Ski-blog

Geld lenen voor een wintersportvakantie

<Advertorial>  Een wintersportvakantie is duur door alles wat erbij komt kijken. Welke kosten komen erbij kijken, hoe kun je ervoor zorgen dat deze kosten lager blijven en hoe kun je dit alles financieren?

Wintersportvakantie staat voor ontspannen in of na de meest stressvolle periode van het jaar, namelijk de decembermaand. Het is geweldig om samen met vrienden of familie de bergen op te zoeken en naar beneden te zoeven op je ski’s, board of slee. Of je legt je toe op rustgevende wandelingen in een witte wereld terwijl je ongestoord een goed gesprek voert – of je geniet gewoon van het zonnetje vanaf het balkon en viert een feestje tijdens de après-ski. Zo’n wintersportvakantie is duur door alles wat erbij komt kijken. Welke kosten komen erbij kijken, hoe kun je ervoor zorgen dat deze kosten lager blijven en hoe kun je dit alles financieren?

Goed uitgerust uitrusten
Naast alle gezelligheid, zitten er helaas ook nadelen aan de sneeuw. Dan hebben we het niet over de kou, want je weet van tevoren dat de temperatuur anders zal zijn dan in Nederland. Dat is namelijk een van de redenen om erheen te gaan. Maar de sneeuw maakt dat er spullen nodig zijn die je in Nederland niet gebruikt. Om deze reden moet je je goed voorbereiden op de vakantie. De kosten van je wintersportuitrusting en het winterklaar maken van je auto moet je dus ook bij de kosten van je vakantie optellen. En dit is allemaal nog niet zo voordelig. Naast de accommodatie, het gebruik van de pistes en de rit naar de bestemming toe, betaal je dus ook voor spullen die je nodig hebt. Of je deze nou zelf aanschaft of huurt tijdens de trip.

Beperk de kosten
Er zijn verschillende manieren om je vakantiekosten laag te houden. Wat kun je doen? Letten op de kosten voor de overnachtingen, de passen voor skiliften, de lessen en de kosten voor eten en drinken op de piste. Kijk vooraf wat je hier ongeveer aan kwijt bent. Van grote invloed zijn verder ook de kosten voor de uitrusting. Ga je deze huren of kies je ervoor om alles zelf aan te schaffen?

Vooraf weten hoeveel alles kost, scheelt een hoop stress als je op vakantie bent. Vergelijk verschillende hotels en weet wat half- en fullpension je gaat kosten. De prijzen van eten en drinken kun je vaak online vinden, dus daar kun je per accommodatie ook naar kijken. Maak vooraf keuzes en bespaar zo wat op de kosten. Overweeg eventueel een duurder hotel midden op de skipiste, waardoor je reis- of liftkosten op weg naar de skigebieden lager worden.  


Financieren vakantie
Soms wil je zo graag op wintersportvakantie dat je besluit een lening aan te gaan. Onthoud altijd; geld lenen, kost geld. Dat weten we allemaal wel, maar hoe beperk je de kosten? Vraag in elk geval minimaal twee offertes aan bij verschillende aanbieders voor je financiering en zoek uit wat voor jou het best haalbaar en het voordeligst is. Nog beter is het om te kijken op een vergelijkingssite hoe het geld lenen het voordeligst kan. Daar krijg je namelijk een overzicht van meerdere voordelige leningen. Of een lening voordelig is of niet, hangt vooral af van de rente die je betaalt. De rentepercentages verschillen altijd bij de diverse aanbieders. Je financiering hoeft niet altijd heel duur uit te vallen als je van tevoren alles goed uitzoekt. Vermijd kredietverstrekkers die adverteren met ‘geen BKR-registratie' of 'flitskrediet', deze kosten je meer geld.

Kinderen mee op wintersportvakantie
Als je met een grote groep en kinderen op vakantie gaat, is het wellicht fijner om een vakantiehuis te huren en zelf boodschappen te doen. Weeg de voor- en nadelen goed af en bespreek ze met je medevakantiegangers. Vooral met kinderen die nog groeien kan de wintersportuitrusting duur uitvallen. Kies je voor huren of schaf je liever zelf de uitrusting aan? Als er meerdere kinderen van een paar skischoenen gebruik kunnen maken (in verschillende jaren) is kopen misschien de beste optie. Kijk daarvoor ook eens naar gebruikte wintersportuitrustingen of kijk in de sale na het wintersportseizoen. Ga je elk jaar op wintersport en zijn kinderen uitgegroeid? Dan is het voordeliger om te kopen dan om te huren. Groeien kinderen nog, leen dan van elkaar óf ga voor het huren van de spullen. Of huur deze en verkoop ze daarna. Kijk wat voor jou de voordeligste optie zal zijn.

Sneeuwhoogte Top 10

1Zwitserland / Engelberg
Dal : 0 cm.
Berg : 710 cm.
2Zwitserland / Andermatt
Dal : 30 cm.
Berg : 580 cm.
3Oostenrijk / Lanersbach/Hintertux
Dal : 40 cm.
Berg : 400 cm.
4Oostenrijk / Fulpmes
Dal : 10 cm.
Berg : 400 cm.
5Duitsland / Garmisch-Partenkirchen
Dal : 150 cm.
Berg : 370 cm.
6Frankrijk / Les Arcs
Dal : 80 cm.
Berg : 370 cm.
7Frankrijk / La Plagne
Dal : 10 cm.
Berg : 370 cm.
8Frankrijk / Montchavin- Les Coches
Dal : 10 cm.
Berg : 370 cm.
9Frankrijk / Peisey-Vallandry
Dal : 10 cm.
Berg : 370 cm.
10Zwitserland / Les Diablerets
Dal : 110 cm.
Berg : 350 cm.
Bron Meteo Consult B.V.

Wintersporthumor

Humor 3 350 x 300

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl