• Tirols Ski-Dimension - Familievriendelijkheid naar het hoogste level
  Tirols Ski-Dimension - Serfaus-Fiss-Ladis Familieskigebied nummer 1 in de Alpen!
 • Familieski.nl
  Familieski.nl - Want wintersport is voor iedereen! Fanatieke skiërs, kinderen, maar ook de meereizende niet-skiërs kunnen hun hart ophalen tussen de besneeuwde bergen...
 • Skilanglauf Hoehenloipe Fotoquelle www.lightwalk.de (2)
  Wintersport is ook heerlijk buiten de piste. Wandelen, langlaufen, rodelen, de rust en natuur, wellness, culinaire hoogstandjes en natuurlijk genieten van de (klein)kinderen wanneer zij hun eerste bochtjes draaien...
 • Berta Snowmobil Fotoquelle Skischule Fiss-Ladis
  Hebben de kids het naar hun zin, dan hebben de ouders dat ook! De meeste skigebieden zijn goed ingesteld op kinderen, maar de één net iets meer dan de ander.....
 • Skifahrer in Serfaus-Fiss-Ladis Fotoqulle Sepp Mallaun
  Wanneer de Kids hun eerste bochtjes draaien en in goede handen zijn bij de skischool, hebben de ouders zelf even tijd om te 'knallen'.......
 • Header slideshow alpenweer
  Sneeuwhoogte en weerbericht per skigebied. Uitgebreid wintersportweerbericht op www.opdesneeuwhoogte.nl
 • Ski Blog
  In het Ski-Blog blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de skigebieden. Tevens vind je er handige tips en nuttige informatie voor je wintersportvakantie.

Ski-blog

Onbezorgd op wintersport met een goede autoverzekering

Nieuws Autoverzekering wintersport 125 x 85Je wil natuurlijk onbezorgd op wintersport. Dan is het van groot belang dat je een dekkende autoverzekering hebt in het buitenland. Maar hoe werkt die dekking? En wat doe je als je onverhoopt toch problemen krijgt met de auto tijdens de wintersportvakantie?

Autoverzekering vergelijken

Goed verzekerd op vakantie gaan begint bij het kiezen van de juiste verzekering. Online autoverzekering vergelijken geeft een goed beeld van wat elke verzekeraar te bieden heeft, wat de voorwaarden zijn en hoe hoog de premie is. De drie standaard dekkingen voor elke autoverzekering zijn: WA, WA met beperkt casco en allrisk. Die dekkingen gelden ook in het buitenland.

WA-verzekering

De WA-verzekering is verplicht in Nederland. Hiermee ben je als automobilist gedekt voor schade aan het voertuig van een ander. Schade aan je eigen auto is met deze verzekering niet gedekt.

WA met beperkt casco

Met een WA-verzekering met beperkt casco ben je niet alleen verzekerd voor schade die je aan het voertuig van een ander veroorzaakt. De dekking omvat ook schade door inbraak of diefstal en brand of ontploffing. Verder is ook ruitschade en eventuele schade door een aanrijding met een dier gedekt.

Allriskverzekering

Deze WA-verzekering met volledig casco dekt alle bovengenoemde schade oorzaken, maar je bent ook verzekerd voor schade die je zelf veroorzaakt aan de eigen auto of schade als gevolg van vandalisme. 

Verzekerd in het buitenland

De dekking in het buitenland hangt samen met welke verzekering je hebt. Hoe uitgebreider, hoe meer eventuele schadeposten gedekt zijn. Omdat een WA-verzekering verplicht is, ben je in het buitenland altijd gedekt voor schade die je veroorzaakt aan de auto van een ander. Met een aanvulling van beperkt casco of allrisk is de dekking nog groter. Wil je daarnaast ook verzekerd zijn van bijvoorbeeld pechhulp in het buitenland? Dan kun je een aparte buitenlandmodule afsluiten.

De buitenlandmodule

Met deze extra module ben je verzekerd voor dingen die de autoverzekering niet standaard dekt. Zoals pechhulp. Maar ook voor de kosten wanneer de auto moet worden gerepareerd en jij langer op het vakantieadres moet verblijven of wanneer je vervangend vervoer nodig hebt. Verder is ook repatriëring van inzittenden en/of de auto gedekt.

Nieuws Autoverzekering wintersport 600 x 400

De groene kaart

De groene kaart is het bewijs dat de auto verzekerd is. Bovendien staan hier belangrijke gegevens op:

 • Het kenteken dat verzekerd is.
 • In welke landen het voertuig verzekerd is.
 • Het pasnummer, dat je moet invullen op een Europees schadeformulier.
 • Verder staan op de groene kaart ook telefoonnummers die je moet bellen bij bijvoorbeeld pech, schade of diefstal in het buitenland.

De groene kaart komt tegenwoordig steeds vaker in de vorm van een document dat je uit kunt printen. Deze papieren vorm is een jaar geldig. Je hoeft de groene kaart niet overal verplicht bij je te hebben. Binnen de Europese Unie zijn er vrijwel overal centrale registers waar de auto geregistreerd is die makkelijk gecheckt kunnen worden. Handig is het wel om de groene kaart bij je te hebben. Zo heb je alle belangrijke telefoonnummers namelijk direct bij de hand. En er zijn landen waar het wel verplicht is en de groene kaart wordt gezien als een concreet verzekeringsbewijs.

In welke landen is de groene kaart verplicht?

In de EU-landen hoef je de groene kaart niet verplicht bij je te hebben. Ook in Noorwegen, Zwitserland, Andorra, IJsland en Liechtenstein is het document niet verplicht. In welke landen dan wel? In Albanië, Bosnië (en Herzegovina), Wit-Rusland, Marokko, Iran, Israël, Moldavië, Turkije, Oekraïne, Montenegro, Tunesië, Rusland, Servië en de Voormalig Joegoslavische Republiek Macedonië kan het voorkomen dat je de groene kaart moet laten zien bij eventuele autoproblemen.

Sneeuwhoogte Top 10

1Zwitserland / Engelberg
Dal : 0 cm.
Berg : 710 cm.
2Zwitserland / Andermatt
Dal : 30 cm.
Berg : 580 cm.
3Oostenrijk / Lanersbach/Hintertux
Dal : 40 cm.
Berg : 400 cm.
4Oostenrijk / Fulpmes
Dal : 10 cm.
Berg : 400 cm.
5Duitsland / Garmisch-Partenkirchen
Dal : 150 cm.
Berg : 370 cm.
6Frankrijk / Les Arcs
Dal : 80 cm.
Berg : 370 cm.
7Frankrijk / La Plagne
Dal : 10 cm.
Berg : 370 cm.
8Frankrijk / Montchavin- Les Coches
Dal : 10 cm.
Berg : 370 cm.
9Frankrijk / Peisey-Vallandry
Dal : 10 cm.
Berg : 370 cm.
10Zwitserland / Les Diablerets
Dal : 110 cm.
Berg : 350 cm.
Bron Meteo Consult B.V.

Wintersporthumor

Humor 3 350 x 300

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl