Ski-blog

Wintersport groepsreis voor gezinnen met kinderen

Wintersport groepsreis voor gezinnen met kinderen

Natuurlijk hoop je als ouder dat je kinderen net zoveel plezier hebben van de wintersport als jezelf. Veelal is dit ook wel het geval, maar een goede voorbereiding vergroot de kans dat ook de kinderen wintersport fantastisch vinden.

Om ook voor jullie de wintersport met kinderen een feest te laten zijn hebben we een aantal praktische tips:

#1 Samen genieten van de sneeuw

Wintersport is vakantie, dus ook voor de kinderen. Plan niet teveel en bedenk dat niets moet. Nou ja, niets is wellicht overdreven. Let er in elk geval op dat bij kinderen wintersporten geen verplichting wordt. Het 'leren skiën' komt vanzelf, zolang de kinderen plezier hebben. Gaan ze liever een sneeuwpop maken of binnen kleuren? Zie dat dan als een rustmoment, in plaats van een gemiste kans op meer skiën. Bedenk dat de tijd dat je je eigen kinderen niet meer bijhoudt sneller komt dan je denkt!

#2 Hoe meer zielen hoe meer vreugd
Heb jij een gezin en heb je in je directe vriendenkring niemand die mee wil op wintersport? Kies dan voor een groepsreis voor gezinnen. Doordat de kinderen overdag bij elkaar in de skiklas zitten en in de avond ook nog met elkaar kunnen spelen ontstaat er al heel snel een goede band. Ook de begeleiding is in de accommodatie aanwezig en verzorgen het kinder-en avondprogramma. Liever even een momentje voor jezelf om bij te komen van een intensieve dag skiën? Laat dat maar aan de begeleiding over, die vermaken je kind prima! 

#3 Oefenen in Nederland
De beste manier om kinderen voor te bereiden op de wintersport is een ski les in een skihal of rollerband. Hier ervaren de kinderen wat ze te wachten staat en kunnen ze wennen aan de materialen. In de les leren ze basistechnieken, zodat ze een betere start kunnen maken tijdens de wintersport. Als kinderen, (én ouders!) een tijd niet geskied hebben, is het aan te raden om voorafgaand aan de wintersport de skitechniek en vaardigheden in Nederland eens op te frissen.

#4 Zoek een geschikte skigebied en accommodatie
Let bij het kiezen van een kindvriendelijk gebied op de volgende zaken:
- Eenvoudige en brede pistes.

- Nederlands sprekende skileraren
- Kindvriendelijke liften of liefst een rolband.
- Kindvriendelijke accommodatie met speelmogelijkheden en eventueel andere leeftijdsgenoten.

#5 Kwalitatief wintersport kledingen en materiaal
Kinderen hebben het vaak eerder koud dan volwassenen en geven dit vaak (te) laat aan. Het is erg praktisch om een reserve set kleding én handschoenen mee te nemen. Kinderen spelen veel in de sneeuw en dat betekend vaak natte kleren. Niet bij alle accommodaties heb je de mogelijkheid om kleren snel te drogen. 

Handschoenen
Waterdichte handschoenen zijn een absolute must. Bedenk dat koude handen funest zijn en daarnaast dat ski’s erg scherp zijn. Laat je kind voor de zekerheid altijd handschoenen dragen, ook als het warm is. 

Ski helm

Skihelmen zijn verplicht voor kinderen. Neem een ski helm die goed aansluit én die comfortabel zit. Geef zelf het goede voorbeeld door altijd een helm te dragen.

Zonnebril
Kinderogen zijn gevoeliger dan bij volwassenen. Neem een sneeuwbril met 100% UV-bescherming, die de ogen ook aan de zij- en onder -kant afschermt. 

Materiaal
Kinderen groeien snel en daarom heeft het huren van ski materiaal veel voordelen. Het is goedkoper en je hebt altijd nieuw materiaal dat gewaxt en geslepen is. Als je terplekke huurt, kan je het materiaal nog omruilen als het niet goed past.

#6 Ski les tijdens een wintersport met kinderen is nodig én vooral erg leuk 
Het lijkt leuk en goedkoper om zelf les te geven aan je kind. Zeker als je een gevorderd skiër bent. Maar bedenk, dat je een kind nooit zoveel kan leren als in een skiklas. 

Kinderen die onder leiding van een skileraar, met leeftijdsgenootjes skiën, hebben meer plezier en leren sneller en beter. Daarnaast heeft een skischool veel faciliteiten voor beginners en besteden ze veel aandacht aan spelletjes en wedstrijdjes. Kies bij voorkeur voor een Nederlandstalige skischool en de juiste niveaugroep, zodat ze zich snel thuis voelen. 

Groot voordeel van skilessen is dat het je tijd geeft om zelf te gaan skiën. Geniet daarvan en laat je niet verleiden om steeds naar de les te gaan kijken. Je kind wordt er alleen maar door afgeleid. Vertrouw op de skileraar, dit is hun werk en ze zijn gewend om op een professionele manier met kinderen om te gaan. Je zal zien dat skiles nemen zich altijd uitbetaald. 

#7 Veiligheid en gezondheid
Iedereen wil een onbezorgde skivakantie en gezond weer terugkeren naar huis. Helaas gebeuren er elk jaar veel ongelukken. Met een aantal tip kan je dit aantal zelf al verminderen! 

Pisteregels
Neem met kinderen, die zelfstandig kunnen skiën, de pisteregels een keer door. Dit kan prima onderweg naar de bestemming. Maak er een spel of quiz van, zodat het leuk wordt voor de kids. Klik hier voor de pisteregels.

De zon
De zon is sterker op hoogte en dat kan vervelende gevolgen hebben. Smeer je kinderen altijd goed in met zonnebrand met hoge beschermingsfactor, ook als het bewolkt is. Denk aan de nek, gezicht  en de oren.

Genoeg drinken

Hoogte maakt dat de lucht droger wordt, hierdoor droog je sneller uit. Omdat kinderen vaak niet aangeven dat ze dorst hebben, is het belangrijk om ze meer dan normaal laten drinken als je de bergen in gaat. 

Dichte oren
Bij een snelle hoogteoverbrugging (berg rit of gondel), ervaar je soms het gevoel dat je oren dicht gaan zitten. De oplossing is simpel : slikken of kauwen op een snoepje of kauwgum. Kinderen kunnen dit misschien niet altijd goed aangeven. Mocht je kind hier last van hebben, geef ze dan wat te drinken of een snoepje/koekje waar ze op moeten kauwen. 

Sneeuwhoogte Top 10

1Zwitserland / Engelberg
Dal : 0 cm.
Berg : 710 cm.
2Zwitserland / Andermatt
Dal : 30 cm.
Berg : 580 cm.
3Oostenrijk / Lanersbach/Hintertux
Dal : 40 cm.
Berg : 400 cm.
4Oostenrijk / Fulpmes
Dal : 10 cm.
Berg : 400 cm.
5Duitsland / Garmisch-Partenkirchen
Dal : 150 cm.
Berg : 370 cm.
6Frankrijk / Les Arcs
Dal : 80 cm.
Berg : 370 cm.
7Frankrijk / La Plagne
Dal : 10 cm.
Berg : 370 cm.
8Frankrijk / Montchavin- Les Coches
Dal : 10 cm.
Berg : 370 cm.
9Frankrijk / Peisey-Vallandry
Dal : 10 cm.
Berg : 370 cm.
10Zwitserland / Les Diablerets
Dal : 110 cm.
Berg : 350 cm.
Bron Meteo Consult B.V.

Wintersporthumor

Humor 3 350 x 300

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl