´Family Destination´.

Het keurmerk onderscheidt vakantieresorts en vakantiebestemmingen die hun aanbod afstemmen op de behoeften en wensen van kinderen en hun ouders. Dit alles om een bijdrage te leveren aan een succesvolle gezinsvakantie. Om het keurmerk ´Family Destination´ te krijgen moet de bestemming aan strenge eisen voldoen. Deze zijn verdeeld over de volgende criteria:

  • Infrastructuur
    Kindvriendelijke restaurants en accommodaties. Maar ook voldoende speelgelegenheden en picknickplaatsen.
  • Activiteiten in zomer en winter
    Voldoende entertainment, animatie, kindvriendelijke thema’s op gebieden van sport, cultuur, avontuur en ontspanning.
  • Diensten en services
    Kinderopvang, speciale arrangementen, veiligheid en een duidelijke gasteninformatie.

Sneeuwactiviteiten

Langlaufen 
Bind de latten onder en verken de 60 kilometer aan geprepareerde loipes. Er is ook een absoluut sneeuwzekere hoogte loipe op 1800 meter. Langlauflatten kunnen worden gehuurd en er zijn ook mogelijkheden om langlauflessen te nemen.

Funsporten 
Er zijn 2 rodelafdalingen waarvan er één ook ´s avonds verlicht wordt. Sleetjes kunnen worden gehuurd en skiliften brengen je comfortabel naar het startpunt. Wie durf jij uit te dagen? Ook leuke activiteiten zijn het airboarden of fatbiken. Bij de eerste ga je op je buik en hoofd naar beneden op een soort van luchtmatras de piste af. Bij het fatbiken ga je op een mountainbike met dikke winterbanden van de helling af. Het skigebied van boven bewonderen kan ook bij het paragliden.

Winterwandelen 
Rondom Adelboden en Lenk liggen prachtige wandelroutes. Deze worden goed geprepareerd en onderhouden en nodigen uit tot heerlijke winterwandelingen.

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

ADELBODEN – LENK


Het skigebied Adelboden – Lenk ligt tussen de 1068 – 2362 m en heeft 210 km aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-zwitserland/adelboden-lenk/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Lenk Simmental Tourismus By line swiss-image.ch/Mathias Kunfermann

SKIGEBIED


SKIGEBIED


GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!