Ski-blog

Wintersport Arena Sauerland investeert opnieuw miljoenen Euro's in skigebieden

Bij Nederlanders is de Wintersport Arena Sauerland erg in trek, voor een dagje skiplezier of voor een langer verblijf. Wintersport is dan ook één van belangrijkste pijlers van het toerisme in de regio. Met maatregelen van ongeveer 15 miljoen euro willen exploitanten van skigebieden en langlaufgebieden de wintersport nog veiliger en comfortabeler maken. 

Investeringen Skigebied Willingen
De uitbreiding van en de verbinding tussen de skigebieden Ettelsberg en Hoppernkopf in Willingen vergt al 10 miljoen euro. Het project is al jarenlang in voorbereiding. Het is de oplossing voor een knelpunt en biedt een nieuw niveau van comfort. De nieuwe koppelbare 8-persoons stoeltjeslift, de derde in de regio, heeft een lengte van maar liefst 1491 meter. De stoeltjes voor de wintersporters zijn ergonomisch gevormd. Een overkapping biedt bescherming tegen sneeuw en wind. 

In het kader van de werkzaamheden wordt de Köhlerhagenhelling verlengd tot 1600 meter. Daarvoor moest een compleet sportveld worden verlegd, een beek ov erbrund en de piste op twee plekken voor het wegverkeer worden ondertunneld. Langs de pistes is baanverlichting aangelegd. Aan beide zijden van het ski-knooppunt komen nieuwe energiezuinige en geluidsarme sneeuwmachines te staan om de sneeuwzekerheid verder te verhogen.

De uitbreiding van die vervoerscapaciteit gaat in Willingen en de andere skigebieden verder. Op de Dorfwiese in Willingen komt ter aanvulling op de huidige liften een schotellift en een transportband. het skigebied Hesselbacher Gletscher kon met subsidie uit de LEADER-gelden een transportband vor de skischool aanschaffen,  Ook in het skigebied Wildewiese is een nieuwe transportband aangelegd voor roddelaars en skiërs.

Meer sneeuwzekerheid
De sneeuwzekerheid wordt op heel veel plaatsen in de skigebieden verder geoptimaliseerd. Om meer water voorradig te hebben, lieten de exploitanten van de Skiliftkarussell Winterberg het voorraadbeken in de Remmeswiese aanmerkelijk vergroten. Op veel plaatsen zijn ook oude sneeuwmakers vervangen door nieuwe, energiezuinige modellen. In verband met de nabije bebouwing met woonhuizen en hotels, is bij het skigebod Herrloh gekozen voor uiterst geluidsarme apparaten.

De Schmallenbergse hoogtelift wil door een uitbreiding van het buizensysteem en twee nieuwe sneeuwmakers de besneeuwing van de complete helling mogelijk maken. Ook de Skikarussell Altastenberg heeft de sneeuwzekerheid in het skigebied geoptimaliseerd. In het skigebied Bödefeld-Hunau zorgt de komende winter een nieuwe moderne pistenwals voor een hogere kwaliteit van de piste.

Rodeln wordt steeds populairder. Al in de afgelopen jaren breidden de skigebieden het aanbod aan rodelhellingen uit. De kommen winter beschikt het skidorp Neuastenberg over een bredere en veiliger start- en finishgebied. 


Skihutten en verhuur
Skihutten, skischolen en skiverhuur, het is niet meer weg te denken uit de skigebieden. Ze hebben alles wat je voor een fijne skidag nodig hebt. Op de Ritzhagen in Willingen komt een nieuwe horecagelegenheid. In het bovengedeelte is een ruimte met 40 tot 50 plaatsen. Ook is er een terras met plaats voor meer dan 100 bezoekers. beneden zijn de toiletten en de technische ruimten. Tegenover de  Köhlerhagen komt een nieuwe grote parkeerplaats. De skiverhuur vindt in eerste instantie plaats vanuit een container. Op zijn laatst in de herfst van 2019 moet hier een groot multifunctioneel gebouw verrijzen, moet horeca, ticketverkoop en skiverhuur.

