Ski-blog

Met de fusie van twee skigebieden starten het Alpbachtal en het Wildschönau een gemeenschappelijke toekomst. In december 2012 zal het nieuwe skigebied onder de naam "Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau" haar deuren openen. 

Door de bouw van een nieuwe 8- persoons gondelbaan wordt een verbinding gemaakt vanaf Inneralpbach met de top van de Schatzberg (1903 m). Van daaruit heb je weer aansluiting tot het skigebied van Auffach en duik je het Wildschönautal in. Om weer terug te komen in het Alpbachtal gaat er vanaf de Schatzberg een 2 km lange rode piste naar het middenstation van de nieuwe gondelbaan. Het laatste stuk naar het dal gaat dan verder via de gondelbaan. Met de skibus vanuit Auffach zijn de dorpen Oberau en Niederau in het Wildschönautal eenvoudig te bereiken. Vooral het skigebied Markbachjoch bij Niederau is erg geschikt voor families en gezinnen met kinderen.

Het nieuwe skigebied "Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau" behoort met 47 skiliften en 145 km aan gevarieerde pistes ineens tot één van de grootste skigebieden van Tirol! Het skigebied is vrij sneeuwzeker en bestaat voor het grootste gedeelte uit rode pistes. Speciale oefenweides zorgen ervoor dat ook kinderen op hun gemak de beginselen van het skiën onder de knie kunnen krijgen. Voor snowboarders zijn er diverse funparks en bij Niederau ligt de 'Race 'N Boarder Arena' waar een permanent slalomparcour ligt en een piste waar je snelheid gemeten wordt. Wintersport in het Alpbachtal of in het Wildschonautal wordt zo ineens wel erg interessant!

Diverse gezellige berghutten nodigen uit om te genieten van de traditionele gerechten.

Sneeuwhoogte Top 10

1Zwitserland / Engelberg
Dal : 0 cm.
Berg : 710 cm.
2Zwitserland / Andermatt
Dal : 30 cm.
Berg : 580 cm.
3Oostenrijk / Lanersbach/Hintertux
Dal : 40 cm.
Berg : 400 cm.
4Oostenrijk / Fulpmes
Dal : 10 cm.
Berg : 400 cm.
5Duitsland / Garmisch-Partenkirchen
Dal : 150 cm.
Berg : 370 cm.
6Frankrijk / Les Arcs
Dal : 80 cm.
Berg : 370 cm.
7Frankrijk / La Plagne
Dal : 10 cm.
Berg : 370 cm.
8Frankrijk / Montchavin- Les Coches
Dal : 10 cm.
Berg : 370 cm.
9Frankrijk / Peisey-Vallandry
Dal : 10 cm.
Berg : 370 cm.
10Zwitserland / Les Diablerets
Dal : 110 cm.
Berg : 350 cm.
Bron Meteo Consult B.V.

Wintersporthumor

Humor 3 350 x 300

Copyrights 2009 - 2018 Familieski.nl | Privacy | Disclaimer | Cookie Statement | Contact | Interessante media | Adverteren | Webservices Webse.nl