Het skigebied Hohe Bracht verheugd zich over de nieuwe horecagelegenheid in de populaire uitkijktoren bij het bergstation. In het skidorp Neuastenberg en op heel veel andere plekken hebben de skiverhuurders geïnvesteerd in een online reserveringssysteem. gasten kunnen daarmee al vooraf hun uitrusting uitzoeken en bestellen. In het skigebied Bödefeld-Hunau is het kassasysteem verbeterd.

Nordich wintersport
Ook de exploitanten van de loipeskigebieden zijn niet stil blijven zitten. De vrijwillige medewerkers hebben afgelopen zomer de Starces van de loipes geoptimaliseerd. In het loipegebied Winterberg bouwde de exploitanten op de parkeerplaats Bremberg een nieuwe loods voor de pistenwalsen en het verdere materiaal. De liefhebbers van Nordic sports kunnen verder in het langlaufcentrum Pastorenwiesen diverse nieuwigheden verwachten. Dankzij subsidies van de loipenvereniging van de Nordic sport Arena Sauerland kon de langlaufvereniging daar een nieuw apparaat aanschaffen waardoor ook bij weinig sneeuwval een loipe gespoord kan worden. Een zelfde apparaat is afgelopen winter al ingezet in Züschen. De leden van de loipenvereniging Nordic sport Arena ondersteunen met financiële bijdragen het aanbod aan nordic sportmogelijkheden in de regio. De aanschaf van loipentickets is op vrijwillige basis en komt direct ten goede aan de vrijwillige helpers. Wintersport Arena Card
Traditie is voor de Wintersport-Arena Sauerland heel belangrijk. De regio blikt terug op een Periode van neer dan 110 jaar wintersport. Hiervan getuigt vooral het Westdeutsche Wintersportmuseum in Neuastenberg. Met het samen gaan van individuele liften in de Skiliftkarussell Winterberg ontstond 40 jaar geleden het allereerste ticketverbond van de hele regio. Het was als het ware het voorbeeld voor de huidige Wintersport-Arena Card, die in wel 8 verschillende skigebieden geldig is. Ook de noords sporters vieren een jubileum. Eveneens 40 jaar geleden werd het langlaufcentrum in Westfeld geopend.

 

Reacties  

# Olaf 07-12-2018 10:17
Zelf als ik op wintersport ga naar Oostenrijk neem ik altijd sneeuwkettingen mee voor de zekerheid. In sommige delen van Oostenrijk is dit per bord verplicht. Ik ben van plan om deze skivakantie qua winterbanden de Continental WinterContact TS860 aan te schaffen, deze komt voor mijn bandenmaat als beste uit de ANWB Winterbandentes t van 2018 en heb er daarnaast veel goede reviews over gelezen. https://www.bandenconcurrent.nl/bandenmerken/continental/wintercontact-ts-860
Antwoorden

Sneeuwhoogte Top 10

1Zwitserland / Engelberg
Dal : 0 cm.
Berg : 710 cm.
2Zwitserland / Andermatt
Dal : 30 cm.
Berg : 580 cm.
3Oostenrijk / Lanersbach/Hintertux
Dal : 40 cm.
Berg : 400 cm.
4Oostenrijk / Fulpmes
Dal : 10 cm.
Berg : 400 cm.
5Duitsland / Garmisch-Partenkirchen
Dal : 150 cm.
Berg : 370 cm.
6Frankrijk / Les Arcs
Dal : 80 cm.
Berg : 370 cm.
7Frankrijk / La Plagne
Dal : 10 cm.
Berg : 370 cm.
8Frankrijk / Montchavin- Les Coches
Dal : 10 cm.
Berg : 370 cm.
9Frankrijk / Peisey-Vallandry
Dal : 10 cm.
Berg : 370 cm.
10Zwitserland / Les Diablerets
Dal : 110 cm.
Berg : 350 cm.
Bron Meteo Consult B.V.

Wintersporthumor

Humor 3 350 x 300

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl